Poprvé bude uspávat babička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
25.2.16 21:28

poprvé bude uspávat babička

Dobrý večer maminky,
Chtěla bych Vás poprosit o Vaše názory. Emě je 8,5 měsíce a ještě nikdy ji neuspával nikdo jiný. Máme večerní rituál: kolem 18h kaše, koupání a mezi 19:00 a 19:30 nakojím, přečtu pohádku a odcházím. Buď usne hned, nebo ji tam slyším ještě chvilku broukat, ale už je v klidu. Půjdeme ale na ples a za měsíc i do divadla a budu muset odejít ještě před večeří. Mám jí nechat připravit místo večerního kojení UM? Ale jaké, když nikdy žádné neměla? Nejde spíš o večerní mazlení, než jídlo? Mám trošku výčitky, ale už je přeci dost „velká“ aby jednou v měsíci usnula bez maminky…
Jak to řešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
25.2.16 21:34

@nonle poprve uspavani od nekoho jineho a poprve um, tak to bych rozhodne najednou nedelala. Uspala bych ji babicky a sla na ples pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.2.16 21:35

Predevsim bys na to mela malou postupne pripravovat. Takove hozeni do vody muze byt problem. Um bych nedavala, proc, kdyz ma mleko od tebe? kdyztak odstrikej, at da babicka mm z lahvicky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1085
25.2.16 21:35

Jestli stále kojíš tak bych normálně odstříkala do lahvičky, jestli um normálně nemá tak kvůli tomu nebudeš přece kupovat krabici…jinak velká už je dost, zvládne to i s babičkou;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
25.2.16 21:37

Asi bych zkusila odstříkat mlíko. UM bych nedávala, pokud nikdy neměla. Nevíš, co to s ní udělá (zvracení, bolení bříška), aby pak z toho babička nebyla na větvi. A nebo mlíčko prostě vynechat. Nebudeš tam, nebude jí scházet.

Jinak moc závidím hlídací babičku, dostala jsem od manžela k Valentýnu lístky na představení a moje máma mi řekla, že hlídat nebude, což mě neskutečně mrzí. Nejde o divadlo, jde o to zklamání. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
25.2.16 21:40

To je zrovna období, kdy u nás přišla separační úzkost. Můžu ti říct, jak by to bylo u nás - malý by plakal jako by ho na nože brali, měl by pocit, že jsem se mu ztratila a histerický nářek. Tak jsme to měli, když jsem potřebovala občas do práce a byl s ním tatínek, natož babička, kterou vidí jednou za čas. Dost blbě se to žehlí, pak byl vždycky několik dní neštastnej, nemohla jsem od nej ani na pár kroků, aby nespustil pláč. Takže bych se na ples vyprdla nebo odešla až miminko usne, nestojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.2.16 21:40

@nonle a dost velka mi na to neprijde. Presne v tomto veku jsem malou nemohla dat babicce ani na prochazku, bo jecela jen zjistila, ze tam nejsem ja. Kdyz mas do tech akci tolik casu, tak to otestujte nanecito. Bud tam, v jine mistnosti. Odstrikej, babicka nakrmi, uspi. Kdykoli budes moct prijit, kdyby to fakt neslo. Parkrat bych to zopakla a pak s klidnym svedomim razila na ples.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
25.2.16 21:42

Já to teda neřešila, od kojeného jsem neodcházela, ale přijde mi to moc hrr, uspávání babičky a láhev s um, vždyť ti tu láhev ani nemusí vzít, když není zvyklá :nevim: Tak aspoň odstříkej a tu láhev ji zkus dát a babička by taky mohla to uspávání vyzkoušet nanečisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.2.16 21:44

Mlíko odstřikej a aspoň jednou si uspávání babičkou zkuste, abys byla v dosahu, kdyby to nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.16 21:49

Jsme domluvení, že babička bude hlídat u nás, aby nebyla malá vyjukaná z cizího prostředí. S tím odstříkáním nevím, jestli to zvládnu, už toho mlíčka není tolik…
Bude to aktuální až za 14 dní, ale řeším to už teď, abych ji když tak na to UM mohla připravit. Mám strach, že když nedostane předsspaním nic, bude řvát.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
25.2.16 21:52

Urcite nekupuj UM kojene deti ho vetsinou atejne odmitnou. Urcite si to vyzkouaejte. Nud be vedlejsi mistnosti kdyby nahodou, a postupne trenujte. Docela se ale bojim ze ted se budete blizit te separacce. Taky jsme to tak meli a nemohla jsem ani na zachod. A jako jo je uz velka ale ja bych uspavani zatim nikomu jinemu nenechavala. Mala je na me doat vazana. Cely den muze byt kdekoliv s kymkoliv ale vecerni uspavani je zatim jen nase. Ale preju aby se vam to povedlo a volno sis uzila a hlavne nemela cely vecer plnou hlavu tim co se deje doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
25.2.16 21:54

@nonle kdyz das ted um aby si pak neprestala kojit treba uplne. a moje dite by flasku s um nikdy nevzalo, neumi z flasky ani pit, ldyz jsem ji davala vodu po jidle tal odmala z hrnicku. Kojene deti to tak casto maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.2.16 22:03

No, velká mi nepřijde. Pravděpodobnost, že si vezme flašku s UM je malá, žádné moje kojené dítě si flašku s UM nevzalo, ani UM z hrníčku, ani vodu v klasické flašce. Vodu nebo neslazený čaj z hrníčku pily běžně od přikrmování.
Bylo by nejlepší, kdybys odešla až po večerním nakojení a usnutí, nebo uložení do postýlky, pokud je zvyklá usínat sama. Pokud potom spí několik hodin v kuse, tak by neměl být žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.2.16 22:09

Hele, na rovinu: radsi bych si divadlo a ples odpustila. Kojis, k tomu dite je v blbem veku, kdy casto nastupuje separacka… Max bych odesla, az by mala usnula. Ale delej jak myslis, jestli vse probehne hladce, tak jedine dobre. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22614
25.2.16 22:09

UM bych nedávala, moje děti ho nikdy nechtěly a nikdy nevzaly ani lahev ani hrnek a ani nic jiného než MM, asi do roka. Udělala bych to tak, že bych nakojila a odešla po uložení do postele

@KatkaKlcova no, dost velká mi tedy nepřijde, já bych tak staré dítě nedala na delší hlídání (hlavně proto, že naše děti v tomhle věku ječely, když jsem bylůa jinde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí