Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V So jsme byly s dcerou ve velké herně, v Ne na dětském karnevalu, dítě ok a odnesla jsem to já
V Út šla na očkování na klíšťata, taky mi teď došlo že jsem to nějak nedomyslela. Ale naštěstí dobrý.
Příspěvek upraven 02.03.23 v 12:19
Klidne bych ho vzala… normalne jsem pred ockovanim deti brala do kolektivu i v den ockovani, v roce na jejich bezne aktivity, ve 3 letech do skolky.
Vzhledem k tomu, jaká je teď epidemiologická situace v ČR a s ohledem na velkou zátěž zrovna MMR očkování pro organismus bych si to odpustila a spíš s ní šla na procházku někam do parku.
Ja bych si to spis odpustila, za me je horsi naockovane nemocne dite nez prosvihnuti navstevy herny
Já už holky nevím co s ním mám doma dělat totiž…nábytek nechce obchazet, hračky ho nebaví..takže třeba sedí s hraje si s pět lahví..a já si vycitam že ho nebavím, nebaví ho nic..a že ho neberu do kolektivu…tak nevim co mám dělat..celý rok nikde pomalu nebyl..ale myslela jsme že by se v té hernicce rozchodil třeba.
A máme možnost,,nové" kamarádky..
@Anonymní píše:
Já už holky nevím co s ním mám doma dělat totiž…nábytek nechce obchazet, hračky ho nebaví..takže třeba sedí s hraje si s pět lahví..a já si vycitam že ho nebavím, nebaví ho nic..a že ho neberu do kolektivu…tak nevim co mám dělat..celý rok nikde pomalu nebyl..ale myslela jsme že by se v té hernicce rozchodil třeba.
A co jí pozvat k vám?
Proč nikam nechodíte celý rok?
@unuděná píše:
A co jí pozvat k vám?Proč nikam nechodíte celý rok?
Chodíme, ale do heren jsem ho nebrala nebyl nějak důvod..co by tam dělal spal? Plazil se?
Nebo zda s ní mám jít ven? Ale od jejího dítěte taky můžeme i venku něco chytit ze
Hele já nejsem cimprlich a běžne chodím. Ale vzhledem k tomu, jak teď řádí neštovice, které mají inkubaci 14 dní plus MMR pokud se nemyslím může mít reakci asi po deseti, no nechtěla bych se o asi dohromady. Ale odborník nejsem
@Anonymní píše:
Chodíme, ale do heren jsem ho nebrala nebyl nějak důvod..co by tam dělal spal? Plazil se?Nebo zda s ní mám jít ven? Ale od jejího dítěte taky můžeme i venku něco chytit ze
Jenže je rozdíl jedno dítě na čerstvém vzduchu a 20 batolat v nevětrané přetopené herničce.
@Anonymní píše:
Tak do hernicky muzete kdykoliv jindy, ne? I ty sama s nim, muzete tak potkat nove lidi a deti primo tam. Rozchodi se az na to bude zraly, hernicka mu v tomhle opravdu nepomuze. Vsak je mu teprve rok. Ja byla a doted jsem s malym nejradsi venku, objevuje si tak svet sam. Nechala jsem ho lezt vsude, nestal o to sedet v kocaru, ale zkoumat. Nejspokojenejsi byl, kdyz jsme sbalili drevene auticko a on s nim pak venku lezl, prejizdel obrubniky, zdi, vetve..
nechodite ani na hriste? Tam taky muzete narazit na jine rodice s detmi
A třeba skrz ty neštovice příklad ho po MMR mohu vzít kdy do hernicky? Týden po tom? @Netopýr1
@Luminance dneska jsem ho vyložila na hřišti..a brečel šílené..v písku se mu nelíbilo..tak jsme zas sli pryč. A zítra to zkusíme zase
Nevím co mám tě kámoše říct..že s ní radši nepůjdu ani ven..co kdyby její měl nestovice
![]()
@Anonymní píše:
Chodíme, ale do heren jsem ho nebrala nebyl nějak důvod..co by tam dělal spal? Plazil se?Nebo zda s ní mám jít ven? Ale od jejího dítěte taky můžeme i venku něco chytit ze
Tak v herne nemusi chodit, jde o zmenu prostredi a jine hracky, nove vjemy a vypadnuti ze stereotypu pro mamy
my chodili s malym davno predtim nez chodil
Dobrý den, s malým (rok) chceme jít prvně s kamarádkou do hernicky..kámoška má dost plný,,diář"…nabídla mi pátek..v pondělí máme jít na očkování na MMR (spalničky ATP). Myslíte, že kdyby tam něco chytil od dětí, že se to do pondeli projeví? Bojím se abych ho nenaockovala nemocneho
dík za názor..