Bez dítěte? No a?...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
22.2.19 22:43
@Modesta píše:
Já se na děti nijak extra netřásla. Naprosto jasně jsem věděla, že buď je budu mít s tím správným chlapem, nebo vůbec (zkušenosti z domova). Chodili jsme spolu 5 let, než jsme do toho praštili. Mě bylo tenkrát 34 a byla jsem si vědoma toho, že už se to nemusí povést. Mám štěstí, povedlo se.

Na dotazy typu kdy bude svatba/hypotéka/mimino jsem odpovídala :nevim: a neřešila to. Co kdo k tomu říkal mě nezajímalo, byla to naše věc.

Mmch dle mých zkušeností takhle (jako zakladatelka) píší lidé, kteří v koutku duše čekají na prince/znu a kupu dětí. Protože ti ostatní to mají v sobě srovnané a nemají potřebu se takhle ptát. Na webu pro maminy je tohle téma dost :lol:

Asi tak. Nereaguju na to nijak, už do mě husti i doktor, kdy budu chtít dite, že je nejvyšší čas a tak. Neodpovídám nic, buď mi jednou přeskočí a dítě budu chtít, anebo to nepřijde a dítě nebude. Neřeším to. Je mi 27 a nepřijdu si stará. Mám ještě čas na to, aby se všechno rozlousklo. Vím, že teď ještě na dítě určitě připravená nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
23.2.19 08:15

Já jsem sice zadaná, ale i tak to není příjemné pořád dokola poslouchat, kdy už budete mít prcka?.. na rodinné oslavě se nás na to ptají zásadně 10×
Je mi 22, nevypadám na to a díky tomu většinou když se mě někdo zeptá na miminko a já odvětím, že mám ještě dost času slyším větu „No jo, vy holky kolem 30 pořád na něco čekáte.. to je hrozná doba“ :mrgreen:

Hoď to za hlavu.. takové otázky byly, jsou a budou.. je to většinou takové klišé když neví o čem se s tebou bavit..
A pokud na to chceš reagovat, udělej nějaký nenucený vtip :mrgreen:
Na obranu tazatelů, je pravda, že dnešní doba je lehce posunutá.. a hodně holek čeká do 35 na prvního prcka a pak to odnášíme my dvacítky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
23.2.19 10:07

Je mi le ctyricitce a posilam je do p*dele.

Samozrejme nejvice se dotazuji kamaradky co uz maji deti - za bezdetna naprosto normalni, po detech „PRALA BYCH SI ABYS TO ZAZILA“ „BEZ DITETE TO NENI ZIVOT“ „KDO NEMA DETI NENI CLOVEK“ a podobny hamotiny, litujici ze ja deti nemam. I v x prispevcich teto diskuze to ctu naprosto jasne.

Starejte se damy o sebe.

Reaguji nejdrive mirne, pozdeji argumentuji „no jo mohla sem byt taky uz davno rozvedena“ nebo „sakra, to uz nestiham mit jako ty pro kazde dite jineho tatinka co“ a nekterym to dojde. I kdyz uz po upozorneni ze tohle opravdu neni otazka na kterou je vhodne se dokola ptat, ze uz sem jim kasme odpovedela, akorat me seou a ze je brzo poslu do pdele.

To same v rodine. Tam jsem oznamila ze at s vnoucaty ode mne nepocitaji at si uzivaji tech co maji.

Ja sama vim ze deti mit nemuzu - nejsem zlatokopka, takze vidina toho ze chlap by platil vse plus moje dluhy je nerealna. Argument nekterych BY MUSEL nechapu a nepristoupim na nej. A nejsem z tech, co by jim nevadilo mit dite v pozdnim veku - me by to vadilo uz pred peti lety. A az dluhy doplatim to uz vubec nebude pripadat v uvahu.

Tak asi tak. Mile „matky litovacky“, nevite co je u koho za duvod. A to, ze to kamaradkam jeste pripominate, si akorat koledujete o to aby uz vase kamaradky nebyly. A ze vim o cem mluvim.

Admina zadam o zachovani inkognita, pripadne smazani. A myslim to vazne.

• Citovat
  • Upravit
18001
23.2.19 10:11

no tak hlavně že všechny matky jsou mega šťastný :lol: když tu píšete o nešťastných nematkách :nevim: ještěže to matky vždycky takhle dobře odhadnou. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.19 10:40

Zakladatelka:
Děkuji za všechny vaše příspěvky. Sama to mám tak, že jsem čerstvě rozešlá po delším vztahu. A po tom rozchodu ty otázky nakynuly. Když jsem vztah měla, tak to až na výjimky nikdo neřešil.
Chci mít děti a rodinu, ale ne za každou cenu. Tzn. když potkám normálního, fajn chlapa, tak velmi ráda, když ne, tak ne. Nesním o princi, ale o člověku, co bude do života.
Názory okolí by mi měly být fuk, většinou jsou, ale pokud to člověk slýchá často, tak to může lézt na nervy. :)

• Citovat
  • Upravit
15417
23.2.19 11:06
@malá_holka píše:
no tak hlavně že všechny matky jsou mega šťastný :lol: když tu píšete o nešťastných nematkách :nevim: ještěže to matky vždycky takhle dobře odhadnou. :pankac:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
23.2.19 11:48
@ivašot. píše: :potlesk:
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
23.2.19 12:37

Mně je 32 a děti nemám. Nemyslím, že bych je mít nutně měla. Nedokázala bych se o ně postarat. Jsem neohrabaná a nepraktický typ. Taky mám nízké sebevědomí, nebyla bych dobrá matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.19 21:38
Zakladatelka:
@Dana066 píše:
Mně je 32 a děti nemám. Nemyslím, že bych je mít nutně měla. Nedokázala bych se o ně postarat. Jsem neohrabaná a nepraktický typ. Taky mám nízké sebevědomí, nebyla bych dobrá matka.

Taky si nemyslím, že je to nutné děti mít, to je taková ta škatulka, jak se má každý chovat, čeho by měl dosáhnout, a pak jsou z toho mindráky ala Štěpánek v Básníkách. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6022
23.2.19 21:53
@Anonymní píše:
Zakladatelka:Taky si nemyslím, že je to nutné děti mít, to je taková ta škatulka, jak se má každý chovat, čeho by měl dosáhnout, a pak jsou z toho mindráky ala Štěpánek v Básníkách. :mrgreen:

Jako dříve to byla pro rodinu nutnost (mít děti), dneska už ne. Takže pokud žena opravdu nechce, děti mít nemusí. V některých případech je to určitě lepší. Ne každý má na to být dobrým rodičem. Za mě je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová