Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Mám 2 měsíční holčičku, která není bohužel kojena, ale je na UM. Dáváme Nutrilon 1 HA. Malá kaká tak 1× za 2 dny a barva je spíš tmavo zelená s kousky žlutého. Doktorka nám nyní poradila vyzkoušet jiný typ mléka , a to HIPP 1 HA probiotické. Četla jsem ale, že Nutrilon je více a častěji používaný, takže je možná lepší .. ? Nebude změna mléka malé vadit ? Nemáte někdo obdobnou zkušenost ? Všem díky
Ahoj,
muze se stat, ze ji nebude chutnat, ale to zjistis, az vyzkousis. Nutrilon ma docela velky vyber vyrobku. Neni nejaky na lepsi traveni??? V lekarne ti urcite poradi. Znacky Hipp bych se nebala. Neni tak pouzivany, protoze je myslim drahy. Ale jako jednu z mala znacek me aspon trochu znamych jsem ho vydela i v Anglii.
Terik
Nutrilon je proto tak používaný protože ho používají hodně v porodnicích, a maminky v něm automaticky pokračují......., my sami ho taky máme, ale přešli jsme z HA na normální protože prcek přišel na to že fakt není dobrý (je hořký). To v době zavádění příkrmů když začal poznávat chutě.
To my jsme taky nekojili a doktorka nám dopuručila Nutrilon 1 Comfort.Asi kolem 2 měsíce jsme taky měli zelenou stolici a byla tak jednou za 2-3 dny.Doktorka nám na to řekla že to není UM ale tím že toho má zřejmně málo nebo tak akorát že všechno vstřebá a ten zbytek co vyloučí tak je zelený prootže dlouho je ve střevech a je obarvený jakýmsi barvivem co je ve střevě.Zvýšili jsme dávku a do 14 dnů to bylo OK.Bebu ani jiné UM mě nechtěla.Tož tak.Doufám že jsme trošku poradila. ![]()
Nutrilon se nejvíce používá, protože Nutricia (výrobce Nutrilonu a Hami) nejlépe zmasírovala veřejnost (laickou a částečně i odbornou). A spousta maminek v dobré víře, že když koupí to nejdražší, tak svému miminku pomohou nejvíce, jim „to baští“. Všechna UM na trhu jsou zdravotně nezávadná, testovaná a určená k výživě malých dětí, složením se prakticky neliší, je to pořád sušené kravské mléko více či méně tepelně zpacované (to jsou ty modifikované, lyzované, štěpené… bílkoviny), obohacené o trochů solí (minerály a vitamíny) a rozpustnou vlákninu (prebiotika).
My osobně jsme s oběma holkama (obě jsem kojila co to šlo a bylo to málo, takže jsme od 2 měsíců přikrmovali, starší do roka spolu s kojením, mladší si vyřvala právo nemuset vydobývat mlíko z mamky a dostat ho v dobře tekoucí lahvi po dvou měsících boje ve věku necelých 5 měsíců) vyzkoušely snad všechny značky, Nutrilon, Sunar, Hamilon (dnes Hami) Hipp, Humana, Beba, Babylove, vše nám chutnalo, žádný jiný rozdíl než cenu jsme nezaznamenaly, střídali jsme podle toho jaké UM bylo zrovna v akci, teď už jsme na čerstvém kravském (Bio) a zdravé jako řípy.
Pokud nepotřebujete nějakou specialitu (antirefluxní, nízkolaktózové, hypoalergenní, natrávené peptidové) tak doporučuju řídit se tím co vám chutná, zkoušet a střídat. Když nekoupíš krabici Nutrilonu za 300,–, ale Babylove za 130, zbyde ti 170,–Kč třeba na dvě sezení v solné jeskyni, na jednu lekci plavání ve vanách nebo na 5 kg čerstvého ovoce a zeleniny pro tebe ať máš v téhle hnusné plískanici dost vitamínů.
Bára
Baro, mluvis mi z duse ![]()
Ja to taky takhle u starsiho delala, ted zatim kojim, ale vim, ze kdyby to neslo, tak jedu v tom co je v akci