Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, mám asi nevšední dotaz. Toužím po dítěti, ale jsem bez partnera. Dlouho jsem vše přemýšlela a protože mi již není 20, chci do toho jít sama. Je tu někdo, moto doprovodil do CAR kamarád, nebo někdo koho jste si,,zaplatili"? Má hlavní otázka je kolik. Vím, že to není tradiční,,pomoc" a Chinese mu revanšovat, jen nevím kolik.
Prosím odsuzovat, jsem si vědoma všech plusů i mínusů.
Děkuji
A ví ten „kamarád“, že v CARu bude podepisovat papír, že se zavazuje k případnému dítěti mít rodičovské povinnosti?
@mamina2017 píše:
A ví ten „kamarád“, že v CARu bude podepisovat papír, že se zavazuje k případnému dítěti mít rodičovské povinnosti?
A musí pak ještě na matriku, ne?
@Russet píše:
A musí pak ještě na matriku, ne?
Na matriku ne. TAdy jde o to, že ten CAR se kryje pro případný soud. Aby pak ženská nepřišla, že je na děcko sama a nemá ani na rohlík a nechtěla po nich „alimenty“. Aspoň tak nám to bylo vysvětleno, když to chlap podepisoval.
@mamina2017 píše:
Na matriku ne. TAdy jde o to, že ten CAR se kryje pro případný soud. Aby pak ženská nepřišla, že je na děcko sama a nemá ani na rohlík a nechtěla po nich „alimenty“. Aspoň tak nám to bylo vysvětleno, když to chlap podepisoval.
Takže má chlap pak jedinou možnost, dát ji k soudu, kdyby se v něm mimo spermie hnulo i svědomí a chtěl se o dítě i starat.
@Russet píše:
Takže má chlap pak jedinou možnost, dát ji k soudu, kdyby se v něm mimo spermie hnulo i svědomí a chtěl se o dítě i starat.
asi tak..
@Kamigo píše:
Dobrý den, mám asi nevšední dotaz. Toužím po dítěti, ale jsem bez partnera. Dlouho jsem vše přemýšlela a protože mi již není 20, chci do toho jít sama. Je tu někdo, moto doprovodil do CAR kamarád, nebo někdo koho jste si,,zaplatili"? Má hlavní otázka je kolik. Vím, že to není tradiční,,pomoc" a Chinese mu revanšovat, jen nevím kolik.Prosím odsuzovat, jsem si vědoma všech plusů i mínusů.
Děkuji
Takže víš, že ten chlap bude otec se vším co k tomu patří?
https://pronatal.cz/cs/legislativa tady si dostuduj
Otcem dítěte počatého umělým oplodněním, které se narodí neprovdané ženě, je muž, který dal k umělému oplodnění souhlas.
@Cenarius píše:
Takže víš, že ten chlap bude otec se vším co k tomu patří?https://pronatal.cz/cs/legislativa tady si dostuduj
Otcem dítěte počatého umělým oplodněním, které se narodí neprovdané ženě, je muž, který dal k umělému oplodnění souhlas.
si to zase někdo představuje jak Hurvínek válku.
@mamina2017 píše:
si to zase někdo představuje jak Hurvínek válku.
Tak ono to vypadá hrozně jednoduše, objednáš si dítě a CAR ti ho vyrobí
Stačí jen sehnat přihlouplého herce.
A proc ne, ldyz to mohou delat lesby a geyove a sebrat navic diteti jednoho biologickeho rodice a vsichni to chteji uzakonit, protoze opravdu dve zeny spolu dite nepocnou…a tady najednoudnou jsou zase vsichni desne uzkoprsi a moralni… tak copak je teda OK…?
@Cenarius píše:
Takže víš, že ten chlap bude otec se vším co k tomu patří?https://pronatal.cz/cs/legislativa tady si dostuduj
však proto mu to zakladatelka chce zaplatit a neví kolik
@stinga píše:
však proto mu to zakladatelka chce zaplatit a neví kolik
Ideálně případný alimenty do 18 let aspoň. Tak 3tis měsíčně. Takže 648 000,–.
@Aglája75 píše:
A proc ne, ldyz to mohou delat lesby a geyove a sebrat navic diteti jednoho biologickeho rodice a vsichni to chteji uzakonit, protoze opravdu dve zeny spolu dite nepocnou…a tady najednoudnou jsou zase vsichni desne uzkoprsi a moralni… tak copak je teda OK…?
Oni nejsou ani partneři, bude to najatý herec.
Zatím to u nás zákon neupravuje. A co je, prosím, to „morální“? ![]()
Ahoj, držím Ti palce. Se mnou tam šel kamarád, který to tam podepsal. Reálně v rodném listu už není zapsán a vlastně je k nedopátrání jak jsi k dítěti přišla. Na gyndě, u pediatra, na matrice, nikdo se tě na nic ptát nebude
. Mluvím z vlastní zkušenosti…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.