Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky co máte zkušenost s Bendovými kapkami na rýmu… pálí ty kapky v nose? Dostali jsme recept u doktorky a v lékárně nám cosi prodali označené jen jako nosní kapky a když jsem to doma kápla malé do nosu, tak strašný řev, že to hrozně pálí. Zkusila jsem to na sobě a fakt to pálí teda extrémně. Chtěla jsem řvát taky. Pak jsme nos vyplachovali vodou, ale pálí to pořád, i celý nosohltan. Je mi to divné. Nemohli nám v té lékárně prodat něco jiného? Nebo že by pro 4 leté dítě doktorka předepsala něco tak brutálního?
Recept na ty kapky vypadal takto. Doktorka tomu tedy říkala Bendovy kapky. Znáte to některá?
Já bendovy kapky měla asi 2 krát, a nikdy teda nepálely, aspoň nepamatuju ![]()
Bendovky by takhle pálit neměly. Dojdi tam, ať to pošlou na rozbor do SÚKLu, nebo to tam pošli sama.
Nikdy jsem je neměla, ale vypadá to tak, že ti dali něc jiného. Podle receptu to jsou dělané kapky tak jestli tam nedali něco co tam nepatří (nevyměnili nějakou složku). Tak zajdi do lékárny a dej jim to, aby si kapli do nosu.
Myslim, ze Sanorin v Bendovkach co je, tak v nose pali a pokud je sliznice v nosohktanu jen trichu narusena, muze palit
Ted je zrovna kapu trilete dceri a rika, ze jsou hnusny, ale o paleni nic nerika
. Tak jestli v lekarne nepochybili, manzelovi minuly tyden dali 3× silnejsi leky nez bylo v receptu ![]()
Holky, díky moc za postřehy! Já si to kápla do nosu, ale žádnou rýmu nemám, takže sliznice ok a už je to hodina a mám pořád pocit poleptaný sliznice
chudák moje holčička
že jsem to nevyzkoušela nejdřív sama na sobě!
Myslíte, že to můžu poslat na ten rozbor?
Nejsou hořký, ale fakt strašně pálí. Mám pocit poleptání. Hrozný pálení celého nosohltanu
myslíte, že v lékárně mohli namíchat něco jiného?
@Lucie77 píše:
Holky, díky moc za postřehy! Já si to kápla do nosu, ale žádnou rýmu nemám, takže sliznice ok a už je to hodina a mám pořád pocit poleptaný sliznicechudák moje holčička
že jsem to nevyzkoušela nejdřív sama na sobě!
Myslíte, že to můžu poslat na ten rozbor?
určitě můžeš, jsou tam od toho ![]()
http://www.olecich.cz/…jakosti-leku
@Fíková píše:
určitě můžeš, jsou tam od toho
http://www.olecich.cz/…jakosti-leku
super, díky moc! zítra zavolám a dojedu tam. Jsem také z Prahy 10