Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den, mam dotaz. Mala je od čtvrtka je holka nemocna. Už 3 den nechcce jist. A je to dva dny co jen spi, vzbudit ji je teze a kdyz uz ji zbudim, tak zachvilku usne. U dr jsem byla. Ta mi nic nerekla.jen ze mam davat holce leky na kasel.
@Petra3890 ty při nemoci nespíš? sledovala bych teplotu, případné další projevy, dávala hodně pít. Je i otázkou, kolik slečně je. ![]()
Taky bych rekla, že při nemovi je spánek normální… tělo má prostor se vypořádat s nemocí… kolik jí je a o jí dáváš za jídlo? a jak pije?
@Petra3890 tak to neřeš, jen ji sleduj. Teploty atd.. u nemoci bývá celkem běžné, že děti mnohem víc spí..
Záleží co holčičce je, pokud má pouze kašel, tak mi to nadměrné spaní přijde divné, většinou jsou děti hodně spavé, když mají teploty.
Mě teď mladej prospal dva dny, budil se jen na pití a na záchod…měl vysoké horečky, skoro ani nejedl.
Jestli dostatečně pije, tak to neřeš, pokud se aspoň sem tam vzbudí, takže je jasné, že není „v komatu“ ![]()
Jen jestli nejí třetí den jakože vůbec, tak bych do ní zkusila něco malinko dostat, pár piškotů nebo třeba vývar, podle toho, co snese…aby se úplně nevyčerpala tím, že nejí. A možná bych dala na pití Kulíška nebo něco takového, jestli má teplotu, aby si dodala minerály atd…