Běhání a cvičení v těhotenství

21.1.14 08:59

Běhání a cvičení v těhotenství

Holky,
máte někdo zkušenosti se cvičením a běháním v těhul? Jak moc a jak často?
Jestli je to zdravé nebo ohrožující? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Elessar
21.1.14 09:02

Najdi si nějaká cvičení pro těhotné ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
21.1.14 09:02

@pralinka6266 záleží na to, co jsi dělala doteď. Pokud jsi byla aktivní sportovec, tak můžeš pokračovat - běhání se nedoporučuje kvůli otřesům, ale jinak je hodně cvičení, které se dělat dají. Pokud jsi doteď nedělala nic, nedělej ani nadále :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.1.14 09:04

Pokud ti to telo dovolí, tak běhej postupne treba velmi rychla chuze. Poslouchej sve tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
21.1.14 09:12

Pokud jsi před otěhotněním pravidelně sportovala a v těhotenství nemáš žádná zdravotní omezení, tak klidně pokračuj. S běháním tedy opatrně. Já jsem s běháním v těhot. přestala, protože jsme se o dítě snažili spoustu let a byl to malý zázrak, že jsem vůbec ;) otěhotněla, tak jsem měla strach, ale cvičila jsem dál, vyjma náročným cviků na břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
21.1.14 09:14

I behani lze, pokud bylo telo zvykle a v tehotenstvi nejsou potize. Ale chce to hlidat tepovku a nehonit se k limitum. V zasade lze cvicit temer cokoliv, co je bezkontaktni a ohlidat nektere cviky nevhodne pro tehule jako zkracovacky, mrtvy tah apod. A samozrejme snizit vahy. Ja cvicim 3-4× tydne, stridam posilovvani, kardio a jogu a chodim na delsi prochazky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
21.1.14 09:16
@pralinka6266 píše:
Holky,
máte někdo zkušenosti se cvičením a běháním v těhul? Jak moc a jak často?
Jestli je to zdravé nebo ohrožující? :think:

Ve 3. měsíci jsem ujela 70 km na kole za jeden den, následující víkend jsem za dva dny ujela celkem 100 km na kolečkových bruslích. Měla jsem s sebou po kapsách různé tyčinky a dost pití kvůli cukru, ale jinak to bylo úplně bez problémů. Těhotenství není nemoc a cvičit normálně můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.14 09:19

Aktivní sportovec jsem nikdy nebyla, jen zvyklá něco dělat, hodně venku na procházkách a cvičení, běhání dvakrát týdně jen tak pro sebe, žádné velké akce :D, tak mi to chybí a přemýšlím o nějakém jiném pohybu než ta chůze venku neb né vždy je to možné, počasí, dítě marod, atd. Díky za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.14 09:20

@pralinka6266 zvol cvičení pro těhotné - je toho hodně na výběr.. já cvičím na elipticalu, ale prostě proto, že jsem to tak dělala i před.. jen jsem ubrala zátěž a jsem hold pomalejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.14 09:21
@adam75 píše:
Ve 3. měsíci jsem ujela 70 km na kole za jeden den, následující víkend jsem za dva dny ujela celkem 100 km na kolečkových bruslích. Měla jsem s sebou po kapsách různé tyčinky a dost pití kvůli cukru, ale jinak to bylo úplně bez problémů. Těhotenství není nemoc a cvičit normálně můžeš.

Ale to musíš být hodně aktivní sportovkyně ptž takové vrcholy si každá dát asi nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.14 09:23
@adam75 píše:
Ve 3. měsíci jsem ujela 70 km na kole za jeden den, následující víkend jsem za dva dny ujela celkem 100 km na kolečkových bruslích. Měla jsem s sebou po kapsách různé tyčinky a dost pití kvůli cukru, ale jinak to bylo úplně bez problémů. Těhotenství není nemoc a cvičit normálně můžeš.

neplatí pro každého. Pokud člověk není zvyklý, tohle ho může položit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
21.1.14 09:24
@pralinka6266 píše:
Aktivní sportovec jsem nikdy nebyla, jen zvyklá něco dělat, hodně venku na procházkách a cvičení, běhání dvakrát týdně jen tak pro sebe, žádné velké akce :D, tak mi to chybí a přemýšlím o nějakém jiném pohybu než ta chůze venku neb né vždy je to možné, počasí, dítě marod, atd. Díky za příspěvky :mavam:

pokud je tve tehotenstvi v pohode, nejsi rizikova, v klidu to co popisujes delej dal.. hezke tehulkovani preji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
21.1.14 09:24
@pralinka6266 píše:
Aktivní sportovec jsem nikdy nebyla, jen zvyklá něco dělat, hodně venku na procházkách a cvičení, běhání dvakrát týdně jen tak pro sebe, žádné velké akce :D, tak mi to chybí a přemýšlím o nějakém jiném pohybu než ta chůze venku neb né vždy je to možné, počasí, dítě marod, atd. Díky za příspěvky :mavam:

být tebou tak dělám to co do teď, bez skákání a zvedání těžkých vah

• Citovat
  • Upravit
13837
21.1.14 09:32

Já se až do 30.tt věnovala všemu, co jsem dělala před otěhotněním, ale byla jsem na to zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.1.14 09:42

Běhat sem přestala.. sice jsem nejdřív chtěla pokračovat, ale pak sem si říkala že bohatě budou stačit procházky - i tak si prcek na houpání v břiše zvyknul ažaž a sem zvědavá až se narodí jak to bude vyžadovat..:) jinak já přestala paradoxně i s pilates (sem instruktorka) a chtěla jsem aby mi do porodu svaly povolili, dala sem na rady trenérek a instruktorek.. ale pokud si normal cvičící jedinec, který se sportu věnuje rekreačně tak asi bych v tom problém neviděla..

K tomu běhu: hlídej si hlavně tepovku, protože mimi má větší tepovku než ty tak aby nedošlo k přehřátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí