Berou na poště kreditky ?

9
16.10.10 18:19

Berou na poště kreditky ?

Ahoj, dobrý večer,
nevíte jestli na poště berou kreditní karty VISA ? Potřebuji zaplatit nájem a z té karty nemohu vybrat,pouze platit u obchodníka, je to ta kreditka tzv. shopping.
Dík za vaše zkušenosti.
Eliasova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.10.10 18:21

Ne, neberou, maji tam pristroje jen na ty jejich karty vydane postou.

Nekteri obchodnici poskytuji servis, kdy se pres platebni terminal daji vybrat penize, vim ze se to planovalo v nejakem velkem obchodnim retezce, ale nevim, zda to umeji. Samozrejme to nedelaji z bratrske lasky, ale vezmou si procenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
16.10.10 18:23

Pokud to není karta přímo české pošty,tak ti to nevezmou.Já teď taky chtěla z jiné karty poslat peníze na účet a zatím to není možné,vezmou ti jen kartu poštovní spořitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.10 18:34

a nevíte jestli se s ní dá alespoň platit u telefonních operátorů jako je T-mobile, O2 nebo UPC ? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
16.10.10 18:36

U T-Mobile se da platit na jejich prodejnach jakoukoliv kartou faktura, ale uctuji za to asi 100Kc. :pocitac: Ostatni nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.10.10 18:38

Tak to netusim. Asi zalezi na zpusobu platby. Pokud jde zaplatit ucet u operatora primo na nejake pobocce, tak bz to jit melo, tam jde hlavne asi o to, aby to slo pres ten terminal platebni. Vis co, asi nejlepsi by bylo zavolat na infolinku banky, ktera ti kartu vydala a tam se dukladne vyptat.

Chapu to spravne, ze je to vazne kreditka, tj ne debetka k uctu, ale kreditka, kde potom pouzite penize splacis? Protoze MM ma klasickou kreditku a mesicne tam ma i nejaky limit na vyber, sice jen par tisic, ale i tak. A operator by ti mel byt schopen rict, zda tam nemas neco takoveho nastavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.10 18:43

to je teda dobrý, já svou výplatu utratila, protože jsem věděla, že mi má přijít nová kreditka a ona je jenom na nákupy… a teď nevím z čeho mám zaplatit nájem. Napadlo mě, jestli by nebylo možný třeba z této kreditky převést peníze na můj učet, nemáte někdo zkušenosti… no já sem blb… :roll: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.10 18:47

je to karta od Citibank shopping… limit výběru má, ale myslela jsem si, že je to limit denní, ale bohužel ne… limit jsem vybrala a ze zbytku což je půl celkového limitu můžu jen nakupovat… na ifnolinku jsem volala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
16.10.10 18:49

já ti poradím. kup přes tu kreditku nějaké zboží a pak ho obratem vrať na informacích (tesco a tak) oni ti to zboží vezmou zpět a dají ti peníze v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.10 18:59

fákt to jde ? a co mám v tom tescu říct na informacích, nechtějí vědět důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.10.10 19:01

Vidis, to by me nenapadlo. A pritom to neni jen v tescu, treba v HM nebo myslim ze CA maji primo na listku, ze muzes vratit do urciteho poctu dnu bez udani duvodu.

Ja bych koupila, sla se projit a po cca 10min bych sla vratit, ze se to manzelovi neprosto nelibi. Nebo kup neco panskeho a pak rekni, ze se to manzelovi nelibilo a nebude to nosit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.10.10 19:10

to je dobrý nápad, zítra tam zajdu koupit pro děti nějakou hru a pak to půjdu vrátit…že jsme koupili s manželem tutéž hru..
tak super.díky za nápad…
hlavně aby mi to dali v hotovosti, protožejá si takhle kupovala triko a pak jsem ho ten den šla vrátit a oni mi to poslali na kartu, a dali mi k tomu potvrzení že do 3 dnů nebo 7 dnů mi to příjde… to by byla fakt sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
16.10.10 19:25

tak v tescu se mi ještě nikdy nestalo, že by vraceli na kartu ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.10.10 19:59

Ale to byla debetka, ne? Na tu se da poslat jako na ucet, na kreditku ne, protoze splatky na kreditku se posilaji nejak jinak, myslim, ze na spolecny ucet a rozlisuje se jen variabilni symbol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
16.10.10 20:17

A nebylo by lepší řešení dohodnout se s majitelem, že nájem zaplatíš příští měsíc nebo si to tento měsíc vezme z kauce - pokud ji máš složenou a příští měsíc to dorovnáš? Nebo nějak po splátkách?

Já jen, že i toto je řešení, které Tě třeba v zoufalství ani nenapadlo. My máme složenou poměrně vysokou kauci právě proto, kdybychom nemohli zaplatit nájem.
Co se týče kreditních /debetních karet - vím, jak to myslíš, taky mám podobnou kartu jen na nákupy, na výběry v hotovosti jde použít taky, ale šílená denní procenta :mrgreen:

To, co tu bylo navrženo - koupit,vrátit a tím získat peníze, mi přijde jako ubohé a hodně zoufalé a nezodpovědné řešení. Nezlob se na mě. Protože stejně ty peníze budeš muset na tu kartu vrátit - tak nebo tak. Proto bych nejprve uvažovala o řešení, které jsem napsala výše já - domluva s majitelem.

Každopádně přeji, abys to nějak „rozumně“ vyřešila a neměla jsi problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová