Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky, nás prcek má dneska tři měsíce a neustále řešíme problem s usínáním. Přes den kdykoliv má jít spát respektive už vidím ze je unavený mrzuty tak si ho vezmu k sobě ze ho uspim (sam v postylce neusne) spusti takový křik a usne až unavou… miminko je jinak nakrmene prebalene… řešil někdo podobný problem už jsem z toho na nervy…
@Bambio nezkousela jsi dat spat driv, nez dojde to toho uplne unaveneho stavu? Me takhle mala rvavala vecer u kojeni. Casem jsem zkusila s koupáním a kojenim zacit driv a je to lepsi…
Mi se třeba osvědčilo přes den malého vůbec do postýlky nedávat, vůbec tam nechtěl být… Takže v postýlce je jen v noci a jinak přes den ho mám v obýváku v takovém pelíšku, vidí na mě, pozoruje si okolí a v něm si usne sám kdykoliv potřebuje ![]()
A davas ho spat v priblizne stejnou dobu nebo kdyz vidis, ze je unaveny? Kdyz ho nechas lezet, samo neusne?
Synusíná s brekem od malička ( je to spíš jako by nadával, než že ho něco bolí), prostě chvíli brečí a pak usne. Je to tím, že se neumí sám uklidnit- nechtěl dudlíka. V kočárku mi občas usnul bez breku, ale teď už mi ani tam spát nechce.
@hanzy píše:
@Bambio nezkousela jsi dat spat driv, nez dojde to toho uplne unaveneho stavu? Me takhle mala rvavala vecer u kojeni. Casem jsem zkusila s koupáním a kojenim zacit driv a je to lepsi…
On vydrží tak hodu a půl Max, takže driv to moc nejde
@Bambio no už je nejspíš přetažný, zkus ho dát spát dřív. Jinak u nás se usínalo s řevem skoro pokaždé. Ta fáze mezi „ještě se mi nechce“ a přetažením byla tak strašně krátká (a pokaždé jindy), že jsem to nečasování nevychytala ani po dvou letech (potom už jsem to vzdala).
Pres den vydrncat venku na cerstvem vzduchu a vyzkouset Karpovu metodu. Cim vic jsme byli venku, tip se lepe spalo i v noci
@Bambio Třeba se nehce chovat. Můj syn je skoro stejně starý, usíná v náručí rád, ale občas si prostě chce asi natáhnout záda. Zkus ho dát spát třeba na gauč, možná usne, když tě bude moct jenom pozorovat..
Bambio píše:
On vydrží tak hodu a půl Max, takže driv to moc nejde
Te moji je ted 5m a vydrzi bdela 2h max. Nekdy i min. Ve 3 urcite mela i chvile, kdy jsem ji uspala I po hodine. Jak pise @Fikta ta hranice je hrozne mala. Zkousej ![]()
Každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného. Chce to zkoušet no. Moje dítě za tři a půl roku života usnulo doma přes den samo dobrovolně přesně 6× (4× z toho když bylo nemocné). Ale třeba ve školce nemá s poobědním spánkem žádný problém
![]()
Na mého syna platil kočárek (přes den) a večer jsme vázali. Musel být opravdu zavinutý, pak usnul klidně i sám
Syn mi přes den usínal a usíná bez problému a bez breku v kočáru venku. A jinak řev před večerním spaním u nás probíhal několik měsíců, občas už to bylo na palici, zkoušeli jsme všechno možné. Přešlo to samo po půl roce věku.