Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud neplánujete další dítě, tak bych volila nejspíš nehormonální tělísko, zavádí se na několik let, cena je trochu vyšší ale když to člověk spočítá, tak to vyjde levněji než kupovat prášky…
V tom ti asi nikdo moc neporadí, každý na HA reaguje jinak. Můžeš přibrat i z HA u které nikdo jiný nepřibral.
Neuvažovala jsi třeba nad tělískem - Mirenou? Známé si jí pochvalují, nemají u ní menstruaci. Jedna kamarádka dlouho používala Nuvaring a taky byla spokojená. Je těžké něco poradit, možností je spousta. ![]()
Mně je 26,též mám jedno dítko a pár let rozhodně druhé neplánuji…je to vše o poradě s gynekologem…řekneš co chceš, co ne a vyberete něco pro tebe vhodného… u mě nakonec vyšlo nehormonální tělísko…mám ho na 5 let a stálo mě to 550kč. ![]()
Zdravím ženy, potřebovala bych tu běžnou radu ohledně antikoncepce. Je mi 24, se současným partnerem jsme spolu celkem krátce (přes půl roku), a řešíme, jak se nejlépe chránit, oba to bereme vážně.
Já odmítám cokoli hormonálního, od sedmnácti jsem brala prášky jako „lék“ na dlouhou a silnou menstruací s omdléváním. Výsledkem bylo, že jsem 10 kg přibrala, nulová chuť na intimnosti a do dvaceti tudíž bez chlapů a poslední dva roky užívání každý měsíc kvasinky, takže když už jsem náhodou chtěla, tak jsem stejně nemohla.
Teď jsem bez prášků rok a půl, tělo se mi dalo konečně do kupy a hlavně žádné kvasinky! Váhu jsem shodila během tří měsíců samovolně a menstruace se vrátila do prakticky stejné fáze jako v mládí, jen teď s tampóny to lépe zvládám, extrémně silná 2 dny, 3. den tak běžně a další 3 nebo 4 dny špinění pravidelně co 30 dní jako hodinky.
Partnerovi zas moc nevyhovuje kondom, má pak trochu problém s vyvrcholením a mně kolikrát při tvrdším sexu začne okraj kondomu škrábat a jako by štípkat na kůži podobně jako když si sundáváte latexové rukavice, a v tem moment už si taky nic neužiju.
Je to možná tím, že k příteli byl ten nahoře obzvláště štědrý
s tím mám zas kolikrát problém já… ![]()
Už jsem těch diskusí a možností pročetla tolik, že mám pocit, že všechno neustále selhává a začínám být poněkud paranoidní. Nejvíce zvažuji tělísko, ideální by bylo tak na tři roky, myslím, že v sedmadvaceti už bych mohla o prckovi uvažovat.
Ale všude jen čtu, jak je pak ta menstruace dlouhá a silná, ale já ji mám fakt dost i teď… U pesarů mi zas přijde, že je až příliš velká pravděpodobnost, že to mým špatným zacházením zklame a to mi přijde jako velký risk, vždyť si tam přeci nevidím, jestli je všechno jak má! U kondomu člověk aspoň hned vidí, že je všechno na správných místech.
Tak vám nevím a začínám být zoufalá, jak nejsem schopná něco vybrat… proč tohle sakra nemůžou řešit mužský?
Mají oni ten život o tolik lehčí, fakt.
Budu vděčná za jakoukoli radu nebo vyjádření s vlastními zkušenostmi. Díky.
Zkus vaginální kroužek. Spousta žen si ho nemůže vynachválit
@Leo44 To je ale pořád hormonální, ne? Zařekla jsem se, že do hormonů už prostě nepůjdu, už tak mám pocit, že plodnost je v dnešní době, kdy každá třetí zobe pilulky, skoro výsada… Tím pádem mi odpadá hned několik možností. ![]()
Jestli nechceš nic hormonálního, tak bych volila tělísko. Vyjmout si ho můžeš nechat kdykoliv, pokud bys chtěla otěhotnět dříve.
Těžká volba, vaginální kroužek se teď hodně doporučuje, ale taky obsahuje hormony, sice málo, ale obsahuje. Tělísko je buď s hormonama nebo bez, ale u žen, co ještě neměly děti není úplně nejvhodnější (přece jenom zhoršuje kvalitu sliznice dělohy ), ale taky se dává, když není lepší možnost. Pak jsou spermicidní gely. Možná zkusit kombinovat pesar a spermicidní gel?? Kamarádka vypočítává plodné a neplodné dny a funguje ji to už několik let, ale musíš mít pravidelnou menstruaci…
Je ale dost šetrná, můžou to i ženy co mají oddělené játra… No já taky do sebe nechci rvat hormony atd a tělíska už že zásady nechci. Ale doktorka i kamarádka s kronem a ještě jedna mě dosti přesvědčila o tom kroužku. Tak jdu do něho. ![]()
No tak se nediv když každá druhá bere antinu od svých 13 a pak se po 35 snaží o dítě protože honili kariéru
nic ve zlem každého věc.
HA neberu už dlouho. Takže používáme přerušku a symptotermální metodu.
@Venceslavka nemusíš mít pravidelné cykly, jen je potřeba před ovulací použít radši ještě něco, protože se někdy těžko dopředu odhaduje kdy ovu přijde. Ale po ovulaci se neplodné období určí stejně jako když jsou cykly pravidelné.
Takové to počítání plodných a neplodných dnů nebo přerušovanou bych si lajzla až ve skutečně dlouholetém vztahu, kde mi nebude vadit, když náhodou otěhotním. Navíc se s přítelem vídáme max o víkendu a když začnu počítat, že menstruace 7 dní, plodných dní s ovulací… kolik? 10? Tak budeme mít sex tak jednou za měsíc a to už rovnou můžu být sama a ubude mi starostí.
V nejhorším to přítel bude muset zkousnout a zůstaneme u kondomů… ![]()
Dost ještě uvažuji o té nitroděložní kuličce, ale ani doktorka mi nebyla schopná říct, jaké s tím jsou zkušenosti, protože to zatím zavedla jen jedné pacientce před pár týdny. A je to dost peněz na to, abych si řekla, že to jakože zkusím a pak to když tak nechám vytáhnout… ![]()
Ahoj maminy, prosim o radu vhodne antikoncepce, je mi 24 let, jedno díte, a do budoucna určitě Žadny nechci, nekojím, chtěla bych hlavně nějakou po ktery se nemení váha, pleť. Děkuji za rady, tipy.