Rodina bez elektřiny a peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bez elektriky a penez
Ahoj holky,potrebuju poradit,pritel jezdi do prace s jednim klukem,a ten kluk ma rodiny,pritelkyni,3 deti(6let,4roky a 3mesice)uz od 15.dubna nemaji elektriku,koupili starej barak,ten barak je v prisernym stavu,nabytek a vse maji strasnej zastaralej,ja z doby kamenny,ale o to nejde,starsi deti speji s rodicema na prastarym rozkladacim gauci,akorad mimco ma svoji postylku,ten kluk si vzal hypoteku od sporitelny,nakou chytrou kartu a +50tisic,takze 2pujcky + hypoteku od sporitelny,1 pujcku od ge money bank a jeste jednu od providentu,ten kluk hraje automaty a chlasta,detem pere pry kamoska,chodi cisty ale jsou takove smutne a uplne bez elanu,mama jejich jim nekoupi ani blby lizatko,nedavaji ani memu priteli na benzin a to projezdi mesicne prez 2tisice,my to ani po nich nechcem,porad somruje o cigarety kdyz jsou spolu v praci,ale o to nejde,je nam lito strasne tech deti,ale bonzovat na socialku nechceme,ale nak se to vyresit bude muset,protoze nejvetso gol byl den pred vyplatou ze nema ani pro maleho sunar,ty deti by se meli tisickrat lip v kojenaku,poradite co bysme mohli udelat?My se v tom moc nevyzname,je to prvni pripad co zname.
Omlouvam se za roman,snad to nektera precte do konce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
abych to napsala nějak slušně .....to že si ty myslíš ,že by dětem bylo líp v kojenáku neznamená ,že by to bylo nejlepší řešení i z jejich pohledu .
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim,ale kdybys to videla ,tak bys snad hned zavolala socialku,ale to my nechceme,chceme jim pomoct,ale jak?On vsechny penize prohraje nebo prochlasta,poradne ani neplati ty pujcky,spis jen hypoteku plati jak ma,to nam rekla ta jeho pritelkyne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni by to tam mohli mit hezky,kdyby nehral automaty a nechlastal,nemaji ani teplou vodu,si museji ohivat,topej v jednech kamnech a nemaji penize na uhli,pepa jim vozi drevo z prace skoo kazdej den,co si ted o tom myslis pavlaku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla by aspoň jejich máma mít rozum, odejít od toho debila a zařídit se pro sebe a děti. Já opravdu nevím, co na tohle říct a jestli je tady vůbec nějaká rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak do doby, dokud matka neprozře a bude žít s tímhle individuem, kterému je jedno jak jeho děti žijí hlavně když má dle popisu na cigára a automaty, tak jim v kojeňáku určitě bude lépe.
Já bych asi doporučila stavit se za matkou a zkusit jí domluvit, s tím, že třeba rada a porada s klokánkem bude lepší než návštěva a odebrání dětí od sociálky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my ji to rikame taky,dala mu sanci do brezna,ona odejit pred mesicem chtela,ale pry nema kam a nema penize a ted uz to nak neresi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to tak čtu, napadá mě jedno - rodina je v dluhové pasti a rodiče jsou finančně negramotní (to znamená, že neumějí zacházet s penězma). Tady pomůže jenom to, když oni sami budou chtít se dovzdělat a okolí jim v tom bude nápomocné. Bez ochoty cokoliv změnit (z jejich strany) s tím nepohneš. Znám to, taky mám dva neúspěšné pokusy o toto za sebou… Nic jsem nedosáhl. Pokud se oni sami nesnaží o změnu a pořád zůstávají „v tom svém“, tak se unavuješ zbytečně.
Mimochodem, přes ty lichvářské společnosti se k nám asi vrací otrokářství nebo co..... a nevypadá to, že by to někomu vadilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to těžký… řešit něco za někoho, když jemu to tak vyhovuje
Ale myslím, že sociálka by snad ani nic nepodnikla… taky jsme tam už něco řešili a paní nám doslova řekla, že pokud není dítě týrané, matka v lihu ap. tak se děti nechávají v rodině, že je to pro ně vždy nejlepší. Dokonce uvedla příklad, kdy jedna rodina žila se 4 dětmi v domě v jedné místnosti, kde měli plno psů a ti tam káleli a děti byly mezi tím. No a sociálka to vyřešila tím, že otec vyklidil další místnost, kam psy přestěhoval a žili si všichni „spokojeně“ dál… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem s ni o tom mluvila uz hodnekrat i pritel,ze je kousek od nas azylak,ale tam sou prej cikani a jeho opustit uz jaksi nechce,domlouvali sme ji hodnekrat,ale je to bezvysledne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
birma píše:
Je to těžký… řešit něco za někoho, když jemu to tak vyhovujeAle myslím, že sociálka by snad ani nic nepodnikla… taky jsme tam už něco řešili a paní nám doslova řekla, že pokud není dítě týrané, matka v lihu ap. tak se děti nechávají v rodině, že je to pro ně vždy nejlepší. Dokonce uvedla příklad, kdy jedna rodina žila se 4 dětmi v domě v jedné místnosti, kde měli plno psů a ti tam káleli a děti byly mezi tím. No a sociálka to vyřešila tím, že otec vyklidil další místnost, kam psy přestěhoval a žili si všichni „spokojeně“ dál…
Ty si snad delas srandu?To snad neni mozne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím ,že máš na výběr …bud do nich budeš cpát svoje peníze,nebo je udáš sociálce ,nebo budeš přemlouvat jeho přítelkyni at si najde lepšího chlapa.
Možná ta sociálka není špatnej nápad ,aby je měli pod kontrolou ,může i pomoct ,otázka je na jakou pracovnici padnou .
Osobně by mě nevadilo ,že mají nuzné materiální podmínky ,protože i tak se dá žít ,spíš to ,že tatínek hraje automaty a chlastá -jenomže to by měla řešit hlavně maminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je fin. negramotnost druhotná, hlavní problém je, že hraje bedny, chlastá a o zodpovědnosti nemá ani tušení. On se nenapraví, ona by ještě mohla zachránit děti a sebe, kdyby ovšem chtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit