Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám bettu bojovnici a vím, že jsou agresivní a útočí na jiné ryby, přesto by mě zajímalo, zda nevíte o živočiších, které by snesla? Dostala jsem jí jako dárek (samce), ale mám ho v hrozně velkém akváriu a chtěla bych tam něco přidat, kdyžtak děkuju za odpovědi
Měla jsem ji s tetrama, s krunýřovcema, s neonkama a všichni v pohodě.
Samice bety?
Pokud mas velké akvarko klidně 5-6 jinak dvě samice on na ne bude útočit, musí mít hodně schodek (rostlin ) tím ze jich je víc neuhoni je k smrti. Možná založí rodinu ![]()
Je to teda samec nebo samice? Ony i samice bývají dost teritoriální a záleží kolikrát kus od kusu. Většinou se doporučují 2 samice na jednoho samce, ale ani to ve finále nemusí dělat dobrotu a mohou si ubližovat navzájem - důležité je místo spoustu rostlin a úkrytů.
Jinak k bettám se doporučují rybky jako edlerky nebo rasborky. Žádná paví očka.
Samozřejmě pak ještě záleží, jak velké akvárium. Pokud do 60l, tak třeba jednu bettu a krevety k ní.
Pokud je velké, tak si pročíst weby o akvaristice a určitě tam nějaké tipy a rady najdeš. ![]()
Ahoj mám dotaz mám betaka a ten spí na hladině na plovoucích rostlinách..je to normální? Je skoro celej venku z vody…děkuji za odpověď
Už nevím co jsme měli všechno za rybičky, ale ve zverimexu ti poradí co k ní
měli jsme asi tři druhy ryb k tomu a nebyl s ni žádnej problém
@LM26 píše:
Ahoj mám dotaz mám betaka a ten spí na hladině na plovoucích rostlinách..je to normální? Je skoro celej venku z vody…děkuji za odpověď
Chcipa?
@Pavlik Morozov píše:
Chcipa?
Ne plave, žere jen takle spí..nevím jestli je to normální??
@LM26 píše:
Ne plave, žere jen takle spí..nevím jestli je to normální??
Neznam rybu, ktera by spala na listu na hladine
mozna malo okyslicena voda, teplo…
@Pavlik Morozov píše:
Neznam rybu, ktera by spala na listu na hladinemozna malo okyslicena voda, teplo…
Také jsem to u téhle viděla poprvé nevím uvidím čím mne překvapí dál… Vodu ma 26 jak má mít…a je to labyrintka takže kyslík ve vodě by neměl být problém ![]()
@LM26 píše:
Také jsem to u téhle viděla poprvé nevím uvidím čím mne překvapí dál… Vodu ma 26 jak má mít…a je to labyrintka takže kyslík ve vodě by neměl být problém
Neschova se pred necim? Vidis ji i plavat?
@LM26 píše:
Jo, je to naprosto normální.
Betta je poměrně mizerný plavec a potřebuje odpočívat. Dokonce se prodávají umělé odpočívací listy.
Jen doufám, že ho nemáš v těch pidiskleničkách, ve kterých je prodávají.
@Pavlik Morozov @LM26 v akvaristika mi poradili. Máme teď druhou, ta je klidnější. Samici. Obecně by neměly být s zivorodkami.
Nase beta zase chodí spát za takivej přístroj s přísavkama, kde už není moc vody. Ja si vždycky myslím, že je po ní, že tam uvízla, a ona je ok. Ten list ji asi pořídíme