Bez partnera matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.11.22 17:55
@vildík píše:
Ahoj, držím Ti palce. Se mnou tam šel kamarád, který to tam podepsal. Reálně v rodném listu už není zapsán a vlastně je k nedopátrání jak jsi k dítěti přišla. Na gyndě, u pediatra, na matrice, nikdo se tě na nic ptát nebude :-). Mluvím z vlastní zkušenosti…

Takže na matriku šel herec z Národního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
14.11.22 22:29

No já bych se bála, že až se dostanete do situace, kdy nebudete mít peníze, nějaká vaše vděčnost půjde ve jménu děcka stranou. V CARu pořád jeho údaje budou a tudíž dohledatelný bude. Ať je v rodném listě, nebo ne. Za mě prostě někoho sbalte v baru, ideálně v jiném městě, neptejte se na jméno, na číslo - zkrátka na nic. Pak alespoň tomu chlapovi nebudete moct zničit život, až si to v budoucnosti s tím samoživitelstvím rozmyslíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
15.11.22 12:19

@Russet a proč by musel na matriku??? Dcera má v rodném listě jen mě… jsem normálně svobodná matka. Nikdo na matriku nemusí a matrika ani neví, že dítě je z IVF. To už nikdo neřeší, prostě jste těhotná a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
15.11.22 13:46
@Kamigo píše:
Dobrý den, mám asi nevšední dotaz. Toužím po dítěti, ale jsem bez partnera. Dlouho jsem vše přemýšlela a protože mi již není 20, chci do toho jít sama. Je tu někdo, moto doprovodil do CAR kamarád, nebo někdo koho jste si,,zaplatili"? Má hlavní otázka je kolik. Vím, že to není tradiční,,pomoc" a Chinese mu revanšovat, jen nevím kolik.

Prosím odsuzovat, jsem si vědoma všech plusů i mínusů.

Děkuji

Jsi-li schopna vyspat se s mužem, můžeš zvolit přirozenou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
15.11.22 14:37
@DeeDee.518 píše:
No já bych se bála, že až se dostanete do situace, kdy nebudete mít peníze, nějaká vaše vděčnost půjde ve jménu děcka stranou. V CARu pořád jeho údaje budou a tudíž dohledatelný bude. Ať je v rodném listě, nebo ne. Za mě prostě někoho sbalte v baru, ideálně v jiném městě, neptejte se na jméno, na číslo - zkrátka na nic. Pak alespoň tomu chlapovi nebudete moct zničit život, až si to v budoucnosti s tím samoživitelstvím rozmyslíte…

Jo a k miminu dostane ještě nějaký ten „dáreček“ navíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.22 17:14
@vildík píše:
@Russet a proč by musel na matriku??? Dcera má v rodném listě jen mě… jsem normálně svobodná matka. Nikdo na matriku nemusí a matrika ani neví, že dítě je z IVF. To už nikdo neřeší, prostě jste těhotná a hotovo…

Protože dítě nikdy nemá jen matku. Má i otce. Nejsi samosprašná. To dítě ebude znát polovinu své podstaty. Nemoci a genetická onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
15.11.22 18:37

@Russet no, moje dcera sice nemá v rodném listě tatínka, ale toho tatínka znám, znám jeho rodinu a genetickou výbavu, jak píšete. Jen prostě „daroval sperma“… navíc kdyby dcera jednou měla zájem, tak za ním může kdykoliv přijít. On by se tomu nebránil. To jen tak ke mě. Já tady pouze reaguji na paní, která měla dotaz a spousta z vás se do ní pustila. Nevíte v jaké je situaci, co zažila a to že touží po miminku jí nemůže nikdo vyčítat. Tohle je stále dokola. Moji rodiče se hádali jako koně a bylo to strašný, nikdo mě nebil, nikdo nebyl násilný alkoholik, ale od malička jsem věděla, že takhle žít nechci. Nechci vychovávat dítě v nelásce a nechci žít s někým jenom proto abych měla chlapa… jsem soběstačná, vydělávám peníze, dceři se věnuji na 100%… máme velkou rodinu a má kolem sebe spoustu lidí, chlapů a vzorů… lepší než být rozvedená, zhrzelá nebo žít ve vztahu, který mě nenaplňuje… Paní se jasně ptala, jak to udělat, když chce dítě bez chlapa a já jí poradila… a držím jí palce… a přeju každému, ať má šťastné manželství se spoustou manželských dětí a vše je zalité sluncem, tak jak to má být :-) bohužel se to moc často nevidí… všude je něco… Souhlasím s Vámi, že je dobré, aby matka otce svého dítěte znala. Já to taky tak chtěla a udělala. Ale jiní jí tu radí, ať se s někým vyspí na diskotéce, tak s tím nesouhlasím vůbec. To je lepší mít darované sperma na klinice. Je tu jistota, že dárce je zdravý, že nemá žádné genetické mutace a z 90% jsou to studenti vysokých škol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
15.11.22 18:41

Vyloučené to není, ale musel by to být fakt hoodně dobrý kámoš a oboustranná důvěra, že se to nezvrhne v soudy a testy otcovství, což se klidně stát může a já být chlap, tak do toho nejdu ani za mega!! leda bych byla gay a po dítku toužila biologicky, jenže to už bych zas kladla podmínky já… tohle udělá jen blázen nebo zoufalec nebo velmi dobrá duše, která na to může škaredě dojet a tohle není o taxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
15.11.22 18:42
@Russet píše:
Oni nejsou ani partneři, bude to najatý herec.
Zatím to u nás zákon neupravuje. A co je, prosím, to „morální“? :P

No a co a ten gay si tam vodí druhého gaye, ale mu vajíčko na oplození nedá, že, takže je tam také jen kompars:-):-):-)…moralizují jak se paní chová děsně, že nebude mít dítě tatínka a homosexuálů je to teda jedno, že dítě nezná maminku nebo tatínka…nebo tam snad věří, že muž- muž/žena - žena jsou samosprašní :mrgreen:, protože to budou mít ze zákona…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
15.11.22 18:44

@Lucy75 to máte určitě pravdu, že je to o hodně velké důvěře. Ale myslím, že jsem někde slyšela, že to jde udělat i smluvně - zavázat se k tomu, že zpětně nebudu nic chtít, ale nevím… těžko říct. No to už je na paní… otázka je, jestli jí bude ten „kamarád“ dávat sperma a nebo bude mít sperma od anonymního dárce na klinice, tam pak nelze zjistit kdo to byl… to je chráněno zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
15.11.22 18:47

@vildík jasný, vím, prošla jsem 3× ivf i adopci… zákony znám.. ono záleží i na caru a na diagnoze, ale „partner“ by zřejmě dával sperma… protože těžko sežene neplodného, že..
to leda na inzerát a to by tem milionek možná byl 8)

jinak je opravdu dle mne zákonná chyba, že v čr nelze v caru oplodnit samotnou ženu ani lesbický pár :-( to je pak celkem logické, že taková žena toužící po dítěti hledá skuliny, jak to udělat..
já bych třeba bez dětí žít nemohla, nechtěla… to radši bez chlapa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
15.11.22 19:31

Naprostý souhlas… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.22 20:37
@vildík píše:
@Russet no, moje dcera sice nemá v rodném listě tatínka, ale toho tatínka znám, znám jeho rodinu a genetickou výbavu, jak píšete. Jen prostě „daroval sperma“… navíc kdyby dcera jednou měla zájem, tak za ním může kdykoliv přijít. On by se tomu nebránil. To jen tak ke mě. Já tady pouze reaguji na paní, která měla dotaz a spousta z vás se do ní pustila. Nevíte v jaké je situaci, co zažila a to že touží po miminku jí nemůže nikdo vyčítat. Tohle je stále dokola. Moji rodiče se hádali jako koně a bylo to strašný, nikdo mě nebil, nikdo nebyl násilný alkoholik, ale od malička jsem věděla, že takhle žít nechci. Nechci vychovávat dítě v nelásce a nechci žít s někým jenom proto abych měla chlapa… jsem soběstačná, vydělávám peníze, dceři se věnuji na 100%… máme velkou rodinu a má kolem sebe spoustu lidí, chlapů a vzorů… lepší než být rozvedená, zhrzelá nebo žít ve vztahu, který mě nenaplňuje… Paní se jasně ptala, jak to udělat, když chce dítě bez chlapa a já jí poradila… a držím jí palce… a přeju každému, ať má šťastné manželství se spoustou manželských dětí a vše je zalité sluncem, tak jak to má být :-) bohužel se to moc často nevidí… všude je něco… Souhlasím s Vámi, že je dobré, aby matka otce svého dítěte znala. Já to taky tak chtěla a udělala. Ale jiní jí tu radí, ať se s někým vyspí na diskotéce, tak s tím nesouhlasím vůbec. To je lepší mít darované sperma na klinice. Je tu jistota, že dárce je zdravý, že nemá žádné genetické mutace a z 90% jsou to studenti vysokých škol…

Tak na ty studenty bych nevěřila… A že jsou 100% zdraví. Podle mě testují tak akorát na pohlavně přenosné nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.22 20:43
@Russet píše:
Protože dítě nikdy nemá jen matku. Má i otce. Nejsi samosprašná. To dítě ebude znát polovinu své podstaty. Nemoci a genetická onemocnění.

jsem adoptovaná, nevím o mých bio rodičích nic, jen jména a data narození jsou někde u rodičů v šuplíku, a žiju i bez toho celkem fajn, jsem zdravá, žádné nemoci a genetické onemocnění mých rodičů neznám, hrozně se to přeceňuje

• Citovat
  • Upravit
36504
15.11.22 21:28
@vildík píše:
Ahoj, držím Ti palce. Se mnou tam šel kamarád, který to tam podepsal. Reálně v rodném listu už není zapsán a vlastně je k nedopátrání jak jsi k dítěti přišla. Na gyndě, u pediatra, na matrice, nikdo se tě na nic ptát nebude :-). Mluvím z vlastní zkušenosti…

Jak nikdo - dítě se Tě bude ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.