Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Lulu, dekuji moc za nazor. Jeste bych se rada zeptala na kolecka - nafukovaci nebo plastova ? Plastova vypadaji efektne, ale po zkusenosti s prvnim kocarkem mi jde vyhradne o prakticnost. Nenabaluji se na kolecka listy, v lese hlina a v zime snih ? A co nafukovaci kolecka a moznost jejich pichnuti, vyskytuje se tento problem ?
Ahoj Lulu,
na tu autosedačku jsem se zrovna chtěla ptát. Tak super, kupuju Racera i se sedačkou. Možná, že ho zvládnu dneska objednat. Pak vám napíšu, kolik stál + jestli jsem se dozvěděla něco nového.
Lulu, ty jsi tím kočárem tak nadšená (což je super), že bys mohla dělat bebecaru obchodního zástupce
!!!
Camilla,
jednoznačne nafukovacie! Teda ak nebývaš v meste nejazdíš výhradne po hladkých chodníkoch. Akýkoľvek náročnejší terén vyžaduje nafukovacie a veľké kolesá (a že my tu máme terén dosť príšerný). A čím väčšie kolesá, tým ľahšia manipulácia, aspoň moja skúsenosť je taká. Defekt sa nám ešte nepritrafil, ani som nepozorovala, že by sa nám nejak extra nabaľovalo čokoľvek na kolesá. Občas sa nalepí blato, ale stačí prejsť cez nejakú kaluž a kolesá sú čisté. Listy ani sneh sa nelepia, pohoda.
Tu mi napadá, nám vraveli, že ak idete cez náročnejší terén, treba otočné koleso vždy zaaretovať, pretože sa vám jednak zle manipuluje, jednak sa môže poškodiť. Ale treba ho potom aj tak trochu viac šetriť ako koleso, ktoré otočné nie je.
Kamka,
hej, asi máš pravdu
. Ale v dnešnej dobe je taký problém nájsť výrobok, ktorý svojej cene aj skutočne zodpovedá, je kvalitný, pekný aj praktický zároveň, že si pokladám takmer za povinnosť o tom informovať aj ostatných, že som niečo také objavila. Asi som dosť šibnutá, čo?
Mala by som si možno vypýtať nejakú províziu
. Bebe ma skrátka presvedčil, pôvodne sme totiž chceli jedine 4-kolku, s prehadzovacou rukoväťou, v jasných farbách a podstatne lacnejšiu. No a máme presný opak! Uf, a ako dobre sme urobili… V predajni nám Racer udrel do oka a bolo jasno. Keď sme si ho dali predviesť, neváhali sme a brali. A som nesmierne rada, že spätne si netlčiem hlavu, čo som to kúpila (ako sa mi to stalo pri Espresse).
Lulu, šibnutá nejsi, já jsem naopak strašně ráda, že píšeš. Já už kočár totiž vybírám 3 měsíce. Vybrala jsem 3 favority a postupně je vyřazovala. A došla jsem tak daleko, že jsem zasílala dotazy výrobcům, protože mi neuměli v obchodě odpovědět. Racer jsem měla už vybraný, jen mi trochu vadilo, že jsem ho neviděla naživo. Tady v mém okolí ho neprodávají. Ptala jsem se opět výrobce proč-prý tady všichni kupujou levné kočáry z Polska, což já nechci. Manžel už ze mě měl děsnou srandu, představ si, že se mi o těch kočárech už i každou noc zdálo! A ty jsi mě definitivně přesvědčila! Takže ještě jednou díky za česko-slovenskou spolupráci
! A o tu provizi si určitě napiš, zasloužíš si ji!
To si, Kamka, trafila klinec po hlavičke. U nás túto značku predávala jediná predajňa a už ju nepredávajú. Presne z toho dôvodu, aký píšeš, väčšina ľudí zháňa hlavne lacný kočík, kvalita osloví málokoho. Bolo nám to dosť ľúto…
Presne ako ty, tiež sa snažím komunikovať s výrobcom, ak to je len trochu možné, málokedy vedia v predajni naozaj poradiť. Ale česť výnimkám, poznám pár aj takých, čo sú vážne nadupaní informáciami a dokonca milí a ústretoví, to sa dnes moc nevidí. Ja som v tomto smere trochu „postihnutá“
, kým niečo kúpim, prekutám všetky dostupné informácie, aby som si bola istá, že som v rámci svojich schopností vybrala to najlepšie. Jasné, že to vždy nevyjde, ale keď áno, tak sa rada zdôverím aj ostatným, možno im ušetrím trochu tej roboty
.
Veľmi dúfam, že budeš rovnako spokojná! Len ma trošku mrzí, že Vispa neponúka komplet produkty Bébécaru, ale asi to nie je technicky možné dovážať všetko, keď dopyt pokulháva…
Ahoj Kamko,
je pravda, že materiál je " jiný" než u ostatních kočárků. Není takový šusťkový, což podporuje ještě výjimečnost kočárku. Prostě to není tuctovka, kterou potkáš na každém rohu!!!Někdo se tu ptal na přehazovací rukojeť kvůli sluníčku. Známá má kočár s přehazovací rukojetí a je vždy celá nervní, z procházky nic nemá, jen přehazuje. Já jsem to řešila slunečníčkem a jsem moc spokojená. Zuzanka na něj ráda kouká.
Houpání - Bébécar trochu " pohoupat " jde, ale pokud dítě houpání nepozná, tak ho taky nechce.
Jinak heslo pro naší Zuzanku:Zuzanka má káru přímo z Bébécáru.
Ahoj
mam vybrany kocarek Bebecar stylo a chtela bych se na nej podivat nekde v Praze, nevite, kde je maji????Diky.Alca
Ahoj,
díky za reakci na ten materiál. My zase říkáme, že náš Miki bude mít formuli (protože chceme pro kluka červený kočár) ![]()
Já myslím, že v Praze budou mít Bebecar skoro v každém obchodě, pokud nenajdeš, tak si napiš mejla do Vispy, oni ti dají kontakt.
Lefnik: Omlouvam se, jestli si na takovy dotaz odpovidala, ale nejak jsem nestihla precist celou vasi diskuzi ohledne tohoto kocarku.
Moc se mi libi Bebecar Stylo (4kolka s otocnymi koly vepredu) a vsimla jsem si, ze si psala, ze si z Vysociny. CHci se zeptat, zda bylo nekde tady na Vysocine kocarek videt „live“ anebo si jej objednala na blind?
Kolik te to stalo?
Ja si objednala z Nachodu katalog ale prilis se nevyznam zatim v tech cenach. Vse je tak rozepsane zvlast, ze z toho mam docela hlavu jak balon ![]()