Kontroly ve druhém trimestru

708
20.1.14 19:43

kontroly ve druhém trimestru

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala na vše zkušensoti ohledně kontrol v těhotenké poradně ve II. trimestru. Doslechla jse se, že už se běžně nedělá ultrazvuk, ale že se jen poslechne srdíčko. Je to tak?

Předem děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
20.1.14 19:49

Jsem 21 tt a UTZ mi dělá každou kontrolu, je to lepší než jen poslech dle mého :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
20.1.14 19:51

Jak kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.1.14 19:51

@sona9 u mého dr probíhaly kontroly následovně - kontrola tlaku, váhy, moči, pak mi dr prohmátl břicho a prstem zkontroloval čípek, změřil výšku fundu, zeptal se, jqak mi je a tradá domů. UTZ jsem měla jen 3× v 1.trimestru, pak ve 20tt a ve 30tt. toť vše., čípek mi neměřil nikdo v rámci běžných kontrol ani jednou a srdíčko se začalo poslou¨chat až ve 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.1.14 19:52

Moje doktorka mi už tou dobou ultrazvuk nedělala, poslechla srdíčko a pohmatem zkontrolovala stav čípku a jak se děloha zvětšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
20.1.14 19:54

@sona9 Mě teda dělala UTZ doktorka vždy. Přestala až teď v 9 měsíci, když mi natáčí monitor. Ale sama vždy říkala, že by měla poslouchat jen srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
20.1.14 19:55

Jak kde..mi třeba dělala ultrazvuk pokaždé, kámošce dělala třikrát za celé těhu :nevim: záleží od doktora…

• Citovat
  • Upravit
708
20.1.14 19:57

Já jsem právě ten typ, který by ten ultrazvuk chtěl na každé prohlídce, obávám se ale, že toho se nedočkám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 20:02

Tak můj dělá kontrolu na přeskáčku prvním trimestru pokaždé UTZ a od druhého UTz pak jen poslechne srdíčko a pořád tak do kola teda u první jsem to tak měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
20.1.14 20:02

Ahoj, me muj doktor take dela jen utz na potvrzeni tehu pak na srdicko nasledne v 15 tt mereni a pak nekolikrat ke konci tehu, Jinak kdyz byl problem udelal mimo take utz navic. Jinak pri kazde kontrole pohmatem kontrola briska cipku pak tlak moc vaha. Dalsi vysetreni jsem si zaplatila jako screening v 1 trimestru 3D utz v 18tt a kontrolu srdicka plodu ve 20 tt na specializovanem pracovisti. Take bych rada utz na kazde prohlidce ale ne kazdy dr to udela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
20.1.14 20:08

Ahoj jsem 22 tt a dělá mi UTZ každou kontrolu, takže 1× za 4 týdny. Ale zas mi ještě nedělal třeba tu kontrolu čípku…Je vidět, že každý dr. to dělá uplně jinak. Myslím, že je dobře, když ti dělá UTZ a ty máš možnost své mimi vidět, už tak je člověk nervní jestli je vše v pořádku a čas do další kontroly se neskutečně vleče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
20.1.14 20:14

@a1j2a3 přesně tak :) cceš vidět to maličké, které v tobě roste!! a já doufám, že bychom už mohli vidět, jestli čekáme chlapečka nebo slečnu..asi Dr. o UTZ poprosím, pokud mi ho nebude chtít udělat automticky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.1.14 20:19

Mě každou prohlídku UTZ poslouchal srdíčko, v tom 12tt, 20tt a 30tt větší UTZ. pohlaví ve 20tt vidět nebylo, nožky u sebe, tak ve 24tt jsem mu řekla, jestli by se nepodíval, že si za to koupím od něj fotečku, tak se podíval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052

@sona9 pokud ho poprosíš, že bys i ráda věděla pohlaví tak ti ho určitě udělá. Držim palce ať ti ho udělá a vidíš svoje miminko :hug:
Mě, když dělal UTZ, abychom zjistili pohlaví tak nebylo přes břišní vidět, tak udělal vnitřní a hned sme věděli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257

Kazdou kontrolu, ja ho mela celkem 3 a az ted. presne podle prukazky mam utz :think: to si si zaridila jak? jinak mam jen kontroly, jestli se neotviram a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí