Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To se nedá absolutně říct, každý máme teplotu malinko jinou, je nejlepší začít na začátku menstruace (nebo těsně po ní, pokud nechceš měřit při ní), změřit celý cyklus a teprve pak se z toho snažit něco usuzovat. Jinak po ovulaci by měla být teplota vyšší (já mám třeba cca 36,9) a pak těsně před menstruací klesnout (u mě 36,6) a tak se držet zas až do ovulace… to je samo ideál, může to ovlivňovat spousta věcí
U mně po ovulaci přes 36.5, po menstruaci pod 36.5. Ale je to fakt individuální, měř měsíc a uvidíš ![]()
tak u mě po ms 35.9,po ovu 36.4 a pak už jsem to nedostala a teplot jsem měla pořád kolem 36,6
ale je fakt,že já mám vždycky nižší teplotu ![]()
Ahoj Sluníčko,
je to tak jak píše J.a.n.i. - ideální měřit od začátku cyklu. Já měla ukázkovou křivku s minimálníma odchylkama - v první fázi cyklu (před ovulací) 36,6°C - měřeno vždy v 7 hodin ráno, po ovulaci 36,9°C-37°C až do menstruace.
Pokud měříš kvůli ovulaci, tak ovulace není první den vyšších teplot, ale poslední den nízkýcht teplot.
Některé ženy naměří před ovu i 36,2 a po ovu 37,2 a pořád je to naprosto v normě. Důležitá u každé je právě ta křivka, nikoliv konkrétní hodnoty.
Perfektní vysvětlení i příklady křivek jsou tady:
http://merenibt.xf.cz/index2.html
Ahoj holky, začala jsem si měřit bazální teplotu a chtěla jsem se zeptat, jaká mám být teplota před menstruací. Teď se mi teplota pohybuje kolem 36,7 a menstruace by měla přijít v neděli. Jak vysoká vlastně může být teplota před menstruací?