Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla znát názory a popřípadě zkušenosti těch,.kteří měli ve svém okolí někoho takového, aby mohli posoudit.
Mám takové podezření, že moje sestřenice užívá drogy. Vše tomu nasvedčuje. Jde o to, že k ní jezdí někdy moje dcera. Bojím se, aby s ní třeba nejela v autě. Bojím se jí tam pouštět. Pohádala jsem se s ní kvůli tomu.Ona říká, že nic nebere, ale já nic nehodlám riskovat. Nikdo mi nevěří. Opravdu tomu vše nasvědčuje. Vždy byla zodpovědná a pracovitá. Hodně se toho u ní změnilo..Vždy doma měla čisto teď tam má špínu, nic jí nezajímá. Střídají se jí nálady. Chvilku je v pohodě a pak z ničeho nic byla vzteklá a podezřivavá. Měla něco vyřídit a dělalo jí to strašný problém tam dojít. Nakonec tam došla, ale nedokázala vyplnit papíry, nedokázala vyplnit svoje jméno. Nebyla vůbec soustředěná. Navíc zhubla tak 15 kg jnen tak, předtím zápasila se svojí váhou několik let. S nikým nemůže vyjít. Nerada bych jí neprávem podezřívala, ale fakt se mi tak zdá. Ty stavy jsou takévé fat jak u feťaka. Jeden den jí, že kdybych já takhle jedla, tak mám težkou obezitu, pak zase sedí hodinu u jednoho jídla spí cely den, pak je aktivní až moc.To vše soudě toho, co mi řekli ti, co s ní žijí.Nevím, fakt se mi tak zdá. Kamarády vyměnila za jiný. Je fakt divná. Jak to poznat? Nechci ji obvinovat neprávem. Máte někdo zkušenosti?
Proc ti nikdo neveri, lidi v okoli nevidi to, co ty? Navic pises, ze informace o jejim spani a jidelnich navycich mas zprostredkovane od lidi, co s ni (narozdil od tebe) zijou. Co si o tom mysli oni?
Příspěvek upraven 28.08.19 v 12:43
Edit: duplikat, dnes se mi nedari, pardon ![]()
Příspěvek upraven 28.08.19 v 12:44
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla znát názory a popřípadě zkušenosti těch,.kteří měli ve svém okolí někoho takového, aby mohli posoudit.
Mám takové podezření, že moje sestřenice užívá drogy. Vše tomu nasvedčuje. Jde o to, že k ní jezdí někdy moje dcera. Bojím se, aby s ní třeba nejela v autě. Bojím se jí tam pouštět. Pohádala jsem se s ní kvůli tomu.Ona říká, že nic nebere, ale já nic nehodlám riskovat. Nikdo mi nevěří. Opravdu tomu vše nasvědčuje. Vždy byla zodpovědná a pracovitá. Hodně se toho u ní změnilo..Vždy doma měla čisto teď tam má špínu, nic jí nezajímá. Střídají se jí nálady. Chvilku je v pohodě a pak z ničeho nic byla vzteklá a podezřivavá. Měla něco vyřídit a dělalo jí to strašný problém tam dojít. Nakonec tam došla, ale nedokázala vyplnit papíry, nedokázala vyplnit svoje jméno. Nebyla vůbec soustředěná. Navíc zhubla tak 15 kg jnen tak, předtím zápasila se svojí váhou několik let. S nikým nemůže vyjít. Nerada bych jí neprávem podezřívala, ale fakt se mi tak zdá. Ty stavy jsou takévé fat jak u feťaka. Jeden den jí, že kdybych já takhle jedla, tak mám težkou obezitu, pak zase sedí hodinu u jednoho jídla spí cely den, pak je aktivní až moc.To vše soudě toho, co mi řekli ti, co s ní žijí. Nevím, fakt se mi tak zdá. Kamarády vyměnila za jiný. Je fakt divná. Jak to poznat? Nechci ji obvinovat neprávem. Máte někdo zkušenosti?
Je to dost možné, ale nechci děsit. Mělo by se to asi ale nějak řešit. Připomíná mi to trochu stavy mojí sestry. Jenže u ní to začalo tím, že měla deprese a řešilo se to, že jí doktorka prostě jen předepsala prášky, pak čím dál silnější, až se na tom stala závislá. Bohužel se nedávno pokusila i o sebevraždu a podobné stavy, jak ty popisuješ měla. Teď se léčí na psychiatrii, doufám, že se z toho brzo dostane. Mám ji moc ráda a vždycky s ní byla legrace, hodně jsme se spolu nasmály a teď téměř vůbec nemluví, na všechno kývá ano nebo ne, nebo měla jít na vyšetření s žaludkem a vykašlala se na to, pozvánku k doktorovi jsme viděli roztrhanou v koši. A taky hodně zhubla. Byla vždycky tak o 10 kg,,hezčí¨ jak já a ted je to kost a kůže. Zajímalo by mě, jestli má někdo podobné zkušenosti, za jak dlouho se tam z toho dostane. Je ode mne o něco starší, ale když jsem byla malá, tak mě všude brala s sebou za kamarádkama atp., kreslili jsme si obrázky a prostě to byla super sestra, ale postupem času, začla i nějak lenivět, na nic neměla náladu a ted tohle.
@Anonymní píše:
Je to dost možné, ale nechci děsit. Mělo by se to asi ale nějak řešit. Připomíná mi to trochu stavy mojí sestry. Jenže u ní to začalo tím, že měla deprese a řešilo se to, že jí doktorka prostě jen předepsala prášky, pak čím dál silnější, až se na tom stala závislá. Bohužel se nedávno pokusila i o sebevraždu a podobné stavy, jak ty popisuješ měla. Teď se léčí na psychiatrii, doufám, že se z toho brzo dostane. Mám ji moc ráda a vždycky s ní byla legrace, hodně jsme se spolu nasmály a teď téměř vůbec nemluví, na všechno kývá ano nebo ne, nebo měla jít na vyšetření s žaludkem a vykašlala se na to, pozvánku k doktorovi jsme viděli roztrhanou v koši. A taky hodně zhubla. Byla vždycky tak o 10 kg,,hezčí¨ jak já a ted je to kost a kůže. Zajímalo by mě, jestli má někdo podobné zkušenosti, za jak dlouho se tam z toho dostane. Je ode mne o něco starší, ale když jsem byla malá, tak mě všude brala s sebou za kamarádkama atp., kreslili jsme si obrázky a prostě to byla super sestra, ale postupem času, začla i nějak lenivět, na nic neměla náladu a ted tohle.
Me prave taky napadla deprese, z toho je taky nesoustredenost a podrazdenost… znam to osobne, prestoze jsem to nikdy nemela az tak moc, abych musela vyhledat lekarskou pomoc. Preju hodne sil tve setre i tobe, deprese je fakt svine. ![]()
Spoustu z toho, co popisujes, delala moje kamaradka, ktere se rozjely tezke deprese. Kdybych ji v te dobe osocila, ze bere drogy, dost bych ji tim ublizila. Lidi kolem ji rikali, ze je desne lina, kdyz nevstane cely den z postele, ma problem nekam dojit a ona proste nemohla. Hodne zhubla atd. Z tveho projevu mi prijde, ze ti nejde ani tak o ni, ale o dceru, aby od ni neco „nechytla“.
@Anonymní píše:
Mám takové podezření, že moje sestřenice užívá drogy. Vše tomu nasvedčuje. Jde o to, že k ní jezdí někdy moje dcera. Bojím se, aby s ní třeba nejela v autě. Bojím se jí tam pouštět. Pohádala jsem se s ní kvůli tomu.Ona říká, že nic nebere, ale já nic nehodlám riskovat. Nikdo mi nevěří. Opravdu tomu vše nasvědčuje. Vždy byla zodpovědná a pracovitá. Hodně se toho u ní změnilo..Vždy doma měla čisto teď tam má špínu, nic jí nezajímá. Střídají se jí nálady. Chvilku je v pohodě a pak z ničeho nic byla vzteklá a podezřivavá. Měla něco vyřídit a dělalo jí to strašný problém tam dojít. Nakonec tam došla, ale nedokázala vyplnit papíry, nedokázala vyplnit svoje jméno. Nebyla vůbec soustředěná. Navíc zhubla tak 15 kg jnen tak, předtím zápasila se svojí váhou několik let. S nikým nemůže vyjít. Nerada bych jí neprávem podezřívala, ale fakt se mi tak zdá. Ty stavy jsou takévé fat jak u feťaka. Jeden den jí, že kdybych já takhle jedla, tak mám težkou obezitu, pak zase sedí hodinu u jednoho jídla spí cely den, pak je aktivní až moc.To vše soudě toho, co mi řekli ti, co s ní žijí. Nevím, fakt se mi tak zdá. Kamarády vyměnila za jiný. Je fakt divná. Jak to poznat? Nechci ji obvinovat neprávem. Máte někdo zkušenosti?
tipla bych to spíš na nějaké psych. onemocnění
tak tam dceru nedávej a máš to. Než hned někoho obviňovat z braní drog, zaměřila bych se na to, jestli fakt není nemocná a nepotřebuje pomoc…
@TRG píše:úplně přesně, jak jsem psala o moji sestře s depresemi…
Spoustu z toho, co popisujes, delala moje kamaradka, ktere se rozjely tezke deprese. Kdybych ji v te dobe osocila, ze bere drogy, dost bych ji tim ublizila. Lidi kolem ji rikali, ze je desne lina, kdyz nevstane cely den z postele, ma problem nekam dojit a ona proste nemohla. Hodne zhubla atd. Z tveho projevu mi prijde, ze ti nejde ani tak o ni, ale o dceru, aby od ni neco „nechytla“.
@Silverine247 píše:
Me prave taky napadla deprese, z toho je taky nesoustredenost a podrazdenost… znam to osobne, prestoze jsem to nikdy nemela az tak moc, abych musela vyhledat lekarskou pomoc. Preju hodne sil tve setre i tobe, deprese je fakt svine.
Děkuji. Mám pocit, že se to táhne už dost dlouho a teď to vygradovalo. Je to čím dál horší. Chápu, že se to nezlepší hned, ale doufám, že se mi sestra zase vrátí v pořádku.
Tak z brání drog někoho obvinit je jednoduché, ale řekla bych že bude mít spíš nějakou psychickou poruchu a jestli ji obviňujes z toho že bere drogy, tak se jí psychicky jen pritezuje…
Byla jsem na tom dost podobně v době kdy jsem neměla léčenou štítnou takže ono to může být i nemocí
Nebo je taky depresivní, to odpovídá problému daleko víc a nebo třeba mít nějaký další zdravotní problém. A pokud ty na ní vyjíždíš, že je fetka, tak to celé jen zhoršuješ.
Doporučuju se omluvit a nabízet pomoc při hledání odborníků, co jí pomůžou.
Usoudila jsem z toho, že ta výměna kamarádů je taková, že o tich jsee si jistá, že uživají drogy.
@Anonymní píše:
Usoudila jsem z toho, že ta výměna kamarádů je taková, že o tich jsee si jistá, že uživají drogy.
myslet znamená houno vědět, zejména když se domýšlíš podle drbů.