Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, možná podobné téma jako předchozí, přesto jsem si dovolila ho založit jako nové.
Mám 6ti týdenního chlapečka, bohužel nekojím, do čtvrtka jsem odstříkávala + přikrmovala Bebou, ale mlíčko už téměř nebylo, takže teď byl dva dny pouze na Bebě a je zabetonovanej chudáček. POřád tlačí, poplakává a nic nevytlačí. Cvičíme, míčkujeme, masírujeme, nahříváme, pijeme fenyklový časj, máme kapičky a nic…včera jsme už nevydrželi a použili rekt.rourku - výsledkem dva tuhé válečky, to samé dnes ráno.
Volala jsem doktorce, tak mi doporučila zkusit přejít na Nutrilon 1 HA.
Má někdo, prosím, zkušenost s tímto přechodem? Trošku se mi kroutěj palce u nohou, když jsem se podívala na cenu - na 800 g balení vyjde nutrilon o 200 kč dražší
Ale hlavně, aby to malému pomohlo :-/
Ahoj Lupito, my jsme měli Nutráč od hnedka a betonový hovňousy jsme měli taky. Moc jsem to neřešila, prostě když jsem viděla jak se chuďátko trápí tak jsem mu pomohla - zkusila zvednout nožky, chvilku podržet - eventuelně jsem použila rychloběžkový teploměr. Trvala to asi 3 týdny už jsem si zoufala že mu budu muset asistovat až do 18ti
, ale po těch 3 týdnech najednou koukám, a byl pokaděnej
- TOLIK RADOSTI !!!! Prostě nabral sílu a od té doby to zvládne sám!! Teďka už mlíku moc nedá, ale celou dobu co byl „kojenec“ tak měl tuhou stolici. Já bych nepřecházela na jiné mlíko, je to všechno na jedno brdo, zkus tomu dát chvilku.
diky za radu…No já nevím právě… taky se mi moc nechce přecházet, ale když vidím, jak se trápí a dokonce téměř po každém jídle pláče, tak udělám cokoliv, abych mu pomohla…
Ahojky, ono je každé děťátko jiné a na každé zabírá něco jiného. My konkrétně jsme na Nutrilonu od 14ti dnů věku, Pavlík byl taky zabetonovanej, od jednoho měsíce dáváme kapičky BabyCalm, měly by napomáhat posunu stravy ve střevech, nám zabírají. Zkoušeli jsme i Nutrilon Comfort, ten je konkrétně na potíže s trávením a bříškem, ale nepomohl, tak jsme se vrátili na Nutrilon HA (ten jsme měli do 1 roku). U nás zabrala kombinace kapky BabyCalm + lahve s protikolikovým ventilkem, konkrétně tyhle
www.chiccocz.cz/index.php?…
Jinak asi do půl roku, pokud se Pavlík nevykakal sám, používali rektální rourku. Jak se malý čím dál víc pohybovat, pak se začal přetáčet, tak jsme rourku potřebovali čím dál míň, i doktorka nám řekla, že mu zesilují břišní svaly a dokáže tak účinněji tlačit. Od půl roku rourku vůbec nepoužíváme, jakmile jsme přešli na příkrmy, kaká krásně a bez potíží. Snad jsem ti trochu pomohla, jinak vydrž, s příkrmy se to určitě zlepší, držím palečky, ať se s malým netrápíte. ![]()
Marcuška píše:
Ahojky, ono je každé děťátko jiné a na každé zabírá něco jiného. My konkrétně jsme na Nutrilonu od 14ti dnů věku, Pavlík byl taky zabetonovanej, od jednoho měsíce dáváme kapičky BabyCalm, měly by napomáhat posunu stravy ve střevech, nám zabírají. Zkoušeli jsme i Nutrilon Comfort, ten je konkrétně na potíže s trávením a bříškem, ale nepomohl, tak jsme se vrátili na Nutrilon HA (ten jsme měli do 1 roku). U nás zabrala kombinace kapky BabyCalm + lahve s protikolikovým ventilkem, konkrétně tyhle
www.chiccocz.cz/index.php?…
Jinak asi do půl roku, pokud se Pavlík nevykakal sám, používali rektální rourku. Jak se malý čím dál víc pohybovat, pak se začal přetáčet, tak jsme rourku potřebovali čím dál míň, i doktorka nám řekla, že mu zesilují břišní svaly a dokáže tak účinněji tlačit. Od půl roku rourku vůbec nepoužíváme, jakmile jsme přešli na příkrmy, kaká krásně a bez potíží. Snad jsem ti trochu pomohla, jinak vydrž, s příkrmy se to určitě zlepší, držím palečky, ať se s malým netrápíte.
děkuji, jsi moc hodná - i Vám hodně radostných chvil ![]()
Ahojky Lupito, tak náš malej je taky od 14-ti dnů na nutrilonu a já mu dávám výhradně nutrilon comfort a nemáme s bříškem vůbec žádné problémy.
Před 14-ti dny jsem koupila Nutrilon extra, ale potom ho bolelo bříško, je fakt, že Babycalm je opravdu bezva a vždycky to zachránil.
Lahvičky používáme od Aventu protikolikové.
Lupito, Beba obsahuje hodně železa - možná proto máte tyto problémy. Kamarádka si na to taky stěžovala. Ale jak tak čtu - tak někdo má problémy i po Nutrilonu. Ona ho tenkrát koupila a bylo prý po problémech, Tak nevím…každé dítko je jiné.
to nevím, jestli Beba obsahuje hodně železa… Teď na 6ti nedělní prohlídce mu brali krev a zjistili nedostatek železa, takže do toho všeho ještě budem brát železo. Což mně osobně např. dost staví, tak se děsím toho, co bude…
Kamarádka dává od narození dvojčatům Nutrilon a jeden z nich má zácpu furt a druhý ne. A už jim je rok. Zřejmě to chce prostě vyzkoušet něco jiného, akorát mi přijde zbytečné dávat malému Nutrilon HA, když já ani manžel nemáme žádnou alergii ani nic podobného. Nebo mi to doktorka doporučila, protože si myslí, že má alergii na kravské mléko? Tomu prostě nerozumím, proč mi poradilo zrovna Nutrilon 1 HA. Nestačil by třeba normální Nutrilon 1?
lupita nám říkala paní doktorka, že Nutrilon HA má naštěpenou mléčnou bílkovinu, a proto je snadnější ho strávit, a měl by být šetrnější. Možná proto ti ho taky doktorka poradila. Nevím, proč brali malému krev, jestli měl nějaké alergické projevy, ale na prokázanou alergii na kravské mléko se používá jiný Nutrilon (Allergy Care, Low Lactose nebo Soya). ![]()
Marcuška píše:
lupita nám říkala paní doktorka, že Nutrilon HA má naštěpenou mléčnou bílkovinu, a proto je snadnější ho strávit, a měl by být šetrnější. Možná proto ti ho taky doktorka poradila. Nevím, proč brali malému krev, jestli měl nějaké alergické projevy, ale na prokázanou alergii na kravské mléko se používá jiný Nutrilon (Allergy Care, Low Lactose nebo Soya).
Brali mu krev na jaterní testy (měl novorozeneckou žloutenku) a dělala mu (asi preventivně nebo se dělá v 6ti týdnech?) krevní obraz, takže tam zjistila to železo.
Jsem z toho tumpachová…každopádně jsme dnes nevydrželi a koupili Nutrilon 1 - obyč a uvidíme. Taky mi teď kámoška veze heřmánkový čaj, prý se po něm kaká…?
Díky všem
tak mám čerstvé zprávy pro všechny maminy s miminky, co mají problémy jako my - nekakáme. Dnes, po další noci, kterou malý protlačil,pronaříkal a hovínko se nedostavilo, jsem se sebrala a jela k obvodní dr. Ta nás poslala na chirurgii, že my náš chlapeček mohl mít zúžený vývod. No a taky že má. Sice ne nijak drasticky, ale jelikož UM tvoří tuhá hovínka, tak mu prostě nejdou ven. Takže nám nakonec doporučila Nutrilon COmfort (nevíte některá kolik tak stojí?) a taky 2× denně provádět klyzma plnotučným mlékem.
Taky jsme dnes byli na kyčličkách a máme ortop. kalhotky a dvojí balení do konce 4. měsíce ![]()
Takže nic moc zprávy. Jsme z toho oba vyřízení, malý se po příjezdu domů napapal a spinká jako dudek. Jen se na něj chodím dívat, jestli dýchá
. Návštěva 3 doktorů mu dala zabrat.
lupita Ahojky, tos udělala dobře, žes šla k doktorce, aspoň víš, proč se malý tak trápí a jak mu nejlíp pomoct. Nutrilon Comfort stojí asi kolem 240 korun za balení, jak kde. Myslím, že se prodává jenom v lékárnách. Strašně ti držím palečky, ať je malý co nejdřív v pořádku.
Nám teď lezou dolní stoličky, tak už dvě noci pořádně nespíme, Pavlík má dásničky pěkně nateklý, rostou mu na obou stranách najednou. Ale když už mám nervy na pochodu, tak si říkám, že tohle všechno přejde, hlavně že není nijak postižený. Kdyby sis chtěla vylít srdíčko, tak mi klidně napiš SZ. Přeju pevný nervy. ![]()
Tak my máme úplně stejný problém,akorát že s nutrilonem HA, máme taky 6týdnů a jsme plně na UM. malý se taky nemůže vykakat, tlačí, kroutí se a pláče a nic, až když mu pomůžu rektální rourkou, vytlačí tuhé válečky.od dr. nám bylo doporučeno zkusit kdyžtak bebu ha
tak teď nevím zda to zkusit nebo ještě chvíli vydržet jestli si zvykne na ten nutrilon.