Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
a co nějaký zánět sedacího nervu?Bo by to taky mohlo souviset s močovým ústrojím.Tam nemáš žádné obtíže?
Má známá má problémy s pátěří a projevuje se jí to, tak jak píšeš, je možné, že to není nic vážného,ale raději bych navštívila lékaře a když se to zhoršuje, tak bych na nic nečekala.
Močový trakt v pořádku
mam roční dítko který chce chodit a držet za ruce tak jsem furt v předklonu předpokladám,že je to z toho pokud se to zhorší pujdu to bych nevydržela chci jen uklidnit zda to není tromboza ![]()
Já měla přesně to samé, skončila jsme kvůli tomu loni v nemocnici, podezření na trombózu. Přes veškeré vyšetření nikde nic nezjistili. Nakonec z toho byla zablokovaná nebo něco skříplýho v bederní páteři. pomohli jen rehabky ( elektroléčba, UZV, masáže, magnety, special. tělocvik atd…). Od té doby mám zatím klid ![]()
no tak pokud je to namožený,tak bych dala teplé obklady,případně mazala bylinným gelem ALPA,koňskou mastí nebo něčím podobným.A v případě jakýchkoli pochybností určitě vyhledat lékaře!
Anonymní píše:
Peto i bolest lýtka?
Jo právě že to začalo bolestí lýtka po zadní straně nohy, docela jsem i pajdala, proto mě poslali hned do špitálu kvůli té trombóze. Tam mě do té nohy do žil pouštěli nějaký plyn aby viděli průchodnost, pak jsme musela dýchat do plic taky něco a zase napojení na pc a tam zkoumali ty plíce, kvůli embolii, no šílený. Jenže nikde nic nebylo, všechno průchozí. Tak mě po týdnu pustili domů. No apak jiný dr. na těch zádech nahmatal bod a ten byl fakt dost bolestivý a bylo to ono.
Já bych frčela k doktorovi. Máme bezplatné zdravotnictví (zatím) tak toho využít. Moje segra má brutální skoliozu páteře a někdy ji bolí hrudník, někdy klíční kost, jindy třeba ty lýtka. Může to být cokoli. Určitě se nech vyšetřit, než se to zhorší!
Anonymní píše:
Ahojky,potřebuju poradit asi týden mě bolí pravá noha není to ani bolest jen takový tlak nebo tahnutí v lýtku no a včera mě ukrutně začala bolet bederní páteř(asi) křeče vystřelovala do obou hyždí a do stehen.Jen se chci ujistit zda to bolave lýtko stím souvisí?ja starý hypochonrd vidím už trombozua jak uvolnit tu bederní páteř???bolest je fakt silná
Klidně to může souviset. Já měla před 14 dny dny akutní lumbago a to je právě bolest v bederní oblasti, která vystřelovala do noh. Někdy i do lýtka. Možná to máš z toho, jak jsi v předklonu a něco deláš, pak stačí jeden špatný pohyb a je to v háji.
Mě ta bolest začala jen tak v klidu při sezení. Jsem s tím skončila i v nem. Dali mi tam infuzi a prášky na uvolnění těch svalů v bederní oblasti. Být tebou, tak si zajdu k obvodní a ona ti dá nějaký prášky, nebo tě někam pošle. Fakt to není sranda.
Jinak jsem ještě dostávala injekce a to byl hotemin (+myorelaxans), vím, že se dělá i krém na bolavá záda.
Zdravím,
mám prosbu, zda jste se s tím někdo nesetkal…můj 14letý syn si asi rok stěžuje na bolesti při sportování v oblasti právě beder, jakoby ledvin. Nevěnovala jsem tomu nejdříve takovou důležitost, bylo to nepravidelné a říkala jsem si, že to patří asi k růstu. Mohl by mi někdo poradit?! Ale stejně budeme muset asi k Dr.na něj. vyšetření. Já jen, jestli jste se s tím u svých dětí někdo setkal?!
díky S.
@S.maya ja mam taky to sami bolest cele prave nphy jakpby ze zadu az do palce… Je tp jak natazeny sval hejbat s nohou muzu pri doslapnuti nic neboli, ale tromby se bojim jak cert, dneska jdu k dr. Jo a bederni pater me boli na stejne strane jako noha
@HedusH12 píše:
@S.maya ja mam taky to sami bolest cele prave nphy jakpby ze zadu az do palce… Je tp jak natazeny sval hejbat s nohou muzu pri doslapnuti nic neboli, ale tromby se bojim jak cert, dneska jdu k dr. Jo a bederni pater me boli na stejne strane jako noha
Podle toho co popisujete může ji s největší pravděpodobností o útlak nervu S1. Je možné, že máte vyhrez plotenky L5-S1 která právě tlačí na daný nerv.
@S.maya dekuji
vazne to muze mit podobny projev jakp tromboza? Otok zadny proste nic ale lytko boli jakp svina vsechno p tromboze jsem uz precetla a prave se toho bojim
@HedusH12 píše:
@S.maya dekujivazne to muze mit podobny projev jakp tromboza? Otok zadny proste nic ale lytko boli jakp svina vsechno p tromboze jsem uz precetla a prave se toho bojim
Trombóza se dá poznat odběrem krve. Ale u vás asi bude problém v bederní páteři. Můžete mít paramedialni vyhrez plotenky, která tlačí na jeden vystupující nerv a proto vás bolí jedna noha. Může to být nerv L5 nebo S1. Koukněte na obrázek. U vás asi L5 když vás bolí i palec.
Ahojky,potřebuju poradit asi týden mě bolí pravá noha není to ani bolest jen takový tlak nebo tahnutí v lýtku no a včera mě ukrutně začala bolet bederní páteř(asi) křeče vystřelovala do obou hyždí a do stehen.Jen se chci ujistit zda to bolave lýtko stím souvisí?ja starý hypochonrd vidím už trombozu
a jak uvolnit tu bederní páteř???bolest je fakt silná