Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mozna vam budu pripadat jako hloupa mlada maminka, ale prosim o radu nebi vase zkusenosti.
Mam prvni miminko, jsou mu 3mesice, pred dvema dny byl na druhem ockovani, teplotky ani zadne komplikace nemel, nek tedy jen 37.7 ale ze zadecku takze minus 0.5 stupinku, tzn ze mel 37.2… O co mi jde je, ze posledni cca tyden spinkal vzdy tak, ze usnul kolem 23.hodiny a spal treba do 6,7 rana, pak usnul jeste tak na dve hodinky a pres den vzdy kdyz se napapal tak cca hodku, hodku a pul byl vzhuru. Vcera ale usnul uz v 6 vecer a ikdyz jsem si myslela ze se vzbudi za dve, pak tri hodky, dokud porad spinkal, nebylo tomu tak. Spal az do 6 do rana, v noci se sice parkrat vzbudil ale po tom, co jsem mu dala dudlik, zase usnul… Mela jsem trosku strach ale normalne se napapal, ji 90ml UM, na noc a rani davame 120ml, takze to vypil a pak zase do cca pul 9 spal..ted spinka zhruba od pul 3, doted, porad spinka, mam trosku strach, co myslite? Teplotu nemel uz ani zvysenou.. Omlouvam se za mozna blby dotaz a asi snad zbytecne obavy, ale co myslite? Nebo jak spinka vase mimco?
Ahoj, nemusis se niceho bat…nase mala to taky tak mela…po ockovani spala hodne a byla unavena…trvalo to tak 2 az 3 dny…
Ve trech mesicich na druhem ockovani?
No ja ty doktory fakt „zeru“.
![]()
Jinak neboj, mel by byt v poho ![]()
Příspěvek upraven 19.02.16 v 17:13
@martanek29 píše:
Ahoj, nemusis se niceho bat…nase mala to taky tak mela…po ockovani spala hodne a byla unavena…trvalo to tak 2 az 3 dny…
Uf, to jsem si oddechla, dekuju
a normalne spi nebo spala jak?
@brko píše:
Ve trech mesicich na druhem ockovani?![]()
![]()
No ja ty doktory fakt „zeru“.
![]()
Jinak neboj, mel by byt v poho,ale to ocko takhle brzo, no ulet.
3,5mesice uz mu jsou, ockovani ma nejaky proti pneumokokum a pak infalrix nebo jak to je
jeste dve davky…
@Mona111111 píše:
3,5mesice uz mu jsou, ockovani ma nejaky proti pneumokokum a pak infalrix nebo jak to jejeste dve davky…
A oboje naraz? Ty nevis, co jsi ockovala? Nebo
jsi dala na doktora? ![]()
@brko píše:
A oboje naraz? Ty nevis, co jsi ockovala? Nebojsi dala na doktora?
Ano oboje naraz, do kazdy nozky jedno. Ano vim co jsem ockovala jen jsem si nemohla vzpomenout jak se to jmenuje
![]()
@Mona111111 píše:
Ano oboje naraz, do kazdy nozky jedno. Ano vim co jsem ockovala jen jsem si nemohla vzpomenout jak se to jmenuje![]()
A vis ze se ma davat kazda vakcina zvlast? Ja bych toto nedovolila, je to napor na telicko. Jestli mohu poradit, nech dalsi ocko rozlozit.
@brko píše:
A vis ze se ma davat kazda vakcina zvlast? Ja bych toto nedovolila, je to napor na telicko. Jestli mohu poradit, nech dalsi ocko rozlozit.
To neni pravda, mluvila jsem o tom s dr a mam v nem plnou duveru
ale dik za radu
Jakože není pravda, že očkování je nápor na tělo a když se dá víc očkování najednou, tak se nápor násobí?
@Mona111111 píše:
To neni pravda, mluvila jsem o tom s dr a mam v nem plnou duveruale dik za radu
Je to pravda, mas spatneho dr. Ale jestli mu duverujes, tak neni co resit. ![]()
@Mona111111 Tak to je snad první doktor, u kterého jsou dvě vakcíny najednou v pořádku… To se nedivím, že to malé chůďátko takhle dlouho spinká ![]()
Jinak bych se při takhle dlouhém spánku možná trochu bála dehydratace, nešlo by nakrmit v polospánku? Já mám 9m miminko a nešla bych přes 6 hodin bez jídla/pití, radši v noci vstanu a nakrmím ho - ony se nechají, stačí trochu hladit pod bradičkou nebo tak, prostě něčím trochu probrat. Ani si nemusí odříhnout, prostě dát spát dál, ale alespoň má plné bříško ![]()
@Mona111111 po ockovani jsou deti spavejsi. Neboj se, vse bude v poradku. U obou mych deti to bylo podobne. Pak jsem se zacala na ockovani i tesit, ze se hezky vyspim
![]()
Pred cca pul hodinkou se vzbudil a po nakrmeni je spokojeny, smeje se tu na me, tak jsem klidnejsi ![]()
Jinak dekuju vsem za rady a jejich zkusenosti ![]()
@Evelynka82 píše:
@Mona111111 Tak to je snad první doktor, u kterého jsou dvě vakcíny najednou v pořádku… To se nedivím, že to malé chůďátko takhle dlouho spinká
Jinak bych se při takhle dlouhém spánku možná trochu bála dehydratace, nešlo by nakrmit v polospánku? Já mám 9m miminko a nešla bych přes 6 hodin bez jídla/pití, radši v noci vstanu a nakrmím ho - ony se nechají, stačí trochu hladit pod bradičkou nebo tak, prostě něčím trochu probrat. Ani si nemusí odříhnout, prostě dát spát dál, ale alespoň má plné bříško
Bez odrihnuti, to bych se bala ho davat spinkat…