Stolička u miminka s UM + odstř.MM

347
11.2.08 10:23

Stolička u miminka s UM + odstř.MM

Ahojte,
chtěla bych se zeptat, jak častá je normální stolička u 6 tt miminka. Bohužel nekojím, přikrmujeme Bebou - je to tak, že jednu dávku má moje mlíčko, druhou dávku Beby na přeskáčku. Když jsem měla mlíčka víc a Bebu jsme měli jen v noci, malý měl pokakanou plínku prakticky při každém přebalování (každé 3-4 hod.). Teď už má stoličku třeba jen 3× za den. Je to normální? Může to být tím, že jsme víc na UM?
Díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1713
11.2.08 15:05

Tak to jsem zvědavá, jestli nám někdo poradí…Máme dnes 2 měsíce a taktéž máme jedno odstříkané moje a jednou sunar, kakáme 1× za 2 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.2.08 16:08

Ahoj holky, já asi moc neporadím, ale u nás to bylo tak, že asi první jeden až dva měsíce malý taky kakal při každém kojení a postupem času se to upravilo na 1× -4× za den, jak jdy. Ale my plně kojíme. Nevím, jak je to když se přikrmuje. Asi nejlepší je zavolat MUDr a zeptat se. Ale myslím že pokud nemají průjem nebo vyloženě zácpu, tak je všechno v pohodě, trávicí systém se jim vyvíjí a počet stoliček se snižuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
11.2.08 19:26

Ahoj.

Obě mé děti byly na mixu MM a UM. Několikadenní nekadění (4 a více dní, přece jen se samotné MM tráví lépe a dítko nemusí kakat i týden), bolestivé tlačení, průjmová, hlenovitá, výrazně zapáchající stolička by byl problém. Ostatní považuji za normu, pokud dítě jinak prospívá a je spokojené. Děti mají trávení velmi odlišné, navíc se mění složení mléka ( platí pro MM ) a postupem času se upravuje trávení dítka.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.2.08 19:35

Tak to je náš případ taky. Od šesti týdnů přikrmujeme Bebou, všechno mlíčko jsem začala v těch šesti týdnech odstříkávat a malý dostával Bebu jen na noc. Kadil tak jednou za tři dny. Takhle jsme to měli až do čtyř měsíců a pak jsem začala dávat Bebu častěji, v noci kojení-nekakání pořád stejné. Minulý týden jsem začala místo Beby dávat Nutrilon a kadíme obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
11.2.08 19:40

Evicko

EvickaS píše:
Tak to jsem zvědavá, jestli nám někdo poradí…Máme dnes 2 měsíce a taktéž máme jedno odstříkané moje a jednou sunar, kakáme 1× za 2 dny.

a jaký Sunar dáváš? My tedy dáváme Bebu, že prý je kvalitní a uvažuju, že dokonce přejdu na Nutrilon - zdá se mi, že malý pořád tak jako tlačí, má prdíky a dost ho to trápí… Tak nevím, nepomáhá cvičení nožičkami, masírování bříška Pupíkem ani olejíčkem od Weledy a ani Sab kapičky…
Ve středu jdeme na 6ti nedělní prohlídku, tak uvidíme, co řekne doktorka.

Každopádně díky všem za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
12.2.08 08:07

Protože máme teprve 2 měsíce, tak dávám sunar obyč. , ten co je od narození.
První dcera měla od 3 měsíců bebu a to měla chudák zase pořád zácpu, tak nevím, co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.2.08 09:40

Ahoj

My dáváme Nutrilon 1 HA a ještě před krmením trochu kojíme (moc mléka nemám, tak to zkoušíme alespoň tak). Malá kaká tak 1× za 2 dny. Má také problémy s prdíky a stolice je víc do zelena. ˇudajně to závažný problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
12.2.08 12:19

Je to v pohodě. Starší dcerku jsem taky přikrmovala, ale při každém kojení. Kakala 1× za den, nebo 2. Když nekakala 2 dny většinou to vyřešila rourka. Teď kaká pravidelně po obědě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová