Co před spaním ročnímu dítěti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
5.2.11 10:18

Co před spaním ročnímu dítěti

Ahoj maminy. Malá právě oslavila rok a tak přemýšlím, jak dál řešit večeře. Teď jí tak v 17h kojím a kolem půl 7 dostává kaši (před uložením do postýlky) + kojení, ale to je spíš tak na uklidnění. Tak řeším, že kaši jí nemůžu dávat do nekonečna. No a běžné jídlo, buď pečivo nebo teplá večeře, mi připadá takhle těsně před spaním moc těžká… Napadlo mě, že bych jí v 17h místo kojení dávala nějakou tu večeři a pak před spaním UM z lahve… :think: Jak je to u vás? A v kolika letech jsou tak děti schopné jít spát bez „nášupu“ těsně před spaním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
5.2.11 10:23

Davca ma v sest s nami veceri (rohlik s necim, nekdy krupicna kase, nekdy brambor a maso) a v sedm dostane do postylky flasku s 210ml Sunaru. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
5.2.11 10:27

My jsme v roce dávali k večeři kolem 18h jogurt s rohlíkem, před spaním (kolem 20h) UM. Je to tak v podstatě doteď, jen s tím rozdílem, že teď večeří kolem 19h, jogurt, pečivo s něčím, kaši, polévku, … a to UM před spaním už v podstatě nepije, i když mu ho pořád dáváme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.2.11 10:27

kase a kase :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
5.2.11 10:31

Do toho roku mi jeste ty kase jako veceri jedl,ale pak najednou uz nechtel,takze od ty doby ma v sest veceri(bud jidlo od obeda,polevku,nebo namazany chleba) a pak o pul osme dostane flasku s mlekem 250ml a jde spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.2.11 10:43

Tak já jí cpu pořád těsně před spaním..Tak ve čtvrt na osm jí a po koupání ( tak za půl hodiny) jde spát..
I ted dostává často kaši takž 4× do týdne, jinak polévky, co zbylo od oběda, pečivo atd.
Já myslím, že s kaší ještě naprosto s přehledem můžeš tak půl roku vydržet. Děti toto neřeší, chutná jim to.

Mléko jsem nikdy po večeři ani před spaním nedávala..Mléko dávám ráno a po odpoledním spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.2.11 10:44

Ahoj,
dávám kaše, oni si pak řeknou až nebudou chtít a dokud chtějí tak jsem ráda, je to bez práce a zasytí. Kamarádce se teď holčička sekla a kaše nechce, takže bojuje, jak ji zaplácnout na noc.
Takže bych nekoumala a dávala, dokud chce… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.2.11 12:51

bud ráda že ti jí vůbec jí,malá jí od 9.měsíců nechce,takže jeden den má k večeři co bYlo k obídku,pak jí občas dělám bramborovou kaši ta jí chutná,polívku,někdy rohlík,ale ten k večeři moc nechce protože ho má k snídani,sní všechno ale potřebuje často změnu,také už jsem občas bezradná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.2.11 13:58

Ahoj,dáváme od 6m Bebu na Dobrou noc,cca 210ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
5.2.11 17:25

U nás pořád funguje kaše a zatím mě taky nenapadá jiná alternativa, tak to neřeším. Po koupání kaše, vyčistit zub, napít a hned jdem ukládat. Není už kojený a ani UM nepije (odmítá), takže tu kaši bohužel něčím nemléčným nahadit nemůžu.

A ještě takovej nápad - máš vyzkošeno, že ti malá UM vezme? Píšeš, že je kojená, tak abys nenarazila s flaškou na neúspěch :nevim: Taky bych byla klidnější, kdybych naservírovala třeba chleba s máslem a marmeládou a k tomu zapíjet nebo po tom vypít mlíčko, ale mě malej s UM posílá stále do háje. Prso nechce ani vidět
(od 9 m) a UM vecucne z ničeho a ani žádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.2.11 23:35
jizvíková píše:
kase a kase :-D

U nás taky, kaše a kaše. Ten starší jedl k večeři kaše do dvou a půl let. Vlastně ani nic jinýho nechtěl, tak jsem to měla jednoduchý :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
6.2.11 14:31

Ahoj holky. Díky vám všem. Je pravda, že to moc řeším. Malá kaši doslova miluje. Když porci dojí, svěsí koutky a začne se dožadovat přídavku. A máte pravdu, že je to takhle jednodušší. V podvečer ji nakojím a pak před spaním jen umíchám rychlou kaši. A abych pravdu řekla, jsem za to kojení nakonec i ráda. Odpočinu si u toho :jazyk: Otevřely jste mi oči a uklidnily svědomí, že ji neodbývám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
7.2.11 12:26

Mojí je 18m a i teď párkrát do týdne dostává před spaním kaši. Někdy má polévku, někdy jídlo od oběda, někdy jen pečivo s něčím, ale kaši má stejně nejradši :-) A před spaním se ještě dorazí 180ml UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
28.2.11 22:35

Ahoj holky, náš malej má rok. Kaši dávám v 17 hod a kolem půl osmé (někdy dřív) koupu a v postálce má UM 180-210ml.Takhle to dělám asi od osmého měsíce. Jinak ráno má UM 150-180ml, podle toho jestli spinká celou noc či mu dělám v noci UM, pak asi za dvě hodinky má jogurt, někdy samotný, někdy s piškotem, někdy s jogurtem, pak si jde schrupnout asi tak 30-45min.Kolem dvanácté má obídek. Podle toho jak moc je hladovel. Pak si jde zase odpočinout o5 30-45minut sem tam 2 hodinky. Kolem třetí má ovoce nebo rohlík a v pět kaši kolem osmé UM. teď je nachlazený třeba je to tím,ale kaši moc nechce. Doteď jsem ji nesladila, odteď přidám trošičku cukru a sní ji jak kdy. kdyby ji přestal papt co mu mám dát,co dáváte vy? Jinak během dne kromě zajetých kolejí baští na co příjde a kdo mu co dá.Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí