Bendovy kapky - pálí v nose?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
399
2.10.14 21:14
@Křupka1 píše:
Ted je zrovna kapu trilete dceri a rika, ze jsou hnusny, ale o paleni nic nerika :nevim:. Tak jestli v lekarne nepochybili, manzelovi minuly tyden dali 3× silnejsi leky nez bylo v receptu :cert:

Jak jste prosím tě zjistili, že byli 3× silnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
2.10.14 22:44

@Lucie77 manzelovi volali z lekarny, ze mu vydali spatne leky. Po dohode s lekarkou jen upravili davkovani. Byly to leky „jen“ na odkaslavani, ale nedovedu si predstavit, kdyby to bylo neco jineho :cert:. Ani nevi, kde na nej vzali tel. cislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
3.10.14 06:24
@Lucie77 píše:
Recept na ty kapky vypadal takto. Doktorka tomu tedy říkala Bendovy kapky. Znáte to některá?

nase dr. tam nedava ten sanorin, ze pry to deti stipe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.10.14 10:36
@Pudloslava píše:
nase dr. tam nedava ten sanorin, ze pry to deti stipe.

Myslím, že jen sanorinem to být nemůže. To bych neměla to strašné pálení celý večer i já :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.10.14 10:39

Dnes ráno jsem byla u dr. a hrozně se tomu divila. Prý ať jdu do lékárny a že mi určitě připraví nové kapky zdarma. Tak jsem tam šla, ale prý bylo vše připravené správě a konec. Dál se se mnou ani nebavili. Volala jsem do SÚKL a řekli mi, ať to přivezu, že mohou zkontrolovat obsah látek, ovšem z tak malého množství nezjistí správné koncentrace. Takže mi moc nepomůžou. Zato prý do lékárny pošlou kontrolu. Z toho ale zase nadšená nejsem, protože pak mě v lékárně akorát odmítnou obsluhovat :( a já do jiné ani nechodím, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.10.14 10:42
@Křupka1 píše:
@Lucie77 manzelovi volali z lekarny, ze mu vydali spatne leky. Po dohode s lekarkou jen upravili davkovani. Byly to leky „jen“ na odkaslavani, ale nedovedu si predstavit, kdyby to bylo neco jineho :cert:. Ani nevi, kde na nej vzali tel. cislo.

tak to byli slušný, že vám takhle zavolali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
3.10.14 10:54
@Lucie77 píše:
Myslím, že jen sanorinem to být nemůže. To bych neměla to strašné pálení celý večer i já :(

jenomze ona zadna ta slozka by nemela stipat - kazda z nich lze aplikovat do nosu primo. ten sanorin je z nich nejdrazdivejsi. takze jedine ze by meli spatne suroviny. ty nove kapky jsou OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.10.14 11:01
@Pudloslava píše:
jenomze ona zadna ta slozka by nemela stipat - kazda z nich lze aplikovat do nosu primo. ten sanorin je z nich nejdrazdivejsi. takze jedine ze by meli spatne suroviny. ty nove kapky jsou OK?

oni mi v lékárně nové kapky nevydali. Řekli, že léčivo bylo v pořádku a nechápou, co nás na tom mohlo pálit. Že prý jiné nosní kapky ani nevyrábí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.10.14 11:13
@Pudloslava píše:
jenomze ona zadna ta slozka by nemela stipat - kazda z nich lze aplikovat do nosu primo. ten sanorin je z nich nejdrazdivejsi. takze jedine ze by meli spatne suroviny. ty nove kapky jsou OK?

myslíš jako výrobce, že by jim mohl dodat špatné suroviny? To mě ani nenapadlo, ale možné to určitě je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
3.10.14 11:23

No to me napadlo. A nebo toho sanorinu dali moc, on je v predpisu 1% a samostatne se do nosu kape 0,1%. Kdyby to spravne namichali, tak to je pod 0,1%, ale kdyby ho dali vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
3.10.14 11:45

@Pudloslava v receptu je 1 promile. Alespoň tam ten druhý kroužek dole vidím. Nicméně jednoprocentní sanorin ani neexistuje.
Vzhledem k tomu, že znám případ, kdy v lékárně naředili ATB sirup lihem místo vodou, bych se ničemu nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
3.10.14 14:12

@Fíková asi mas pravdu, ja teda ani nevedela, se se promile muze na recept takhle psat, tak jsem to brala jako nejakej sum.
Je fakt, ze ten framykoin museli nejak naredit a jestli k nemu neni pribalena voda, tak se mohli splest, to je fakt. nase dr. tam pise pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
3.10.14 15:38

@Pudloslava Pamycon je nový název Framykoinu, ale někteří doktoři to ze zvyku píšou pořád. Bendovky se dělají do zásoby, tak by mně zajímalo, jestli jim to přijde reklamovat i někdo další. Taky je možné, že zakladatelka a její dcera jsou na některou složku třeba alergické. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.10.14 20:22

Nejsme alergické vůbec na nic, tak by bylo divné, kdybychom byly alergické obě společně zrovna na bendovy kapky. Na SÚKL mi řekli, už tam stejnou stížnost měli, ale na jinou lékárnu. Nepodařilo se prý zjistit, v čem byla přesně chyba, jaký měli v té lékárně bordel - špatně vedené záznamy. Takže to řešili sankcemi.
Vsadila bych se o cokoli, že každý, kdo by si nakapal ty naše bendovky do nosu, by lékárnu pěkně proklínal. Nenašla jsem ale odvážlivce, který by to zkusil :zed:
No teď už je stejně nemám, odvezla jsem je do toho SÚKL.
Víc než vlastní utrpení mě totiž děsí představa, že by tyto kapky někdo kapal do nosu malému dítěti, které by nedokázalo říct, o co se jedná a jen by plakalo. Upozorňuji vás, že takové dítě by si zažilo týden ukrutného mučení :,( takže ačkoli mám tuto lékárnu normálně ráda, nemohla jsem to jen tak přejít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.11.14 10:23

závěr

Ahoj holky, kdyby někoho zajímalo, jak to dopadlo s pálivými Bendovými kapkami, tak je to takto:
SÚKL z tak malého množství nemohl zjistit přesné složení, jen potvrdil přítomnost receptem uváděných tří látek (neznámé koncentrace). Do lékárny poslali dále kontrolu. Kontrola nezjistila v lékárně nedostatky. Sdělili mi, že tato stížnost na pálivé Bendovy kapky se v poslední době dost množí a proto kontrolují dále - asi distribuci, výrobce. Vypadá to zřejmě na vadnou šarži Sanorinu.
Každopádně bych se od teď Bendovým kapkám obloukem vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí