Znova v tom

Anonymní
20.1.14 18:24

Znova v tom

Prosim o rady a aj osobne skusenosti. Doma mam 9 mesacneho prcka a som znova v tom. Tehotenstvo som mala bezproblemove, ale porod dost komplikovany a mam obavy ako to teraz dopadne. Po viac ako 36 hodinach bolesti bolo moje tehotenstvo ukoncene cisarskym rezom (nepostupujuci porod). No a teraz som zistila, ze som zas tehotna. Podla vypoctov 9 mozno 10tt. Co je vlastne sedem mesiacov od cisarskeho rezu. Chyta ma panika. Tehotenstvo sme tak skoro neplanovali, potrat nepripada do uvahy, ale neviem si predstavit mat doma dve tak male deti. A hlavne ako sa zvladnem o ne postarat ked bude aj dalsie tehotenstvo ukoncene cisarskym. Babicky mame daleko.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
20.1.14 18:26

Nestresuj se dopředu, to ti neprospěje. Vše zvládneš, devět měsíců po císaři není tak hrozné. Známá to měla jako ty a pak rodila ještě třikrát přirozeně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
20.1.14 18:27

Zvládly jiný, zvládneš taky ;) po císaři se doporučuje rok neotěhotnět…tak ty 3 měsíce už snad tak hrozný nebudou :nevim: ale asi tě čeká zase císař..

• Citovat
  • Upravit
346
20.1.14 18:28

Neboj! Zvladnes! Pokud bude sekce planovana, coz asi bude, rekonvalescence bude rychlejsi!
Ja budu mit deti planovane necelych 13m od sebe. Koukej spis na ta pozitiva, ze si deti budou blizko, vyhraji si spolu.. Chce to optimismus!!
Drzim palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
20.1.14 18:33

Taky jsem měla akutního císaře, otěhotněla jsem plánovaně když bylo synovi 7m, jsou od sebe o 15m druhý byl taky císařem… zvládnout se to vše dalo…babičky máme daleko, po dobu porodnice byl se synem manžel a pak jsem to musela zvládat sama, starší syn ještě v 15m nechodil, takže to bylo dost náročné.

teď jsou jednomu 3 a druhému za pár dnů dva a jsou supr, vyhrajou si ale taky se dost rvou..neboj se zvládneš to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.1.14 18:34

Hele, zvládneš to, ono Ti stejně nic jiného nezbyde. ;) Teď je to moc čerstvé, vidíš to momentálně „tragicky“, ale nic se nejí tak horké, jak to vypadá a ono si to sedne. Kamarádka má děti přesně rok od sebe. Dokonce se druhorozený trefil s porodem tak hezky, že oba kluci slaví narozky ve stejný den. Otěhotněla, když byli prvnímu čerstvé 3 měsíce. No a zvládá to, na nic si ani nestěžuje, jen že by občas byla potřeba víc rukou (ale to i u mě a mám děti dva roky od sebe) a je zkrátka šťastná, že oba kluky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
20.1.14 18:39

Já mám holky od sebe víc jak 3 roky ale kamarádka ma dva císaře a ma je po sobě nějak také rok otěhotněla prostě hned po šestinedělí a normalně rodit nemuže,.a určitě to zvládá má tedy sourozenecký kočárek a určitě není jediná, určitě se to zvládnout dá, ikdyž vlastni zkušenost nemám.
dr.ti stejně na ultrazvuku bude často kontrolovat jizvu jak je zhojená atd.
jen to bude asi složitějši že ti malej asi ještě chodit nebude a budeš více přebalovat staršího i miminko tak bych to řekla asi tak finančně náročnější a víc s eza malým naběháš ale to by si běhala i tak a mimčo bude spát…
určitě to zvlásneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
20.1.14 18:44

Já měla první dva kluky 14.měs. od sebe a zvládla jsem to, neboj, jde to, ale občas dře to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.1.14 19:13

Zakladatelko, musíš se uklidnit, nic jinýho stejně nenaděláš. Co jsem slyšela po okolí, první rok s druhým to bude záhul, ale pak zase fajn, že si děti budou hodně hrát spolu a nebudeš muset vymýšlet, jak zabavit staršího (ani na to nebudeš mít kapacitu) ;)

Jen holt začít šetřit na sourozeneckej kočárek, pokud se budete chtít někam dostávat načas a vůbec abys je nějak zpacifikovala ;)

Jen si dávej pozor na jizvu, ale katastrofa by to být neměla.

To zvládneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
20.1.14 20:34

Zakladatelko, nechci aby to vyznělo nějak zle, ale proč si znova těhotná když si to neplánovala a dítě tak brzo po prvním nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
20.1.14 21:03
@lucik2011 píše:
Zakladatelko, nechci aby to vyznělo nějak zle, ale proč si znova těhotná když si to neplánovala a dítě tak brzo po prvním nechceš?

No tak to je jak když někdo otěhotní přes kondom nebo antiko, mám takové v okolí. Já třeba nesmím HA kvůli vysokému tlaku, takže jsme odkázani na kondom a kdyby praskl, tak to stejně poznám nejdřív tak za 14 dní :lol: a jsem též po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.1.14 22:17

Otěhotněla jsem neplánovaně brzy po SC, budu mít rozdíl necelých 14 měsíců. Pokud máš těhotenství v pohodě, tak se nestresuj, nějak to prostě zvládneš. Způsob porodu se řeší stejně až na konci těhotenství a nic moc s tím asi neuděláš. Máš několik měsíců na to, všechno naplánovat. Některá z babiček by nemohla přijet třeba na týden a pomoci ti až se vrátíš z porodnice? Já teď alarmuju celé příbuzenstvo, protože asi budu rodit plánovaným SC a to už možná příští týden. Takže se to snažím nějak zorganizovat. Moje matka je od nás 300km a tchýně je hodně vytížená, ale nějak to prostě budu muset skloubit.
Bude to záhul, taky mám obavy, ale když už jsme si to spískaly, tak to musíme překonat. Tak ať se daří. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
570
21.1.14 07:16
@Elenloth píše:
Otěhotněla jsem neplánovaně brzy po SC, budu mít rozdíl necelých 14 měsíců. Pokud máš těhotenství v pohodě, tak se nestresuj, nějak to prostě zvládneš. Způsob porodu se řeší stejně až na konci těhotenství a nic moc s tím asi neuděláš. Máš několik měsíců na to, všechno naplánovat. Některá z babiček by nemohla přijet třeba na týden a pomoci ti až se vrátíš z porodnice? Já teď alarmuju celé příbuzenstvo, protože asi budu rodit plánovaným SC a to už možná příští týden. Takže se to snažím nějak zorganizovat. Moje matka je od nás 300km a tchýně je hodně vytížená, ale nějak to prostě budu muset skloubit.
Bude to záhul, taky mám obavy, ale když už jsme si to spískaly, tak to musíme překonat. Tak ať se daří. :mavam:

Teda, máš můj obdiv. Já si to neumím představit, jsem po císaři skoro 5 měsíců a jizvu stále trochu cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
21.1.14 16:47

@janicka.ocet No já mám asi spíš prostě štěstí, že mám bezproblémové těhotenství a po prvním císaři jsem se dobře zahojila. Žádné osobní zásluhy na tom nemám. Navíc kdyby první těhotenství nebylo tak v pohodě, tak pro ten Postinor do lékárny běžím klidně o půlnoci. Manžel jednou ujel, pravděpodobnost následků byla podle mého názoru mizivá a nechtěla jsem se cpát hormonama, tak jsme si řekli, že to risknem. No a ejhle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.14 20:37
@Elenloth píše:
@janicka.ocet No já mám asi spíš prostě štěstí, že mám bezproblémové těhotenství a po prvním císaři jsem se dobře zahojila. Žádné osobní zásluhy na tom nemám. Navíc kdyby první těhotenství nebylo tak v pohodě, tak pro ten Postinor do lékárny běžím klidně o půlnoci. Manžel jednou ujel, pravděpodobnost následků byla podle mého názoru mizivá a nechtěla jsem se cpát hormonama, tak jsme si řekli, že to risknem. No a ejhle.

ahoj. Podla metriku pozeram, ze uz by si mala mat porod za sebou. Ako to prebiehalo a ako to zvladas?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky