Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Leo44 Proč to musí být sakra tak složité, když si chceš trochu užít, že?
Vsadím se, že kdyby chlapům nabídli prášky, po kterých se jim přestanou tvořit spermie, přičemž jim nikdo nezaručí, že po vysazení se tvorba obnoví, do toho se může stát, že je vlastně nic nevzruší, tudíž nebudou mít na sex chuť a když už budou, tak je možnost, že jim vyskáče příšerná vyrážka na tom jejich klenotu, tak by si klepali na čelo, jak to po nich někdo vůbec může chtít. Ale do žen to cpou horem spodem už od puberty pod záminkou, že tam se jim zvětší prsa, že po tomhle nebudou mít MS, tohle jim zlepší pleť…
![]()
Už jsem měla jednou v košíku Femcap, ale pak jsem si přečetla pár diskusí tady a to bylo samé „nepoznám, jestli to mám zavedeno správně“, „vůbec to nedrží“, „partner to cítí“, „používala jsem podle návodu a i tak jsem těhotná“, takže jsem si to opět rozmyslela.
@sisifa píše:
@Leo44 Proč to musí být sakra tak složité, když si chceš trochu užít, že?![]()
Vsadím se, že kdyby chlapům nabídli prášky, po kterých se jim přestanou tvořit spermie, přičemž jim nikdo nezaručí, že po vysazení se tvorba obnoví, do toho se může stát, že je vlastně nic nevzruší, tudíž nebudou mít na sex chuť a když už budou, tak je možnost, že jim vyskáče příšerná vyrážka na tom jejich klenotu, tak by si klepali na čelo, jak to po nich někdo vůbec může chtít. Ale do žen to cpou horem spodem už od puberty pod záminkou, že tam se jim zvětší prsa, že po tomhle nebudou mít MS, tohle jim zlepší pleť…
![]()
Už jsem měla jednou v košíku Femcap, ale pak jsem si přečetla pár diskusí tady a to bylo samé „nepoznám, jestli to mám zavedeno správně“, „vůbec to nedrží“, „partner to cítí“, „používala jsem podle návodu a i tak jsem těhotná“, takže jsem si to opět rozmyslela.
1. poznáš, že je správně. možná ne hned, ale cvikem ano. je důležité znát svou anatomii, vědět, kde je čípek. nahmatáš ho? pak je cervikální klobouček bez problémů
2. pokud je správně zavedený a máš správnou velikost, tak drží
3. pokud je správně zavedený, tak s opravdu velkou pravděpodobností necítí. teda nevím, jak femcap top poutko, ale evanellu ne
4. používaly podle návodu a byly těhotné… jo, klidně, měly ho ale špatně zavedený. dle průzkumů je naprostá většina těhotných během prvních tří měsíců používání, tedy z období, kdy to ještě žena nemá úplně v paži. třeba pesarshop doporučuje během prvních tří měsíců používat ještě jinou formu antikoncepce. třeba kondom nebo přerušovat.
Přidej se na FB do skupinky Antikoncepční pesary, můžeš se ptát a získáš kvalitní informace od zkušených uživatelek.
@jessikka Ahoj, děkuji za poznatek. To jsi mi trochu osvětlila situaci.
FB nepoužívám.
Tu Evanellu používáte bez stresu, i když to není skutečná antikoncepční pomůcka a tudíž není nikde oficiálně odzkoušené, že to jako antikoncepce funguje? Já právě z toho měla největší strach, a proto jsem se spíš zaměřila na Femcap, i když Evanella se mi zdála proporčně taková přijatelnější pro oko. Nejsem si jistá, jestli bych toho svého vědátora přesvědčila, že je to spolehlivé a jestli bych i já nebyla v nervech, zda něco nepokazím v užívání. Ale jinak musím říct, že ta Evanella se mi líbila hned. Ty s ní žádný problém teda nemáš?
@sisifa Evanella je plnohodnotný pesar. Je totožný s pesarem Beacap. Bohužel, aby se to mohlo prodávat jako antikoncepční prostředek, potřebuje CE cetrifikaci, což je jen papírování, ne test kvality. A stojí nekolik set tisíc, na což zkrátka výrobce aktuálně nemá. To nemluvím o každoroční recerticikaci. proto prodává Evanellu jako sexuální pomůcku, kde certifikace není nutná.
Laboratorní testy kvality samo má
¨
Nemám problém, jen někdy při vyndavání, když mám období hodně vysokého čípku. Ale vyndala jsme vždy. Ze začátku jí manžel cítil, ale nechala jsem si poradit jak jinak zavádět, na co dát pozor, prostě to líp vychytala a v pohodě, teď už je to lepší.
Samozřejmě používám v kombinaci s Contragelem.
@sisifa píše:
@Leo44 Proč to musí být sakra tak složité, když si chceš trochu užít, že?![]()
![]()
Tak to já mám chlapa který řekl, že kdyby byli prášky pro muže nebo nějaká jiná antina tak ji klidně místo mě bude brát.
To samé že řekl že když je brát nebudu tak to nevadí
že si vždy nějak poradíme ![]()
@jessikka Aha, tak to mě nenapadlo. Jak jsem si hodně četla o pesarech, tak jsem se čípek snažila nahmatat a myslím, že se to i povedlo, taková jakási hrča tvaru polokoule, ale jistě to samozřejmě nevím.
Příští týden bych měla jít na gyndu, tak se zkusím s doktorkou pobavit o nějakém tom tělísku, ale ona dost propaguje ty hormony, tak mi beztak bude cpát Mirenu a to FAKT ne. Když nebude zbytí, tak tu Evanellu objednám i s gelem a budu doufat, že se s tím naučím zarábět.
Přítel je už z těch kondomů docela nešťastný… a já si taky zrovna nepískám radostí.
@sisifa No pokud je pro hormonová, připrav se, že pesar ti bude rozmlouvat. Že je to zastaralé, nespolehlivé a v Evropě se od nich dávno upustilo. To ano, dřív to tak bylo, jen dnes sem přišla vlna moderních pesarů, které jsou úplně jinak řešené. A nepředpokládám, že ona o nich někdy slyšela ![]()
@jessikka Já s tím tak trochu počítám, ale pokud mi nenavrhne nějaké nehormonální tělísko, které by mi vyhovovalo, tak do toho pesaru půjdu, ať si říká co chce. Vzpomínám, že když jsem řekla, že už nechci další recept, že s práškama končím, tak hned spustila, že mám přece tak silnou menstruaci a přece nebudu zbytečně trpět… Tak jsem pronesla, že kvasinky jsou stonásobně horší, než celá menstruace! A mezi námi, nikdy jsem nebyla tak spokojená, „čistá“, svým způsobem spojená s vlastním cyklem a tak při chuti, jak jsem teď. ![]()
Jestli se tě smím zeptat, ty tu Evanellu používáš jak dlouho? A praktikujete pak v době ovulace ještě k tomu třeba přerušovanou, pro jistotu? A ještě jeden dotaz… šla jsi rovnou do Evanelly nebo jsi před tím zkoušela i jiné pesary nebo ty diafragmy?
@sisifa používám asi půl roku. přerušovanou nepraktikujeme, já v to mám prostě důvěru. rovnou jsme kupovala evanellu, tu pevnější, příště koupím tu měkčí.
ono na nehormonální tělíska pro ženy, která ještě nerodily a děti plánují, tak existují protichůdné názory… to si nevybereš. já osobně bych se bála, ale to je na každého rozhodnutí.
@jessikka Tak to jsi mi docela dodala odvahu, že se to dá skutečně naučit obsluhovat a používat bez obav.
Díky, to jsem potřebovala slyšet. ![]()
V
dnešní době se hrozně těžko získávají informace o něčem, co není zátěž pro tělo, když skutečně každej doktor doporučuje pilulky nebo něco s hormonama.
Já se vlastně až teď skoro v pětadvaceti začala učit, jak má ženské tělo správně fungovat, jaké má fyzické i psychické projevy v jaké části cyklu, že se dá poznat ovulace a ze začátku po vysazení mě to všechno překvapovalo. A to jen proto, že jsem si v pubertě nechala namluvit, že prášky jsou super na můj problém s omdléváním během prvních dnů MS… Nakopala bych se někam
![]()