Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vsechny vas zdravim a zaroven zadam o radu.
Mate nekdo zkusenosti s Antibiotiky v dobe kojeni?
ma lekarka mi chce dat augmentin a rikala, ze pri tom kojit lze.Co vy na to????
Dalsi dotaz se tyka uschovy mleka.
Lze uchovavat materske mleko delsi dobu?slysela jsem o mrazeni a specialnich uschovnych lahvickach.
Prosim o zkusenosti.Jiste jich mate spousty. ![]()
Dekuji Petrus
Ahoj,
tak ja jsem mela antibiotika a pritom jsem kojila, jeste jsem si volala i na detske a tam mi doktorka potvrdila, ze Honzikovi ublizit nemuzu.
Jinak ja jsem mliko davala do mrazaku ve vyvarene sklenicce od presnidavky.
ahoj, většina ATB je s kojením bez problému kompatibilní, pokud ti dr výslovně řekla, že při tom kojit můžeš, asi ví, co dělá. Pokud se chceš ujistit, zavolej na Horkou linku kojení - viz www.kojeni.cz, mají databázi léku přípustných s kojením, ale byla bych v klidu. Jenom bych doporučovala při ATB, abys brala něco na zdravou střevní mikrofloru.
MM můžeš skladovat při pokojové teplotě 3 hodiny, v lednici do 24 hodin a nejlepší je určitě hned zamrazit, pak vydrží max. 3 měsíce. Do mrazáku je lepší používat vhoodné nádobky (Avent, medela apod.), neplň až k víčku, nech prostor pod víčkem. V mrazicích nádobkách můžeš vrstvit - na zamražené naliješ nové odstříkané a hned zas dáš do mrazáku. Nerozmrazuj v mikrovlnce, ale ve vodní lázni nebo při pokojové teplotě - pak to trvá cca 4 hodiny.
Ahojky a ať ti je líp!
Dekuji vam za odpovedi.
Prakticky jste me ujistili v tom co jsem si myslela.
Na mleko mam od Farlin skvele lahvicky, jen mi nebylo zcela jasne jak dlouho mohu skladovat a jak je to s tim mrazenim.Tak se radeji stokrat ptam a vam velmi dekuji za ochotu podelit se o zkusenost.
Krasne dny a at NAS zuby neboli.
![]()
Petrus