Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Štěpánka18 píše:
Dobrý den maminky,Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s ockovanim Bexsero a Nimenrix. Pokud mate Vaše děti ockovane, měly nějaké reakce po ockovani (na jakou vakcínu). Ja jsem syna nechávala ockovat v březnu vakcinou Bexsero (doporucovali mi lékaři začít B), ale syn měl skaredou reakci, vysoké horečky, které vyústily v apnoicke pauzy… teď nevím, co dal. Určitě bych chtěla doockovat, ale nevím, jestli je ještě mozne nyní (když by byl mezi prvními dvěma dávkami časový odstup 6 mesicu a více - doporučení jsou 2 měsíce) nebo nyní naockovat aspoň Nimenrix (je pouze jedna a chrání proti 4 kmenům). Pokud mate zkušenosti, budu moc rada, když napíšete. Děkuji.
Očkování ročního batolete - Bexero - malý uzlík po očkování v místě vpichu za měsíc očk. typ C. bez reakce. Za další měsíc bexero II malý uzlík po očkování v místě vpichu.
Jinak co mi říkal náš pediatr, co očkuje bexero několik let, tak žádná matka si nestěžovala na závažnější reakce - to je docela dobrá reference když uvážíme, že očkoval řádově stovky děti…