Bazální teplota a Duphaston

Anonymní
18.1.16 15:15

Bazální teplota a duphaston

Ahoj,,mám nepravidelny cyklus a nevím kdy dochází u mě k ovulaci. Snažíme se o mimčo a dr. mi napsala duphaston od 16.dne po dobu 10 dni 2×denne. Začla jsem včera ráno a teplota byla 36,2 (prášek ještě nezabíral).Dnes ráno jsem měla teplotu 36,7.Předtím jsem měla spíše nizke teploty kolem 36,3 a spíše to klesalo.Je možné že byla ovulace když se mi to zvýšilo nebo za to může ten duphaston? mám strach že nedochází k ovulaci když jsem měla nízké teploty a po prásku mi to zvedlo. Měřím teprve první cyklus tak nevím :nevim: poslední ms byla 2.1. Děkuji moc za rady fakt už bych to miminko moc chtěla :zed: :andel: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.1.16 16:32

Ahoj, já jsem měla také nepravidelný cyklus (tak 3× - 4× do roka). Gynekolog mi předepsal Duphaston, už si ale nepamatuji užívání. Nicméně jsem si ovulaci ověřovala ovulačním testem - ten mi ji vždy potvrdil. Když jsem ovulaci očekávala, udělala jsem si test. Těhotenství se podařilo po 2. cyklu. Takže doporučuji si ověřit ovulaci testem - funguje stejně jako těhotenský, dá se koupit v lékarně.
hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
18.1.16 16:40
@Anonymní píše:
Ahoj,,mám nepravidelny cyklus a nevím kdy dochází u mě k ovulaci. Snažíme se o mimčo a dr. mi napsala duphaston od 16.dne po dobu 10 dni 2×denne. Začla jsem včera ráno a teplota byla 36,2 (prášek ještě nezabíral).Dnes ráno jsem měla teplotu 36,7.Předtím jsem měla spíše nizke teploty kolem 36,3 a spíše to klesalo.Je možné že byla ovulace když se mi to zvýšilo nebo za to může ten duphaston? mám strach že nedochází k ovulaci když jsem měla nízké teploty a po prásku mi to zvedlo. Měřím teprve první cyklus tak nevím :nevim: poslední ms byla 2.1. Děkuji moc za rady fakt už bych to miminko moc chtěla :zed: :andel: :kytka:

Zvýšení teploty je po Duphastonu. Takže ano, je možné, že OVU neproběhla. A pokud jsi už začala brát Duphaston, tak už ani neproběhne. Progesteron ovulaci zabrání. Měl by se právě užívat až po potvrzené ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
18.1.16 17:03

Naprosto souhlasím s @histep :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.16 17:25

@sarink tak nastesti to mam brat jen 3 mesice a pak se to bude resit dal, tak kdyz je ovulace zhruba 14 den cyklu tak uz by mela byt a duphaston az 16den tak je to po ovulaci ne? :D

• Citovat
  • Upravit
4396
18.1.16 19:30

Ale když ti teplota nestoupla, tak jsi ovulaci neměla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 07:24

@sarink ale ja se ptala jsetli je mozne ze mi to stouplo po tom duphastonu? ano teplota mi stoupla vis nez obvykle ale ja se ptala jestli za to muze treba duphaston. A ptala jsem se nekoho ˇˇzkusenejsiho a ne nejake rypalky ktera ui akorát člověka shodit. Pokud nemáš chut mi poradit taK mi nerad. Nikdo se neptá jestli jsem mela ovulaci jakto mate proboha vedet :D :zed: ja jsem se ptala jestli teplota po duphastonu vetsinou stoupe. Strašně se me to dotklo protoze jsem potřebovala podporit :( vcera jsem se dozvedela ze uz deti mít nemuzu :( takze dekuji za rady :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5178
19.1.16 08:42
@Anonymní píše:
@sarink ale ja se ptala jsetli je mozne ze mi to stouplo po tom duphastonu? ano teplota mi stoupla vis nez obvykle ale ja se ptala jestli za to muze treba duphaston. A ptala jsem se nekoho ˇˇzkusenejsiho a ne nejake rypalky ktera ui akorát člověka shodit. Pokud nemáš chut mi poradit taK mi nerad. Nikdo se neptá jestli jsem mela ovulaci jakto mate proboha vedet :D :zed: ja jsem se ptala jestli teplota po duphastonu vetsinou stoupe. Strašně se me to dotklo protoze jsem potřebovala podporit :( vcera jsem se dozvedela ze uz deti mít nemuzu :( takze dekuji za rady :nevim:

Ale odpověď jsi dostala. Ano, při užívání Duphastonu se BT automaticky zvyšuje, protože se jedná o uměle dodávaný progesteron, který právě to zvýšení tepltoty způsobuje. V přirozeném cyklu ji zvyšuje progesteron žlutého tělíska po ovulaci, při cyklu s Duphastonem (nebo Utrogestanem nebo jiným umělým progesteron) ji zvyšuje právě ten umělý progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
19.1.16 09:02

Vzhledem k přístupu zakladatelky mažu své odpovědi :)

Příspěvek upraven 19.01.16 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
19.1.16 09:15

Zdravím,

téma hodnotíme jako citlivé povahy, a proto se přikláním k ponechání anonymu.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný den :kytka:
adminka Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
19.1.16 09:23

Vzhledem k přístupu zakladatelky mažu své odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.11.19 14:07

Ahoj holky, poprosím o radu. Graf zatím neúplný, ovulace ovitrellem a testy potvrzena. 21 DC po měření jsem si vzala první Duphaston. Nevíte proč ta teplota tak spadla? Je pravda, že jsem nachlazená, ale je to zvláštní. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí