Poprvé bude uspávat babička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12127
25.2.16 22:27

Zkusila bych předem. Kluka jsem přemlouvala na flašku, abych mohla večer ven, pekelně dlouho. Nechtěl ani s MM natož s UM, druhá fáze byla najit UM co vezme, to byl taky děs. Ale třeba bude malá tvárná a dá si říct. Vyzkoušej na nečisto a podle toho se zařiď, malá mi nepřijde, babi to zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
25.2.16 22:49

Nam malyho babicka poprve uspavala kdyz mu byly asi 3 mesice, dostal MM z lahvicky a v pohode, a pak zhruba od pul roku uz u babi je celej vikend a ani si na nas nevzpomene a zvladaj to v klidu. Jde o to jak moc s babickou vida, jak je na ni zvykla, pokud ji vidi jednou za cas a najednou se s ni ocitne sama tak to nemusi byt nejlepsi a to UM bych na jeden vecer nedavala, nevite jestli ho bude pit je lepsi odstrikat MM do lahvicky a radsi predem vyzkouset jestli ho z ty lahvicky bude pit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.16 22:57

@nonle hele babička taky určitě nějaký dítě vychovala tak buď klidná. Já tyhle první hlídání vždycky děsně prožívala a dětem to bylo putna. UM pokud nemá tak bych nedávala. Odstříkej a dej do mrazáku. Moje děti jsou popelnice a sežrali by um i s lahví, ale vždy pro tyhle případy pár zamražených kelímků bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.2.16 07:47
@nonle píše:
Dobrý večer maminky,
Chtěla bych Vás poprosit o Vaše názory. Emě je 8,5 měsíce a ještě nikdy ji neuspával nikdo jiný. Máme večerní rituál: kolem 18h kaše, koupání a mezi 19:00 a 19:30 nakojím, přečtu pohádku a odcházím. Buď usne hned, nebo ji tam slyším ještě chvilku broukat, ale už je v klidu. Půjdeme ale na ples a za měsíc i do divadla a budu muset odejít ještě před večeří. Mám jí nechat připravit místo večerního kojení UM? Ale jaké, když nikdy žádné neměla? Nejde spíš o večerní mazlení, než jídlo? Mám trošku výčitky, ale už je přeci dost „velká“ aby jednou v měsíci usnula bez maminky…
Jak to řešíte?

um ne, odstříkej mléko. Um je třeba vyzkoušet, né každé dítě ho totiž vezme - náš kojený ho bojkotoval měsíc.. zbytek neřeš, většinou to dítě zvládne na 1, babi taky a Ty nad tim přemýšlíš :mrgreen: buď ráda, že máš hlídání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.2.16 09:19

Milé maminky, moc děkuji za Vaše názory. Až jsem měla na chvilku špatný pocit, že jsem hrozná matka, když chci odejít od svého miminka kvůli společenskému životu. Rozhodně jsem si z Vašich odpovědí odnesla, jak se názory jednotlivých matek liší. Naštěstí jsou zde i takové maminky, které nemají doma rozmazlené závisláčky, jenž by nejraději kojily do 5ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
26.2.16 10:23

@nonle jasně, taky nepatřim mezi ty kontaktní matky, co svoje dítě nosej celej den kolem sebe omotaný v šátku aby náhodou nemělo pocit že je samo :lol: a přes den nám babička hlídala od uplnýho mimina, a v noci jsme ji poprvé dali na 3 měsících kdy jsme byli pozvaní na svatbu, a to jsme na té svatbě byli asi od 6 odpoledne až do noci=)měla jsem odstříkané 2 dávky mléka, nakojila těsně než jsem odešla a babička to taky zvládla :pankac: :pankac: matka není otrok dítěte, aby si nemohla jednou za čas někam vyrazit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
26.2.16 19:47
@nonle píše:
Naštěstí jsou zde i takové maminky, které nemají doma rozmazlené závisláčky, jenž by nejraději kojily do 5ti let.

Takže ty, co by od osmiměsíčního mimina neodešly, mají doma rozmazlené závisláčky, které kojí do pěti let. Tak to jooo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
26.2.16 19:55

No, u nás tohleto nešlo dokud nebyly děti odstavené. Flašku nevzaly. Když babička poprvé uspávala, měl starší 13 měsíců a asi 14 dní nebyl kojený. Proběhlo to úplně v pohodě. U mladšího to bylo v 16 měsících, měsíc nekojený, a byl to rovnou celý víkend.
Dřív bych z nějaké akce stejně nic neměla. Takže napřed se změnil režim dítka, aby opravdu mohl uspávat někdo jiný a nebralo se mu jednorázově na co je zvyklé, a pak se řešily večerní akce. Na babičku byly děti zvyklé od narození, od 7-8m hlídala pravidelně odpoledne pár hodin mezi kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
26.2.16 20:07

Babička je odvážná :D, já jako babička bych do toho „nešla“. Ale ne, přeháním, šla. Počítej s tím, že pokud ještě nikdy neměla flašku s mlékem, tak si ji nemusí vůbec vzít. Hlídala jsem taky osmiměsíční plně kojenou - jednou dcera nutně musela odjet- odstříkala mléko a vnučka si prostě nevzala, vůbec nezatáhla. Hlady brečela, zkoušela jsem to i lžičkou, pak už skoro sípala..bylo to dost děsný. Nakonec jsem volala dceři a předčasně se vrátila…Možná ji dát jen kaši - a pak pár lžiček čaje…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
26.2.16 20:37

Jako pokud neměla nikdy v pusince lahev, tak určo doporučuju pár dní dopředu zkoušet, odsát a dát ji v lahvičce, abys měla jistotu že si to mlíčko vypije až bude babička hlídat;)u nás tím, že malá špatně sála tak jsme od začátku dokrmovali vždy po kojení ještě odstříkaným ve flašce tak to uměla…byl to boj ale nechtěla jsem se kojení vzdát tak jsem to řešila takto a když byla pak větší tak už se naučila sát hezky ale flašku už nezavrhla, takže jsem ji mohla kdykoliv tou flaškou nakrmit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
26.2.16 21:30
@nonle píše:
Milé maminky, moc děkuji za Vaše názory. Až jsem měla na chvilku špatný pocit, že jsem hrozná matka, když chci odejít od svého miminka kvůli společenskému životu. Rozhodně jsem si z Vašich odpovědí odnesla, jak se názory jednotlivých matek liší. Naštěstí jsou zde i takové maminky, které nemají doma rozmazlené závisláčky, jenž by nejraději kojily do 5ti let.

Věř tomu, že ti dlouho kojení „rozmazlení závisláčkové“ bývají v dalším životě samostatnější, sebevědomější, nemívají adaptační problémy ve školce, škole, zájmových kroužcích a dokonce můžou být velmi úspěšné ve sportu.
Běžně jezdí samostatně na víkendové závody a soustředění. Moje zkušenost se třemi dětmi, u dalšího budu postupovat stejně, má rok a předám na hlídání až přijde čas.

Separační úzkost je důležitá vývojová fáze. Je důležité ji respektovat. Pokud ne, hrozí, že se časem vrátí v mnohem horší podobě a že dítě bude „rozmazlený závisláček“ třeba ve 3 nebo 4 letech, nebude bez maminky chtít být, nezvládne být ve školce.

Svým způsobem chápu, že Ti chybí společenský život, ale ani to Tě neomlouvá a není nutné kopat kolem sebe. Máš první malé dítě, nemáš srovnání co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
26.2.16 21:41

@Ema1984 @Jana206 no, předtím, než smazala půlku toho příspěvků, tam ještě bylo napsaný něco ve stylu, že separační úzkost si vymysleli (nebo si za ní můžou) matky, které nosí děcka v šátku, moc se o ty děcka starají, nebo něco v tom stylu :roll: když jsem to četla, pěkně se mi pro točily panenky. Teď mě štve, že jsem to neocitovala :? Úplně změnila znění příspěvku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
26.2.16 21:53
@Verunecka289 píše:
@Ema1984 @Jana206 no, předtím, než smazala půlku toho příspěvků, tam ještě bylo napsaný něco ve stylu, že separační úzkost si vymysleli (nebo si za ní můžou) matky, které nosí děcka v šátku, moc se o ty děcka starají, nebo něco v tom stylu :roll: když jsem to četla, pěkně se mi pro točily panenky. Teď mě štve, že jsem to neocitovala :? Úplně změnila znění příspěvku :roll:

Tak to je drsné 8o koneckonců, je to její dítě, ať si to zařídí jak chce :pankac: Jen nechápu, proč tedy hledá zkušenosti matek, které uz mají deti, vetsinou ne jedno, ale víc a starší a mají srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí