Bez dítěte? No a?...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.19 21:43

Bez dítěte? No a?...

Noo, takže ještě mi do třicítky nějaký věk zbývá a všude slýchám, proč nemám ditě, kdy bude miminko…, případně svatba (od lidí, co ví, že jsi single)?

Máš to taky tak a jak na to reaguješ?:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
22.2.19 21:46
@Anonymní píše:
Noo, takže ještě mi do třicítky nějaký věk zbývá a všude slýchám, proč nemám ditě, kdy bude miminko…, případně svatba (od lidí, co ví, že jsi single)?Máš to taky tak a jak na to reaguješ?:)

do 30 je to pohoda.. ale mam dve kamarádky kterým už bude 40 a furt nic…ja myslim že pokud žena dite mit muže tak by ho mit fakt měla… ani ja zrovna nejsem mateřský typ ale za děti jsem stastna… z tech holek rostou takový sobečci pořád se jen nekde na facebooku ukazují chlubí nečím… je to divný skoro ve 40 letech mi přijde :think: díte je dobrý rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
22.2.19 21:49

Však tobě může být jedno co si myslí okolí , když ti to vyhovuje měj děti třeba v 45 :nevim: na mě zase divně všichni koukali a koukají do teď že jsem chtěla děti v 18 ,ale mám je na háku .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
22.2.19 21:50

no tak do 30 je to pohoda, ale čas rychle utíká, znám v okolí dvě „dívky“, které mají 43, a nic, nemají vztah ani dítě, a ani jedna nevypadá moc šťastně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.2.19 21:50

Tak otázka spíš je, jestli už teď víš, jestli děti jednou budeš chtít nebo ne… Podle toho bych pak volila příslušnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.2.19 21:52

@stinga taky znám několik takových. Většina se honila za kariérou a žádný chlap jim nebyl dost dobrý. A teď jim zbyly oči pro pláč, většinou začínají být zahořklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.2.19 21:52

Pokud jsi sama srovnana se svym stavem,tak te hlasky okoli nemusi trapit.Pokud nejsi a jsi nestastna,ze stale nemas partnera a rodinu,pak jen poznamenej „neni bohuzel s kym“ a myslim,ze i te nejzatvrzelejsi teticce sklapne.
Ale vis co,tyhle blbe otazky te budou provazet cely zivot..Treba ja si deti poridila do tricitky a stejne porad slycham,kdy bude nejake treti :roll: a nejhur na tom podle me jsou lide,co se vezmou,ale deti hned neplanuji-to se dnes nenosi a specialne starsi generace je schopna rejpat denodenne dodo pozitivniho tt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
22.2.19 21:53

Tvoje věc. Tvoje rozhodnutí jestli je mít budeš nebo ne. A nikdo nemá právo to jakkoli komentovat, ani jednu tu variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.2.19 21:57
@axelina píše:
do 30 je to pohoda.. ale mam dve kamarádky kterým už bude 40 a furt nic…ja myslim že pokud žena dite mit muže tak by ho mit fakt měla… ani ja zrovna nejsem mateřský typ ale za děti jsem stastna…z tech holek rostou takový sobečci pořád se jen nekde na facebooku ukazují chlubí nečím… je to divný skoro ve 40 letech mi přijde :think: díte je dobrý rozhodnutí

a myslíš, že jsou fakt upřímně štastné, že to není jen naoko? Já to málokteré bezdětné single 40+ věřím, i když je mi to fuk, je to její život :think:
Zakladatelko, záleží, proč to tak máš a jestli ti to vyhovuje. Odpovídala bych upřímně :think: A pokud jsi takto srovnaná, může ti být jedno, co si o tom kdo myslí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
22.2.19 21:58

Nikdy jsem se snad nikoho ani kamarádek neptala, kdy bude mimino, pokud o tom nezačala sama. To je tak citlivá záležitost, že nechápu, kde lidé berou odvahu se na tohle dotazovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
22.2.19 21:59

@pe-terka no určite nejsou stastný…je to práve že naoko …je mi jich i lito protože za par let už takový kočky nebudou a už pomalu ani ted nikoho nezajíma stopadesátá fotka v plavkách nebo z fitness s komentem jak měli užasný trenin / den atd..je to poza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
22.2.19 22:05
@Anonymní píše:
Noo, takže ještě mi do třicítky nějaký věk zbývá a všude slýchám, proč nemám ditě, kdy bude miminko…, případně svatba (od lidí, co ví, že jsi single)?Máš to taky tak a jak na to reaguješ?:)

A zásadní otázka zní - No a máš to taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.2.19 22:21

Tak podle me je otazka na svatbu a deti z kategorie intimnich dotazu a neni taktni ji pokladat (nemyslim rodinu a nejblizsi lratele, ale spis sousedky, sto let nevidene „kamaradky“, letme zname apod.). Kdo o tom mluvit chce, zmini se prece sam. Duvody, proc neni zena vdana a nebo nema deti, mohou byt natolik rozmanite, a leckdy bolestive (neplodnost, partner dite nechce a dohaduji se kvuli tomu, opakovane potraty, …). Proto ja tyto otazky nikdy nepokladam.
A kdyz uz se me nekdo v mych bezdetnych dobach ptal, odpovidala jsem „nech se prekvapit“ a tajuplne se usmivala. To kazdeho stouru spolehlive rozhodilo a uplne se jim kourilo z usi, jak premysleli, jestli teda to znamena, ze uz jooo a nebo jeste neeee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6022
22.2.19 22:38

Já se na děti nijak extra netřásla. Naprosto jasně jsem věděla, že buď je budu mít s tím správným chlapem, nebo vůbec (zkušenosti z domova). Chodili jsme spolu 5 let, než jsme do toho praštili. Mě bylo tenkrát 34 a byla jsem si vědoma toho, že už se to nemusí povést. Mám štěstí, povedlo se.

Na dotazy typu kdy bude svatba/hypotéka/mimino jsem odpovídala :nevim: a neřešila to. Co kdo k tomu říkal mě nezajímalo, byla to naše věc.

Mmch dle mých zkušeností takhle (jako zakladatelka) píší lidé, kteří v koutku duše čekají na prince/znu a kupu dětí. Protože ti ostatní to mají v sobě srovnané a nemají potřebu se takhle ptát. Na webu pro maminy je tohle téma dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
22.2.19 22:41
@ivašot. píše:
Nikdy jsem se snad nikoho ani kamarádek neptala, kdy bude mimino, pokud o tom nezačala sama. To je tak citlivá záležitost, že nechápu, kde lidé berou odvahu se na tohle dotazovat :think:

Přesně. A po svých zkušenostech si na to dávám vyloženě bacha, abych nešťourala v něčem, do čeho mi nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová