Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
kdo poradí? Vybrala jsem si tento kočár, ale bohužel jsem jej neviděla naživo, protože v mém okolí se neprodává. Napište, moc prosím, zkušennosti, pokud jej někdo máte. Vybírala jsem mezi Bebecar Racer AT, Bebecomfort High Treck a Quinny Speedy. Zatím vyhrává ten první.
Všem předem díky!
Ahoj, máme racer AT, naší holčičce jsou 4 měsíce. V našem případě jsme v okolí neměli nikoho s podobným kočárkem, takže jsme z toho byli trochu nejistí. Zatím jsme ale maximálně spokojení. Perfektně se ovládá. Jelikož máme jarní miminko, nekupovali jsme vaničku, ale vložné lůžko od jiné firmy. Teď bych asi volila vaničku, protože je pevnější, na druhou stranu je menší. Dej si jen pozor na plastové díly, např. u kol- trochu mohou vrzat, ale to se ochodí a promaže.Jsme z Vysočiny, zatím bez problémů zvládáme cesty po městě i lesem. V obchodě nám říkali, že jedna paní s ním jezdí po Šumavě a druhá po Tatrách. Pláštěnku a moskytiéru jsem dokupovala od jiné firmy ( podstatně levnější)+ na letošní léto byl úžasný slunečníček.
Lefik + Zuzanka ( skoro 4 měsíce)
Tak ti moc děkuji, uklidnila jsi mě. Budu ten kočár objednávat na dobírku a vzhledem k tomu, že jej znám jen z obrázku jsem lehce nervózní.
Nemáš od stejné firmy koupenou i autosedačku? Chci si totiž koupit vše-korbu, sporťák i sedačku na ten jeden podvozek. A kdyby jsi mi poradila kde seženu ty levnější pláštěnky, které na kočár sedí-byla bych ti moc vděčná.
Ahoj Kamila+Miki
Ahoj Lefniku,
mám ještě jeden dotaz-probudila jsem se s tím v noci
Jak jsi spokojená s tříkolkou, nemáš pocit, ža až bude Zuzanka větší a bude v kočáru řádit, že by se mohla vyklopit? Všicni mi to tvrdí, že tříkolky nejsou stabilní. Já si ale říkám, že přeci výrobce to musí mít odzkoušeno.. A jakou máš barvičku korby?
Dodatečně vše nejlepší Zuzance k svátku!
Ahoj, děkujeme se Zuzankou k přání. K tvým dotazům 1)pláštěnka - máme z Emitexu 199,–(www.emitex.cz). Všechno jsme kupovali v Sezimově Ústí ( kousek od Tábora) v Domě kočárků. Byli jsme moc spokojení. To, co máme my, je klasická pláštěnka přes celý kočár, což je podle mě lepší, hlavně v zimě. Mám totiž tmavě modrý kočár s béžovými pruhy, které jsou na boudičce orámované stříbrným kovovým proužkem. Pláštěnka originál je vlastně kus látky, která se na zip připne k boudičce, čímž se zmenší otvor v boudě, ale kočár je nechráněný, takže ti ho projíždějící auto může klidně ohodit. 2)stabilita - tyhle názory jsme taky slyšeli. Naši kamarádi mají Jané a v něm hodně živou holčičku( skoro 2 roky) a nic podobného se jim nestalo.Stejně většinou jsi u kočáru. Spíš jsem měla obavy ze zimy a sněhu,ale maminky s tříkolkami od nás z města větší problémy neměly a že letos bylo sněhu opravdu hodně.
Jakou chceš barvu ty?Přes který e- obchod budeš objednávat?Hezký večer
Lefnik+Zuzanka
Ahoj, Kamka.
Vlastním Bébécar Racer už tretí rok a nemôžem si ho vynachváliť. Je jednoducho skvelý, vydrží všetko (a že sme mu dali zabrať!). Dokonca máme nepremokavý poťah, takže pršiplášť sme jediný raz nepotrebovali, je stále v obale.
Problém so stabilitou majú iba veľmi lacné trojkolky, toto je jednoducho tank, vážne
. Máme čierno-žltú kombináciu a ani slnko farby vôbec nevytiahlo. Kočík má kopec praktických vychytávok, naozaj sme s ním veľmi spokojní a mimoriadne stále oceňujeme aj obrovskú tašku na rukoväť, zmestím do nej fakt všetko.
Nevŕzga nám nič, len sme trochu vytriasli hlavnú brzdu, je tu príšerný terén, tak občas trošku klesne, ale to je drobnosť.
Jediné, čo môže byť problém, je jeho hmotnosť, ale ja som to riešiť nemusela. Po čase som kúpila aj ľahučkú Inglesinu Espresso a po pár mesiacoch som ju predávala, lebo v porovnaní s Bébécarom sa ovládala príšerne ťažko a paradoxne som mala pocit, že tlačím pred sebou oveľa ťažší náklad, hoci kočík vážil tretinu Racera. A to máme ešte verziu bez otočného kolesa!!! S ním to musí byť úplná paráda.
Ahoj holky,
moc děkuji za rady. Pořád jsem byla taková nerozhodná-však to samy znáte, koupit kočár to je věda-ale teď myslím, že jsem si vybrala dobře. Vybrala jsem si trojkolku z důvodu snadnějšího ovládání. Většinou budu jezdit mimo chodníky, nebydlím ve městě a navíc mám psa-takže polní cesty. 3 i 4-kolka má své pro i proti a konkrétně 4kolka od Bebecaru Stylo At bude asi taky dobrá, natáčí se tam celá přední náprava. Barvu mám zatím vybranou G566-červeno-modrou, ale znám jí jenom z obrázku, tak doufám, že nebudu zklamaná. Ještě v jiné diskuzi mi radí ohledně barvy, tak uvidím. Objednat kočár si chci přímo u dovozce do ČR-Vispa Náchod. Už si s ním dopisuji
a poslali mi i katalog s cenama. Racer At vyjde na 15.960,– (vana, spotr. sedačka, stříška, nánožník, košík). To samé ale bez hluboké vany stojí 12.520,– v tom jezdí asi Zuzanka. Kolik stál tebe?
Hezkou neděli!
Ahoj ešte raz
.
My máme verziu s hlbokou vaničkou, pretože Noemka bola zimná, tak to bola jasná požiadavka. Na leto by som od nej možno upustila, ale takto sme ju plne využili, pretože je robustná a perfektne izoluje, s nánožníkom je takmer nepriestrelná
.
Farbičky sú vecou vkusu, poťah sa dá normálne prať, všetko ide krásne odopnúť, takže sa nemusíš báť nejakej špiny. Ako som písala, ani tmavé farby nevyšisujú na slnku a kočík sa nám nikdy neprehrieval, hoci je čierny. Takže si naozaj vyber, čo sa ti páči, farby sú krásne žiarivé aj po vyše dva a polroku intenzívneho používania vo všemožných podmienkach. A teraz veru je z čoho vyberať
. Osobne sa mi vidí lepšia trojkolka, už len preto, že je spratnejšia a koleso sa otáča o 360°, náprava je len natáčacia, čiže neurobí takú službu a viac sa narobíš.
A schvaľujem, že kupuješ priamo z Vispy, sú fajn
.
Ahoj holky,
platila jsem tolik, kolik píšeš. Původně jsme si vybrali jiný kočárek, ale nevešel se nám do auta (naštěstí
).Prodavačky se zmínili o Bébé caru, který jsme tam obdivovali před několika měsíci a trochu si ho vybavovali.Vybírali jsme z katalogu, barva se opravdu shodovala. Z obchodu rovnou volali do Náchoda, kde jsme si vše s velmi příjemným panem potvrdili a ještě nám doplnil pár info. Trochu mě možná mrzí, že jsem si to nevzala komplet i s vaničkou… je širší a drží tvar.Tak snad na další mimi.Díky za info o barvě. Jelikož mám tmavě modrý, říkala jsem si, jestli nevyšisuje.S kočárem chodím venčit našeho psa - jorkšír- a opravdu oceňuju otočné kolečko, s vodítkem v ruce se skvěle řídí.Naše zvíře totiž nijak spořádaně nechodí na jedné straně kočáru. Super je i brzda, tu oceníš hodně při prvních procházkách, nemusíš brzdit tělem a tolik nebolí břicho ![]()
Lefnik
Ahoj Kami a holky, omlouvám se, že se Vám pletu do diskuze, ale vaše diskuze mi přišla moc vhod! Taky přemýšlím o Bebecaru, ale s podvozkem Stylo AT, ale z důvodu, že si ňák nedovedu představit, že na trojkolce nebudu moc houpat. Všechny moje kamarádky houpou jak vzteklý
Ale jak píšeš Kami - mám taky 2 psy, lezeme po samých polních cestách, v lese, ve sněhu, takže potřebuju lehkej odolnej kočár. A to přední otáčecí kolo je prý fakt fajn, i vy si ho tu nemůžete vynachválit… tak jsem teď úplně zmatená. Tak co - houpat nehoupat?
díky moc
Lindulina,
podľa mňa je húpanie nepodstatné, mimi v pohode stačí aj pohyb dopredu-dozadu s kočíkom, proste vozenie, ale aj tak je lepšie ho na to príliš nezvykať, pri Noemke sme si na seba ušili riadnu búdu, vlastne sme jej nedali šancu, aby sa upokojila sama a presne ako píšeš, vozili sme ako „vzteklí“ a malá sama zaspať už potom nevedela. K Mati nemôžem skočiť vždy hneď a zrazu vidím, že to často zvládne aj sama, bez pomoci. Takže toľko k húpaniu. A ešte niečo - húpanie je dobré len na hlbokom kočíku, pri športovej úprave je to skôr na obtiaž, kočík nie je taký stabilný.
Jé, to je fajn, že se vás tolik zapojilo do diskuze! A čím víc se rozepisujete, tak tím víc mě přesvědčujete. Už jsem se vlastně rozhodla, teď už kočárek jen objednám. Stále trochu váhám nad tou barvičkou
Jsem ráda, že píšeš, že jsi odvozila 2 děti, já se chystám si kočík taky schovat pro případné druhé. Proto neuvažuju o nějakém levnějším, chci aby vydržel. A i to, že drží barvy-hodně jsi mi pomohla v rozhodnutí-díky!!!
Co se týká té pláštěnky, koupím asi taky tu univerzální. Ale síťku na hmyz koupím originál, líbí se mi, že jde připnout k boudičce zipsem a nemusíš to nijak přehazovat přes kočár. S tou pevnou vaničkou-já mám mimi v říjnu, takže jí užiju celou zimu. Pokud jsi ji nepotřebovala, tak nejspíš zbytečná investice. Můžeš si ji samostatně kdykoli dokoupit a podle ceníky z Vispy to cenově vyjde úplně stejně. Vy jste koupili tu uni tašku, že? No teď už s tím nic nenaděláš. Napiš mi, prosím, ještě ohledně té tvojí tmavě modro-béžové barvy. V jiné diskusi jsem četla, že to je takový divný materiál. Chci tu co ty, ale čarveno-modrou.
Ohledně houpání-sondovala jsem u kámošky a ta mi to houpání tyky vyvrátila. Pokud si mimi na to nezvykneš, tak houpat nepotřebuje. A pokud si zvykneš, houpeš non stop. Tak já hlasuju pro kočár bez houpání. Navíc u toho sporťáku si myslím to, co ty-může to mít vliv na stabilitu.
A s tím psem je to taky podstatné, nebudu vědět co dřív kontrolovat, jestli kočár nebo psa-ten můj je děsně tvrdohlavý buldoček, poslouchá jen když se mu chce. Takže to, že 3kolka jde řídit jednou rukou je super. Já to právě viděla u jedněch lidí. Mamča nesla na jedné ruce asi ročního chlapečka a druhou úplně v pohodě řídila 3kolku do zatáček-pohoda.
Ahoj !
Taky řeším koupi nového kočárku (reklamujeme Hoco Striker) a chci se zeptat, jak vyhovuje přehazování korbičky, když není přehazovací rukojeť? Přehazovací rukojeť byla jedna z důležitých věcí, kterou jsem chtěla na kočárku mít kvůli sluníčku, větru apod., ale právě u Hoco Striker je přehazování poruchové (kromě jiných závad). Jak řešíte, aby miminku nesvítilo a nefičelo do obličeje ?
Kamila+Amálka
Som rada, že sme pomohli, hlavne aby kočík dobre slúžil
![]()
Ešte som zabudla, tuším si sa pýtala aj na autosedačku, tak my ju máme, kupovali sme fakt komplet všetko, a musím povedať, že je výborná, dokonca sme ju potom požičiavali známym, lebo je dosť priestranná a im sa dcérka do vajíčka nevošla už v siedmych mesiacoch a to ešte fakt nemohla ísť do väčšej sedačky, do ten našej sa zmestila v pohode takmer do roka. A je k nej aj strieška a nánožník, čo oceníš najmä v zime a v daždi. A teraz sa už nasádzajú autosedačky na podvozok bez adaptérov, čo je paráda, párkrát sa nám ho podarilo zabudnúť doma, nič príjemné.
Takže dobre nakúp, my sme s kočíkom takí spokojní, že ho nežne voláme náš Bebe
.
Camilla,
nám vysvetlili, že prehadzovacia rukoväť je tak veľký zásah do konštrukcie kočíka, že to vždy robí problémy. Preto takmer žiadny drahší kočík prehadzovaciu rukoväť nemá, odrazilo by sa to na kvalite. Dôležité je, že máš tú možnosť otočiť korbičku alebo sedačku, ako ti práve vyhovuje. U veľa kočíkov je to napevno, a tam už nič nenarobíš. Po chvíli si na to zvykneš, je málo takých situácií, keď je to fakt nevyhnutné, búdička dosť ochráni, z bokov kočík chráni perfektne, v lete sa dá použiť slnečník a keď vážne moc fúka, zatiahneš búdičku nadoraz a ona má ešte takú malú striešku, na ktorej sa láme ten vietor, takže do kočíka fakt nejde skoro nič. A keby už bolo veľmi zle, pri troche námahy zvládneš vybrať korbičku aj s dieťaťom a na:,–(iť ju opačne. Pri chodiacom baby ho proste na chvíľu postavíš a otočíš sedačku. Nie je to také ťažké, len to chce trochu cviku, aby si to mala rýchlo.