Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosím o radu, budu se stěhovat do menšího bytu já a 5 letá dcerka..potřebovala bych poradit ohledně postelí. Zvažuji tyto dva druhy viz foto, máte nějáké zkušenosti PRO a PROTI? děkuji. Zatím budu spát s malou v pokojíčku, později až bude větší asi v obyváku, ale to je ještě dlouhá doba. Díky za rady a zkušenosti.
nebo radši něco takového
http://www.nabyteknejlevneji.cz/…tel-lucinka/
http://www.nabyteknejlevneji.cz/…2-vysouvaci/
Volila bych takovou, u které se dá druhé lůžko úplně vyndat, tak že to jsou jakoby dvě samostatná lůžka.
Ještě u té první…je snížená ta výška a horní lůžko je 80×200 a dole 120×200
My jsme měli tu postel z Jysku na chatě (jen tedy to dolní lůžko to širší - pro 2) a byli jsme s ní moc spokojení. Dcera nahoře spala a já měla dole lampičku a mohla jsem si i číst pěkně v posteli - to by mně vadilo, že u té varianty vysouvacího lůžka nejde. Na té patrové ji to nerušilo.
Tu vysouvací jsme naopak měli někde na dovolené a mně to vůbec nevyhovovalo - to bylo fakt jen takové provizorium. Dlouhodoběji si to nedovedu představit.
Já bych volila tu dvoupatrovou. Holčičce se bude líbit, bude si moct sama hrát nahoře a ty nebudeš muset rozkládat každý večer postel. Navíc budete mít přece jen trochu soukromí.
Tu vysouvací mají doma moji rodiče pro návštěvy a když jsem večer unavená, vždycky se musím přemlouvat, abych se už zvedla a šla to odestlat.
Ja mam teda s dcerou normalni manzelskou postel 180×200cm
Ja jinak mam jeste v obyvaku matraci, na ktere spavam, kdyz usnu u televise (nemam gauc). Uvazovala jsem o nejake z tech posteli, co Ty, ale patrovou jsem zavrhla, techto typu posteli se bojim, jelikoz dcera miva v noci obcas desive sny a hysteraky a je schopna z postele naslepo vyskocit. Ted budu prave kupovat tu vysunovaci - bude tam prakticky jenom ta postel pro dceru a vysunovaci suplik vyuziju jenom v pripade tech hysteraku a ruznych nemoci apod. Spat budu normalne v obyvaku uz nastalo.
Já jsem s dcerou měla tu palandu. Měla jsem teda jinou - dole je 140cm. Teď už jí má jen jako zvýšenou postel, ale kdybych chtěla tak můžu spodek uříznout a budu mít dvě postele.
Ale jinak, když jsme na posteli spali obě. Tak to bylo vpoho. Já jsem ze spodku přes den udělala něco jako gauč a ona měla svůj prostor nahoře. Udělala jsem tam i závěsy, takže to měla oddělený ode mě. Takže za mě můžu jenom doporučit.
Děkuji všem za ochotu, že jste napsaly, popravdě jsem byla tak na 60% nakloněna k první variantě, tedy dvoupatrová postel, chtěla jsem jen vaše zkušenosti a potvrdily jste mi to, co jsem si myslela…díky moc, koupíme tedy tu z toho Jysku.
![]()