Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
To jsem zase já… už jsem tu měla jeden příspěvek ohledně beby, jestli někdo nechce… Jen mám na vás dotaz… Na dokrm jsem měl zakoupený nutrilon HA a manžel šel dokoupit a koupil beba 1, a teď teda vůbec nevím… dávám jen na noc..jinak má MM a teď přemýšlím jestli dát nebo ne…
Myslíte že mám dát nebo to nemíchat a koupit nutrilon zase… já vůbec nevím.. zase je toho škoda 800g ještě k tomu
ale kdyby to vadilo, tak to dávat nebudu samo… pořád o tom hledám diskuze a vůbec nevím… tak budu ráda za sdělené zkušenosti…
Ahoj, my k MM dokrmovali Bebou HA, manžel taky jednou donesl Beba 1 a jednou jsme měli i Nutrilon HA, malý vyžahl cokoliv - bez následků
. Takže pokud nemá malá výhrady co se týče chuti a vypije to, tak klidně dej. I když do budoucna bych se držela jen jedné značky ![]()
My jsme měli od porodnice na dokrm Bebu 1 (takhle mi to řekla doktorka, ale v chorobopisu jsem pak zjistila napsanou Bebu HA) a všechno bylo dobrý. Akorát jsme pak přešly na Nutrilon, protože malá měla po Bebě velkou zácpu. Ale jestli máte Bebu jen na noc, tak nebude problém.
Radila bych dávat teď Nutrilon a pak až bude větší, tak Bebu. Určitě to spotřebuješ, neboj … mlíčka se nemají často střídat, ale takhle to nevadí, když má UM 1× denně, tak ten balík vydrží dlouho.
Ahojky,
jestliže malá baští HA UM, rozhodně bych u něj zůstala.
To, že jej dítě zbaští „obyč Bebu“ a „nevadí mu“, rozhodně neznamená, že to bude bez následků.. ty se zjistí klidně až později, podle toho, že se mu např. rozvine alergie na něco, která by se nerozvinula, kdyby mělo dítko do 1 roku striktně hypoalergenní stravu = UM i dokrmy..
Takže já jezdnoznačně hlasuji, BEBU 1 někomu dát či prodat.. peněz je sice škoda,a le zast aková částka to není… a jestli mohu snížit riziko vzniku čii potlačit alergickou reakci, udělám pro to maximum…
U první dcery jsme hypoalergenní UM i stravus triktně dodržovali, přesto měla nějakou potravinovou reakci (např. ekzém z jablečné výživy, po roce na čerstvé jablko) ap.. a doktorka říkala - to, že alergický projev měla neznamená,, že ta hypoalergenní strava neměla smysl.. zkuste si představit, že kdybyste to nedodržovali, ta reakce organismu by mohla být mnohem horší, urputnější, malá by mohla reagovat na kde co… takže to rozhodně mělo smysl! Tím mne uklidnila… a také posílila do dalšího boje, že prevence vzniku alergie má 100% smysl…
Jinak to, že nikdo z rodičů není alergik neznamená, že v rodině zátěž není.. kožní projevy na alergie jsou jen v určitém procentu alergií, o spoustě problémů se nedozvíme, protože tělo napošle viditelný signál… takže já bych dávala HA UM i kdybych já ani manžel alergik nebyla… alergik může být kdokoliv z rodiny.. a třeba neléčený… (viz moje mamka.. jen se začně hrabat v hlíně, začne ji rudnout a svědit nos)… nikdy k doktorovi nešla.. ale něco se děje.. že… Nebo kýchá, když je u psa.. též k doktorovi nešla = není papírový alergik ale já vím, že zátěž tu je…
No nic, končím s románem…
můj názor je myslím jasný
byť pro většinu zřejmě přehnaný… ![]()
Efi: Souhlasim s tvoji posledni vetou tvuj nazor je prehnany.
.
kattkka píše:
Efi: Souhlasim s tvoji posledni vetou tvuj nazor je prehnany..
Pro mne ne..
To víš, v rodině alergie máme… a manžel je poměrně silný potravinový alergik a v rodině nikdo nic takového neměl.. takže „on byl první“… nová doba.. nové chemikálie.. život ve městě… prostě se ty alergie startují bez ohledu na zátěž od rodičů… možná kdyby měl první rok hypoalergenní jídelníček, třeba by ty obtíže neměl.. ![]()
Vis to je tezky mohl a nemohl.Myslim si ze urcite veci jsou prehnane navic kdyz zakladatelka dokrmuje akorat na noc. Ja sem sama alergik na pyl pritel ma atopicky ekzem dedicny a malou jsem dokrmovala normalnim mlekem a pote i plne mela normalni.Nyni davame ovoce a zeleninu a jsme v poho.Ale tot muj nazor. ![]()