Bez dudlíku neusne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
25.4.16 14:19

Bez dudlíku neusne

Maminky, prosím o radu. Před 4 dny jsem dceři už na druhý pokus sebrala dudlík. Už nám budou brzo 3 roky, tak už bylo na čase, dle mého. Místo dudlíku jsme jeli do hračkářství vybrat jinou hračku na usínání. Bez problémů to dcerka přijala a hrdě si domů nesla velkého medvěda na usínání. Všem to i na potkání vyprávěla. No ale pak přišlo poobědní spaní… Katastrofa, desetkrát vylezla z postele, desetkrát jsem jí vrátila zpět, medvěda nesnáší, nechce ho, odmítá a zahazuje. První den neusnula vůbec a večer byla totálně vyřízená a protivná. Druhý den také nic. Třetí den jsem s ní šla do naší postele a usla asi po 45minutách, co řádila. Dnes nemůže spát opět. A mě z toho tečou nervy, protože mám doma 4měsíční miminko, jsem nevyspalá, unavená, potřebovala bych si taky odpočinout a chvíli se věnovat jen malé. Kdybych dudlík vrátila, tak spíme bez problémů okamžitě, jenže už jí je přece jen dost let. Jak jste to měli vy s usínáním? No a na noc nám usíná až po 22h. Takže já jsem za tyhle 4 dny totálně nevyspalá… :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
25.4.16 14:21

Vydrž! podle mě je dudlík v pohodě max do roku, pak už se mi to vůbec nelíbí když to mají děti v puse, je to hrozný zlozvyk a ničí si zoubky… takže rada je jen ať vydržíš a nepolevuješ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7965
25.4.16 14:23

Chapu te vydrz to mala ma rok a pul a jeste ho taky ma ted jsem ukoncila kojeni tak ji ho necham max mesic a pujde nastesti hned jak usne ho vyplivne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
25.4.16 14:25

Nechceš ho zkusit ustřihnout? Já u nás ustřihla jen špičku a ten náš závislák ho dal do pusy, udělal bléé a už ho do pusy nedal. Měl 30 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30705
25.4.16 14:26

Dcera se dobrovolne vzdala dudliku 2 mesice pred tretimi narozeninami. Mela ho fakt jen na usnuti, zahy ho vyplivla… Neresila jsem. Ze je dost velka - to je takove ceske specifikum, rekla bych… ziji ted v cizine a tady se to vazne moc neresi, ani pliny, ani dudliky.

Vyres si to u sebe - pokud si Ty opravdu neprejes, aby dcera dudlik mela, tak ji ho uz nedavej a musis pocitat s tim, ze to bude takove, jake to je. Nebo to muzes nechat na diteti.

My meli dlouhodoby problem s kakanim do plinek, nakonec jsem dceru asi 2 mesice intenzivne pripravovala na to, ze uderem oslavy 3. narozenin uz plinu neuvidi. Par dnu bylo taky kazde kakani hodinovy zazitek, mela jsem k tomu doma rocni batole, ale asi po tydnu se to zlomilo.

Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
25.4.16 14:27

Tak u sebrání dudlíku musíš počítat s tím, že přijdeš o jeden denní spánek, proto je lepší ho sebrat v okamžiku, kdy dítě přechází ze 2 spánků na jeden (většinou kolem roku). Teď už musíš prostě vydržet, buď se to utřepe a opět začne spát, nebo holt už po obědě spát nebude.

Příspěvek upraven 25.04.16 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
25.4.16 14:27

A já bych jí ho klidně nechala(ten dudel), jelikož kolik času denně s dudlem v puse tráví??5min před usnutím?15min? a pochybuju, že si dudlá v noci, většinou po usnutí dudel dětem vypadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
25.4.16 14:29

Ona si na něj už taky nevzpomene, vůbec o něm nemluví. Jen lumpačí, jak se jde do postele, tak křičí, že spát nechce, mele sebou v té posteli a řve že spát nemůže. Ale o dudlíku ani zmínka. Já jen vím, že kdybych jí ho dala, tak usne a spí 3 hodiny! Jsem fakt nalomená jí ho vrátit. Musím si to opravdu v sobě vyřešit. Má ho jen na to usínání, na nic jiného. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
25.4.16 14:33

@Jajanik Dcera usínala s dudlíkem do celých čtyř let. Usnula, dudlík jí z pusy vypadl nebo jsem jí ho vyndala sama. Přes den ho samozřejmě neměla vůbec, vzdala se ho nakonec sama. Byla spokojená a já jsem neviděla důvod ji trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
25.4.16 14:36

@Jajanik to si piš ze si vzpomene. U nas to bylo podobny a dudlik jsem vrátila. Ono se to totit zhoršovalo. Nemam zapotřebí trápit zbytecne sebe ani dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

Tri roky? To uz bych nedala ani omylem. Uz je velká. Pokud ji ho vratis bude dalsi odnaucovani jeste vetsi peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230

@Jajanik Podle mě si musí jen zvyknout, syn po odebrání dudlíku taky pár dní po obědě neusnul, ale pak si zvyknul a spal zase jako dřív. V horším případě už nebude přes den spát, což si taky časem zvykne a nebude protivná, půjde večer třeba i dříve. Já bych teda nevracela. Dceři jsem ho před pár dny taky sebrala (taky tříletá) ta sice už přes den nespala, ale o hodně se zlepšílo spaní v noci. Podle mě už je to v tomhle věku trochu patologický a nadělá to později víc škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
25.4.16 14:39

My jsme sebrali dudlik synovi ve dvou a pul letech, taky nemohl usnout, po obede jsme si od te doby s nim museli jit lehnout, usnul sice do 5 minut, ale musel tam s nim nekdo byt, aby zabral. Trvalo to nekolik mesicu, nez si bez nej uplne zvyknul, dokonce jsem ho casto pristihla jak ma v puse knoflik od povleceni peŕiny a cumla si ho misto dudliku. Drzim pesti, at si zvykne rychleji! Ja mela nescetnekrat nutkani ho zase vratit a to jsem nemela doma miminko a nebyla unavena, to bych asi dudlik vratila a neresila…pochybuju, ze az bude velka, tak bude resit, zda mela dudlik o pul roku dele nez jine deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
25.4.16 14:43

Zajímavá je paralelní diskuze u cucání palce devítileté slečny místo dudlíku. Proti tomu je usínání s dudlíkem maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
25.4.16 15:01

Ve dvou letech prvni neuspesny pokus o sebrani - po obede nemohla usnout a nocni desy, dudlik jsme vratili. A pak vedoma si tohoto rizika jsem dudlik sebrala ve trech a ctvrt presne v case, kdyz si dcera odbourala denni spanek, vecer byla utahana jak kote a sebrani se podarilo (usinala fakt kolem 19h totalni unavou, po dudliku pobrekavala jen par minut). Takze pokud se tento pokus nepodari radim pockat, az prejde jen na nocni spanek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí