Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Miinny píše:
@Pajda077
Ahojky…
Ty, bláho tak to mě moc mrzí A věřím v čem se teď plácáš, vté bolesti a toho že nvš..co to kur… je!!! víš, teď zrovna tak přemýšlím, že mě bolí prsty, sakra moc ten nárt a lýtko a vystřeluje to do beder, a do celích zad..
tak hlavně že si po té operaci a koukám žádná úleva pro TEBE..tak nepřemýšlej nad tím že bys pět dní blokoval lůžko, prosím tě ale přemýšlej nad sebou, ty máš bolesti, ty potřebuješ taky pomoct!!! Třeba to bude to, co ti pomůže tak koukej na těch pět dní tam jít… jasnýa nemáš to od svalů???
Taky sem si říkala, že skusím MFK terapii..a nebo si seženu, někoho dobrého, kdo umí odblokovat určitý body svaly v těle.. teď to napíšu určo blbě
taigr pointy.. určitě víš co myslím
![]()
A co se týče té Prahy u mě.. já tam byla u doktorky Fizioterapeutky..
Tak pak dám vědět…
Tak mi napsala do papírů " disbalance svalů " a teď tedy 5.1. začínám absolvovat RH v Praze..
Takže tam budu jezdit ob den..
Tak ztm…A drž se!!
Jak myslíš od svalů? Co se s nemi může dít? Já jsem snad bez svalů nemám sílu.
No ještě uvidím zítra obvolavam tu revmatologii a zavolám i do Brna kde mi to dělali. Jj vystřeluje to ale nevím, jestli to může střílet odspodu směrem nahoru…
Mfk…jojo to mě čeká..je to pálka, ale asi to nejlepší pro začátek, aby člověk opravdu věděl jak má cvičit a které svaly používat..
Znám TAJGRA WOODSE
, jdu si najít taigr point ![]()
Držím ti také palce
Ahoj tak jsem tu po dlouhé době. Po zákroku 3 měsíce a Mdk rehabilitace v Brně europaintclinics probíhá 2× do měsíce. Sice se pomaličku dostávám do stavu kdy mohu začít něco dělat ale pořád to není ono. Pne mi v páteři když něco delší dobu dělám a nebo jen když ležím třeba hodinu nehnutě. Mdk je tak finančně náročné že to budu muset but ukončit a nebo jezdit jednou za 2 měsíce ale to nevím jestli má pak nějaký význam. Proto jsem zašel k neuroložce a to mě nabídla lázně v Darkově tak teď váhám jestli tam jet nebo ne. Každopádně už mi do nohy nestřílí a vydžím být celý den na nohách. Ale druhý den je mám strašně unavené takže ještě se necítím jít plnohodnotně do práce. A jestli vůbec se jěště vrátím do mé současné práce protože si myslím že tak náročnou práci už vykonávat nebudu moct.
Vím že to není hned ale rok doma se blíží a pak bych musel ke komisi. Nevím jestli nemám posilovat čínky atd abych si neublížil. Jsem totiž pořád slabý a potřeboval bych nabrat svalstvo.
Je to těžký no.
A co vy? Minny? už je lépe?
@Pajda077 píše:
Tak jsem tu zas. Ale pozitivní náladu nepřináším. 23.12. Jsem valil do nemocnice s tím nártem. Už mě to vlezlo i do prstů. Bolesti neustupují. Byl jsem na interně nevěděli co s tím, tak mě poslali na sono(v pořádku) pak mě poslali na neurologii tam mě vyšetřili s tím, že neví co mi je i když jsem jim to popsal do detailu. Jako by se s tím nesetkala. Vzali mi krev na CRP, revmatoidní faktory a boreliozu(vše v pořádku), rentgen nohy a zad také v pořádku. Tak mě poslali na chirurgii, s tím, že to nic neurologického není. Tam se na to podíval a jako vždy (nevíme co vám je ) objednejte se na revmatologii. Po ránu mám znehybněnou celou nohu až po koleno. Chladím nárt celý den. Nohu nemůžu ponořit ani ve vaně do teplé vody. Tak to je tak všechno kolem toho nártu.Co se týče zad a nohy tak také po těch 10 dnech zhoršení. Sice mě nevystřeluje tak do stehna, ale mám hrozně utahané nohy jako bych běžel maraton. Mám ty nohy celé otupělé a bolí mě záda jako celek. Je to nepříjemné. Když se lehce ohnu tak citím jako bych měl krátkou páteř. Hrozně se natahuje jako by měla prasknou.
, zadek(bedra bolí také). Je to taková ta otravná bolest po které si po hodině stání na nohách musím jít lehnout na 15 minut aby se to uvolnilo.
Takže jsem z toho celý zmatený proč to nemůžu cviky zlepšit. Snad mi pomůžou 17.1 na té fyzioterapii.Ještě k tomu nártu…chtějí mě poslat na kapačky na 5 dní s tím, že tam budu ležet. To se mi ale vůbec nechce blokovat lůžko ve špitálu, celý den ležet a nevěřím, že by mi to pomohlo ale třeba někomu pomohlo tak napište.
Minny je dobré, že alespoň můžeš fungovat. Ještě mi řekni, že valíš v práci. To že máš 4mm neznamená nic. Můžeš mít i 1cm ale bolesti žádné. Naopak můžeš mít 2mm a budeš trpět jak pes. Rezonanci ti tedy dělali a operovat tě nebudou? Rehabilitace nevím jestli pomůže spíš bych vyhledal kvalitního fyzioterapeuta který tě oskenuje a uvidí které svaly je potřeba zapojit.
No snad se ale pletu a pomůže ti RH.
Divím se, že na neurologii neví, co vám je. Vy potřebujete CT nebo MRI bederní páteře. Rentgen neodhalí plotenky..ty tam vidět nejsou. Dle vašich potíží bych tipla vyhrez plotenky L3, L4 nebo i L5. Být vámi změním neurologii.
@S.maya píše:
Divím se, že na neurologii neví, co vám je. Vy potřebujete CT nebo MRI bederní páteře. Rentgen neodhalí plotenky..ty tam vidět nejsou. Dle vašich potíží bych tipla vyhrez plotenky L3, L4 nebo i L5. Být vámi změním neurologii.
maya ty plotenky uz mam po zakroku odpovidate na 4 mesice starý komentar. Byla to L5 S1
@Pajda077 no ahoj 🤩
Tak hlavně že bude líp..tak teď cvičit a cvičit.. až bude úplně nejlíp a budeš to opět ty tak to napiš ať vím..
A co ta noha jak si měl problém? To taky přestalo..
Tak tady naty kliniky sem četla i na fb samí negativní věci..
A co se týče mě.. už tolik nefunguju jako předtím nako mě to skolilo je mi hůř..
Ale já se s toho dostanu..
Už jsem skončila i v práci sem to nedávala..
Tak ahojky a zase se ozvyy… ![]()
Na jaký kliniky myslíš? Jako na ty lázně kam mám jet? No tak to mě mrzí že je ti hůř. A co s tebou ted vůbec dělají? Proč neoslovíš tu europainclinics? Pošli tam magnetickou rezonanci a oni ti odpoví…
@Pajda077 píše:
maya ty plotenky uz mam po zakroku odpovidate na 4 mesice starý komentar. Byla to L5 S1
Omlouvám se. Se mi to objevilo jako nový komentář
@Pajda077nn lázně nee..tam si to užij ať je o tebe pečováno ![]()
slyšela jsem o těchto klinikách europainclinic špatně věci snad sem to napsala dobře..
Je hůř ale zvládám to..
@Miinny píše: @Pajda077nn lázně nee..tam si to užij ať je o tebe pečováno![]()
slyšela jsem o těchto klinikách europainclinic špatně věci snad sem to napsala dobře..
Je hůř ale zvládám to..
To co slyšíš na to nedej. Zkus Brno;-)