Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, dobrý večer,
nevíte jestli na poště berou kreditní karty VISA ? Potřebuji zaplatit nájem a z té karty nemohu vybrat,pouze platit u obchodníka, je to ta kreditka tzv. shopping.
Dík za vaše zkušenosti.
Eliasova
Ne, neberou, maji tam pristroje jen na ty jejich karty vydane postou.
Nekteri obchodnici poskytuji servis, kdy se pres platebni terminal daji vybrat penize, vim ze se to planovalo v nejakem velkem obchodnim retezce, ale nevim, zda to umeji. Samozrejme to nedelaji z bratrske lasky, ale vezmou si procenta.
Pokud to není karta přímo české pošty,tak ti to nevezmou.Já teď taky chtěla z jiné karty poslat peníze na účet a zatím to není možné,vezmou ti jen kartu poštovní spořitelny.
a nevíte jestli se s ní dá alespoň platit u telefonních operátorů jako je T-mobile, O2 nebo UPC ? Díky
U T-Mobile se da platit na jejich prodejnach jakoukoliv kartou faktura, ale uctuji za to asi 100Kc.
Ostatni nevim
Tak to netusim. Asi zalezi na zpusobu platby. Pokud jde zaplatit ucet u operatora primo na nejake pobocce, tak bz to jit melo, tam jde hlavne asi o to, aby to slo pres ten terminal platebni. Vis co, asi nejlepsi by bylo zavolat na infolinku banky, ktera ti kartu vydala a tam se dukladne vyptat.
Chapu to spravne, ze je to vazne kreditka, tj ne debetka k uctu, ale kreditka, kde potom pouzite penize splacis? Protoze MM ma klasickou kreditku a mesicne tam ma i nejaky limit na vyber, sice jen par tisic, ale i tak. A operator by ti mel byt schopen rict, zda tam nemas neco takoveho nastavene.
to je teda dobrý, já svou výplatu utratila, protože jsem věděla, že mi má přijít nová kreditka a ona je jenom na nákupy… a teď nevím z čeho mám zaplatit nájem. Napadlo mě, jestli by nebylo možný třeba z této kreditky převést peníze na můj učet, nemáte někdo zkušenosti… no já sem blb…
![]()
je to karta od Citibank shopping… limit výběru má, ale myslela jsem si, že je to limit denní, ale bohužel ne… limit jsem vybrala a ze zbytku což je půl celkového limitu můžu jen nakupovat… na ifnolinku jsem volala..
já ti poradím. kup přes tu kreditku nějaké zboží a pak ho obratem vrať na informacích (tesco a tak) oni ti to zboží vezmou zpět a dají ti peníze v hotovosti.
fákt to jde ? a co mám v tom tescu říct na informacích, nechtějí vědět důvod?
Vidis, to by me nenapadlo. A pritom to neni jen v tescu, treba v HM nebo myslim ze CA maji primo na listku, ze muzes vratit do urciteho poctu dnu bez udani duvodu.
Ja bych koupila, sla se projit a po cca 10min bych sla vratit, ze se to manzelovi neprosto nelibi. Nebo kup neco panskeho a pak rekni, ze se to manzelovi nelibilo a nebude to nosit ![]()
to je dobrý nápad, zítra tam zajdu koupit pro děti nějakou hru a pak to půjdu vrátit…že jsme koupili s manželem tutéž hru..
tak super.díky za nápad…
hlavně aby mi to dali v hotovosti, protožejá si takhle kupovala triko a pak jsem ho ten den šla vrátit a oni mi to poslali na kartu, a dali mi k tomu potvrzení že do 3 dnů nebo 7 dnů mi to příjde… to by byla fakt sranda ![]()
tak v tescu se mi ještě nikdy nestalo, že by vraceli na kartu ((-:
Ale to byla debetka, ne? Na tu se da poslat jako na ucet, na kreditku ne, protoze splatky na kreditku se posilaji nejak jinak, myslim, ze na spolecny ucet a rozlisuje se jen variabilni symbol.
A nebylo by lepší řešení dohodnout se s majitelem, že nájem zaplatíš příští měsíc nebo si to tento měsíc vezme z kauce - pokud ji máš složenou a příští měsíc to dorovnáš? Nebo nějak po splátkách?
Já jen, že i toto je řešení, které Tě třeba v zoufalství ani nenapadlo. My máme složenou poměrně vysokou kauci právě proto, kdybychom nemohli zaplatit nájem.
Co se týče kreditních /debetních karet - vím, jak to myslíš, taky mám podobnou kartu jen na nákupy, na výběry v hotovosti jde použít taky, ale šílená denní procenta ![]()
To, co tu bylo navrženo - koupit,vrátit a tím získat peníze, mi přijde jako ubohé a hodně zoufalé a nezodpovědné řešení. Nezlob se na mě. Protože stejně ty peníze budeš muset na tu kartu vrátit - tak nebo tak. Proto bych nejprve uvažovala o řešení, které jsem napsala výše já - domluva s majitelem.
Každopádně přeji, abys to nějak „rozumně“ vyřešila a neměla jsi problémy.