Bederní páteř?

Anonymní
13.2.12 12:42

Bederní páteř?

Ahojky,potřebuju poradit asi týden mě bolí pravá noha není to ani bolest jen takový tlak nebo tahnutí v lýtku no a včera mě ukrutně začala bolet bederní páteř(asi) křeče vystřelovala do obou hyždí a do stehen.Jen se chci ujistit zda to bolave lýtko stím souvisí?ja starý hypochonrd vidím už trombozu :oops: a jak uvolnit tu bederní páteř???bolest je fakt silná

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
13.2.12 12:48

a co nějaký zánět sedacího nervu?Bo by to taky mohlo souviset s močovým ústrojím.Tam nemáš žádné obtíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
13.2.12 12:50

Má známá má problémy s pátěří a projevuje se jí to, tak jak píšeš, je možné, že to není nic vážného,ale raději bych navštívila lékaře a když se to zhoršuje, tak bych na nic nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 12:56

Močový trakt v pořádku :) mam roční dítko který chce chodit a držet za ruce tak jsem furt v předklonu předpokladám,že je to z toho pokud se to zhorší pujdu to bych nevydržela chci jen uklidnit zda to není tromboza :-)

• Citovat
  • Upravit
1054
13.2.12 13:07

Já měla přesně to samé, skončila jsme kvůli tomu loni v nemocnici, podezření na trombózu. Přes veškeré vyšetření nikde nic nezjistili. Nakonec z toho byla zablokovaná nebo něco skříplýho v bederní páteři. pomohli jen rehabky ( elektroléčba, UZV, masáže, magnety, special. tělocvik atd…). Od té doby mám zatím klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 13:19

Peto i bolest lýtka?

• Citovat
  • Upravit
452
13.2.12 13:22

no tak pokud je to namožený,tak bych dala teplé obklady,případně mazala bylinným gelem ALPA,koňskou mastí nebo něčím podobným.A v případě jakýchkoli pochybností určitě vyhledat lékaře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
13.2.12 13:39
Anonymní píše:
Peto i bolest lýtka?

Jo právě že to začalo bolestí lýtka po zadní straně nohy, docela jsem i pajdala, proto mě poslali hned do špitálu kvůli té trombóze. Tam mě do té nohy do žil pouštěli nějaký plyn aby viděli průchodnost, pak jsme musela dýchat do plic taky něco a zase napojení na pc a tam zkoumali ty plíce, kvůli embolii, no šílený. Jenže nikde nic nebylo, všechno průchozí. Tak mě po týdnu pustili domů. No apak jiný dr. na těch zádech nahmatal bod a ten byl fakt dost bolestivý a bylo to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
13.2.12 13:49

Já bych frčela k doktorovi. Máme bezplatné zdravotnictví (zatím) tak toho využít. Moje segra má brutální skoliozu páteře a někdy ji bolí hrudník, někdy klíční kost, jindy třeba ty lýtka. Může to být cokoli. Určitě se nech vyšetřit, než se to zhorší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
13.2.12 16:28
Anonymní píše:
Ahojky,potřebuju poradit asi týden mě bolí pravá noha není to ani bolest jen takový tlak nebo tahnutí v lýtku no a včera mě ukrutně začala bolet bederní páteř(asi) křeče vystřelovala do obou hyždí a do stehen.Jen se chci ujistit zda to bolave lýtko stím souvisí?ja starý hypochonrd vidím už trombozu :oops: a jak uvolnit tu bederní páteř???bolest je fakt silná

Klidně to může souviset. Já měla před 14 dny dny akutní lumbago a to je právě bolest v bederní oblasti, která vystřelovala do noh. Někdy i do lýtka. Možná to máš z toho, jak jsi v předklonu a něco deláš, pak stačí jeden špatný pohyb a je to v háji.
Mě ta bolest začala jen tak v klidu při sezení. Jsem s tím skončila i v nem. Dali mi tam infuzi a prášky na uvolnění těch svalů v bederní oblasti. Být tebou, tak si zajdu k obvodní a ona ti dá nějaký prášky, nebo tě někam pošle. Fakt to není sranda.

Jinak jsem ještě dostávala injekce a to byl hotemin (+myorelaxans), vím, že se dělá i krém na bolavá záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.10.12 09:04

bederní páteř

Zdravím,
mám prosbu, zda jste se s tím někdo nesetkal…můj 14letý syn si asi rok stěžuje na bolesti při sportování v oblasti právě beder, jakoby ledvin. Nevěnovala jsem tomu nejdříve takovou důležitost, bylo to nepravidelné a říkala jsem si, že to patří asi k růstu. Mohl by mi někdo poradit?! Ale stejně budeme muset asi k Dr.na něj. vyšetření. Já jen, jestli jste se s tím u svých dětí někdo setkal?!
díky S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.21 12:18

@S.maya ja mam taky to sami bolest cele prave nphy jakpby ze zadu az do palce… Je tp jak natazeny sval hejbat s nohou muzu pri doslapnuti nic neboli, ale tromby se bojim jak cert, dneska jdu k dr. Jo a bederni pater me boli na stejne strane jako noha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.11.21 13:07
@HedusH12 píše:
@S.maya ja mam taky to sami bolest cele prave nphy jakpby ze zadu az do palce… Je tp jak natazeny sval hejbat s nohou muzu pri doslapnuti nic neboli, ale tromby se bojim jak cert, dneska jdu k dr. Jo a bederni pater me boli na stejne strane jako noha

Podle toho co popisujete může ji s největší pravděpodobností o útlak nervu S1. Je možné, že máte vyhrez plotenky L5-S1 která právě tlačí na daný nerv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.21 13:11

@S.maya dekuji :) vazne to muze mit podobny projev jakp tromboza? Otok zadny proste nic ale lytko boli jakp svina vsechno p tromboze jsem uz precetla a prave se toho bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.11.21 14:20
@HedusH12 píše:
@S.maya dekuji :) vazne to muze mit podobny projev jakp tromboza? Otok zadny proste nic ale lytko boli jakp svina vsechno p tromboze jsem uz precetla a prave se toho bojim

Trombóza se dá poznat odběrem krve. Ale u vás asi bude problém v bederní páteři. Můžete mít paramedialni vyhrez plotenky, která tlačí na jeden vystupující nerv a proto vás bolí jedna noha. Může to být nerv L5 nebo S1. Koukněte na obrázek. U vás asi L5 když vás bolí i palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí