Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3929
24.11.10 18:33
Dajma píše:Brunifid - no tak se tu normálně válím pod stolem :lol: :lol: :mrgreen: S těmi zdravotními potřebami a Perlanem.. Jestli potratím, tak si mne nepřej… :cert: :mrgreen:
Víš co, to nesmí nikdy v žádném obyč krámě vysvětlovat, že chceš něco na plíny..jak Perlan, tak lanolin!!! To jsi opravdu za blázna.. :mrgreen: Z Perlanem někdo prostě myje nádobí atd. A fakt máš divné město, protože Perlan je v každých zdravotních potřebách… A ten odkaz, tam je to fakt drahé, nejlevnější je přes výrobce, ale oni mají jen obrovské role třeba za 1000,– No a v těch zdravotních potřebách tady to mají fakt za 15,– jeden arch, dokonce byl za 13,– z jedoho mám jak říkám asi 30ks separaček.. takže zde odkaz na výrobce Perlanu… http://www.vyroubal.cz/?…

Tak o Perlanu jsem taky ještě neslyšela :think: Na jak dlouho ta role vydrží? Dívám se, že nejmenší stojí 285 bez daně + poštovné a balné 163.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.11.10 18:39

Holky, já koupila celý balík (ne roli), ale nepamatuji si cenu. Používala jsem to na mytí a místo ubrousků na zadek po kadění. Ale jako separačku bych to nepoužila. narozdíl od separaček je tedy daleko tlustší, tužší a podle mě i pocitově mokrý. Hlavně takový zašlý po vyprání.
Na druhou stranu možná líp zachytí kakoše a tolik se netrhá.
Ale jinak je výbroný na mytí oken, leštění zrcadel a vůbec v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.11.10 19:22

Ahoj, kdyby někdo sháněl lanolin v Kladně, poradím, kde ho koupit :-D jinak s Perlanem jsem taky nepochodila. Jednou jsem sháněla snapku, zašla jsem do děztského obchodu, který o sobě prohlašuje, že je největší v městě, a nabízeli mi kalhotky Sandry a koukali na mě jako na blba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
24.11.10 20:02

Perlan je na omak úplně totožný s těmi viskozovími separačkami v krabiččce, od popoliny!! Já si ho nemůžu na separky vynachválit a vůbec mi s plínama nezachází, plíny mám hezky bílé taky.. Jo jako hadr v kuchyni mi šedne, ale na separe ne.. A pocitově suchý je daleko víc, než třeba separačky tyto http://www.latkovky.cz/…38-cm-100ks/ které jsem před perlanem používala…ony jsou hodně husté, tak fakt parádní na ty vaječinky, ale teď už kupuju jen Perlan. na mimi zkusím dát třeba 2vrstvy, kvůli toho kakání, ale to jen zkusím..

Jinak u nás kupuju archy je to 150cm/100cm (teď jsem to měřila) a nastříhala (taky teď) 24ks separaček, mám je větší, ale já to nijak neměřím, jen jak je to poskládané tak ještě přehnu a roztříhám, mám to tak rychleji, než bych si to nějak vyměřovala..navíc se trochu srazí v pračce. No tento arch mne stojí těch 15,–.
Až budu mít firmu, tak si budu rovnou kupovat od toho výrobce..a vyjde to ještě líp. :wink:

Pastelko, rodina -no tchýni když jsem to sdělila, tak prohlásila, zda chceme tu Klapzubovu 11 :lol: a já no přeci tu holku..a ono prd. :roll: Jinak ona sama má 4děti.. a známí o mne vědí, že jsem „plodná“, no prostě nás znají, sice se divý tomu odstupu, ale jinak nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.11.10 20:12
Dajma píše:
Perlan je na omak úplně totožný s těmi viskozovími separačkami v krabiččce, od popoliny!!

Teď jsem to porovnávala. Nemůžu si pomoct, ale je to rozdíl - ždyť perlan je daleko tlustší a tedy i méně poddajný a tužší.
U nás prodávaly čtverce 70×70cm za 4 kč. Když se koupil komplet balík, vyšlo to levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
24.11.10 20:18

Dajmo taky si myslím, že perlan je daleko tuhší a mokřejší. Eliška jednu dobu měla dokonce problém, že byla od něho podrážděná, prostě jí dřel. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
24.11.10 21:28

Dobře, mi to přišlo na omak stejné, už končím, nám tedy moooc vyhovuje, jsem z něj nadšená a nechci Vám to tedy vnucovat, když to i někomu nesedí…to jsem netušila :-? :nevim: , tak se omlouvám ze takovou propagaci… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.11.10 21:35
Dajma píše:
Dobře, mi to přišlo na omak stejné, už končím, nám tedy moooc vyhovuje, jsem z něj nadšená a nechci Vám to tedy vnucovat, když to i někomu nesedí…to jsem netušila :-? :nevim: , tak se omlouvám ze takovou propagaci… :oops:

jéje, nemusíš se omlouvat. každému sedí něco jiného. já ho taky propaguji kde můžu, je ne na ty separačky. já zas nenávidám žíňky na mytí (ani nevím proč), takže perlan je spása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
25.11.10 07:37
Alpaka píše:
Dajma píše:
Dobře, mi to přišlo na omak stejné, už končím, nám tedy moooc vyhovuje, jsem z něj nadšená a nechci Vám to tedy vnucovat, když to i někomu nesedí…to jsem netušila :-? :nevim: , tak se omlouvám ze takovou propagaci… :oops:
jéje, nemusíš se omlouvat. každému sedí něco jiného. já ho taky propaguji kde můžu, je ne na ty separačky. já zas nenávidám žíňky na mytí (ani nevím proč), takže perlan je spása.

Já teď nedávno myla perlanem okna, no fakt super, vřele doporučuji do domácnosti na uklid. zároveň používám perlan i jako ubrousky na zadeček, tak super. Jak už jsem psala dávala jsem i jako separačky, ale po nějaké době dle mě začal vadit. Ale tak Eli je extrém, ona je celkově dost citlivá na zadeček, na změnu prášku na praní atd., stačí málo a zadek má opruzený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.11.10 09:13

ahoj

tak já se přidávám - já mám velkou roli perlanu za 500,– a taky jsem naprosto spokojená - připomíná mi to taky viskózu od popolini a po prvním vyprání jsou krásně měkoučké :pankac: akorát,že furt střídám, neb to mládě klučičí kadí min. 5× denně :roll:
navíc to využití v domácnosti je supr - já momentálně nic jiného nechci, ten pocit vlhka nemám větší než u těch popolinek

jo a ty finky - myslíte, že po pár praních to bude savější ta kalhotovka? :think: neb zatím nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.11.10 09:24
Boriska píše:
ahoj

tak já se přidávám - já mám velkou roli perlanu za 500,– a taky jsem naprosto spokojená - připomíná mi to taky viskózu od popolini a po prvním vyprání jsou krásně měkoučké :pankac: akorát,že furt střídám, neb to mládě klučičí kadí min. 5× denně :roll:
navíc to využití v domácnosti je supr - já momentálně nic jiného nechci, ten pocit vlhka nemám větší než u těch popolinek

jo a ty finky - myslíte, že po pár praních to bude savější ta kalhotovka? :think: neb zatím nic moc…

Tak už je to 2:2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
25.11.10 10:09

Perlan od Vyroubala mám taky. Jsme si ho objednávaly celkem čtyři, tak to vyšlo pěkně. Ještě jsem ale nezkusila. A taky mi přijde takový tvrdý :think:

Mimochodem, prosím prosím, jak přesně zabalit dítě na noc?
Já dávala jednorázovky, ale po tom, co jsem manžela poslala pro plíny(abych měla tady u babičky totožné s těmi, co mám doma) a dala jsem jasné instrukce a on jasně podle nich nakoupil a já zjistila, že ty zatrachtilý pampersky jsou jiný :cert: (se liší v takové kravině, zatracení výrobci!), jen mě to donutilo nahodit látku prostě napořád (sobecky jsem se chtěla vyspat, páč mladá dáma jakmile má mokro, tak ječí :oops: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
25.11.10 10:32

No já bych se s vámi chtěla poradit o tom praní..
Mám třeba ořechy (s těch si dělám výluh dost silný), nebo i jen tak slupky do pytlíku, ale větší dávku, co píší, protože jsem testovala a zjistila, že doporučené množství nestačí, gel Ulrich(ten teda nepere vůbec :cert: ) a samozřejmě sůl na skvrny, to dávám ke každému praní.. Zkusila jsem i Exel od Qaultu i Frosch gel(ty 2 vyšly v testech, že nejlíp perou ze všech eko), ale úžasné to tedy nebylo :-? . S plínama problém nemám, ty jsou hezky bílé, ale normální prádlo :poblion: Zůstávají mi všude fleky (v létě to vytáhne slunko) ale teď je to na prd.. Přitom prádlo namáčím na pár hodin v soli na skvrny a pak teprve peru. Normálně mne napadlo, že zkusím, ten zázračný Ariel na předpírání, že dám krátký cyklus, nebo namočím v něm a pak teprve vyperu. Já už fakt nevím, co s tím :nevim: Známá, co má 3hodně živé holčičky, používá jen ten Ariel a neřeší žádné fleky a testy to potvrzují -vypere na 99%
Tak co mi poradíte :?: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
25.11.10 10:41

ad praní, peru jak kdy a jak v čem. Momentálně naše oblečení peru v tom Exelu či jak se to jmenuje a problém fakt nemám, prádlo čisté a vyprané.
Pleny teď zrovna peru v Batolátku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.11.10 11:10
Dajma píše:
No já bych se s vámi chtěla poradit o tom praní..
Mám třeba ořechy (s těch si dělám výluh dost silný), nebo i jen tak slupky do pytlíku, ale větší dávku, co píší, protože jsem testovala a zjistila, že doporučené množství nestačí, gel Ulrich(ten teda nepere vůbec :cert: ) a samozřejmě sůl na skvrny, to dávám ke každému praní.. Zkusila jsem i Exel od Qaultu i Frosch gel(ty 2 vyšly v testech, že nejlíp perou ze všech eko), ale úžasné to tedy nebylo :-? . S plínama problém nemám, ty jsou hezky bílé, ale normální prádlo :poblion: Zůstávají mi všude fleky (v létě to vytáhne slunko) ale teď je to na prd.. Přitom prádlo namáčím na pár hodin v soli na skvrny a pak teprve peru. Normálně mne napadlo, že zkusím, ten zázračný Ariel na předpírání, že dám krátký cyklus, nebo namočím v něm a pak teprve vyperu. Já už fakt nevím, co s tím :nevim: Známá, co má 3hodně živé holčičky, používá jen ten Ariel a neřeší žádné fleky a testy to potvrzují -vypere na 99%
Tak co mi poradíte :?: :think:

Já peru v Ulrichu. Dělala jsem teď nedávno experiment, chtěla jsem vyprat fleky z některých Klárčiných oblečků, protože mi bylo líto, že jsou dobré tak leda na doma. Takže fleky hlavně od kakaa, pak něco od rajčat, mrkve. Žádný špenát, krev, banán a další extra problematické fleky. Takže jsem se rozhodla koupit nějaký klasický prášek, že to v tom jednou za čas vyperu, protože v Ulrychu ty fleky zesvětlaly, ale nezmizely (ani perkarbonát moc nezabral). Koupila jsem prvně Persil gel, výsledek nula. Pak Qualt Excel, zase nic. Nakonec jsem ještě zkusila Persil Sensitive a zase nic. Takže teď tu mám hromadu hnusně voňavých prášků k ničemu :cert:

Vám něco takové fleky vypere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí