Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jste řešily odplenkování vašich hubených batolat. Dcera -21 měsíců, chodí na nočník, už vydrží i venku dlouho nečůrat, takže bych jí ráda vzala plenu i na ven. Používáme látkovky. Když jí plenu vezmu, ve všem oblečení úplně plave, kalhoty jí padají ke kolenům. Je docela drobná, ani ne 11 kg. Radíte všechny kalhoty zapošít (ale co když bude plena zase potřeba) nebo kšandy(připadá mi to nepraktické svlékat, když se jí chce venku), pásek (taky zdržuje a ne vždy pomůže). Díky za tipy. ![]()
Taky zúžuju a pokud bude plenka potřeba zase myslím že se tam s přehledem vejde…
Nebo to zapošiju po stranách aby to šlo zase opět vypárat popřípadě dávám druhou gumu… ![]()
Ja radim zatim pasek, ale ne klasicky, ale takovou tu sirsi gumu, co ma na kazde strane sponu, ktere do sebe zapadnou. Sundava se rychle, kolikrat gate stahnes i se zapnutou. A casem se dopracujete k uzsimu obleceni, az si budes jista, ze uz plena potreba neni.
Šikovný je kupovat oblečení, které navlíkneš přes plínu, ale má uvnitř takovou tu dírkatou gumičku, takže zúžíš pas na potřebnou velikost i bez plíny.
Nebo zkrátka koupit pár kousků užších, třeba next má ty věci celkem dost úzky (apoň teda některé).
Jinak kšandy mi přijdou fajn, během chvilky vychytáte svlíkání, ona za chvilku už bude umět počkat. A navíc už přeci nebude potřebovat na sobě plínu, která pojme třeba 2h čurání, stačí jen svrchňáky a plína na rovno, to tolik místa nezabere
Tak já bych koupila pár nových kousků (třeba elasťáčky, ty se pěkně přizpůsobí) a uvidíš, jestli nakonec vše přešít a nebo někomu prodat a koupit nové
.
Já řeším podobný problém, ale ne při odplenkování, ale moje malá 3,5 roku váží 13 kg a koupit na ni kalhoty, které by ji nepadaly je docela oříšek.
Dcera je taky hubenour, plinu ma normalni a taky ji to nekdy pada, musim koukat co kupuju za gate, vetsinou ty s tou dirkatou gumickou.
ja bych se s nicim teda uz nepresivala, jen s tema oblibenejma kouskama co maj dostatecne dlouhy nohavice a chvilku jeste vydrzej. Kdyby byly pliny jeste potreba, tak ne uz na dlouho a i bych treba dala papirovky, nebo si nech par kousku nezapositejch.
ja jsem ted zase zacala pouzivat latkovky, chci trochu usetrit na plenach a hlavne jak beha polonaha, tak je papirovkaa fakt hnusna, ale zase do gati uz ji nenacpu, takze jen nektere a proste prizpusobim plinu kalhotum.
ksandy se mi teda moc neosvedcily, dcera je nechce a stahuje si je
Tak ono to s tím prodáváním přeci nebude tak horké, na léto stačí pár kousků a na podzim už bude potřebovat stejně jiné, teplejší oblečení a zřejmě i větší ![]()
Přeci člověk nemusí mít gatě univerzální, tak zapošít jedny, pokud to chceš řešit vlastnoručně a uvidíš. A navíc - je to holka, co sukýnky a šatičky, odpadá problém se šířkou i se složitějším svlékáním
@belami Next. Kluk je to samy, ve trech a pul mel 13,5 kg, ted nejak skokem pribral a ma skoro 15, ale furt je to tycinka. Next ma SLIM FIT i pro deti. Kalhoty maji vetsinou gumu a tkanicku. U nekterych tu tkanicku nemusim ani zavazovat.
Pro holčičku je to ještě dobré
. Syn má v 26 měsících 11 kg a taky mu všechno padá - vlastně i s plínou. Kupuju věci menší (kraťasy vel. 68
) a nebo s kšandami (džíny).
Taky mám holčičku hubenoura, ve dvou letech necelých 10kg. Kalhoty a tak, jí jsou dobré protože jsme měli jednorázovky a zas tak velká změna to není. Teda nosí třeba velikost 80 nebo i 74 aby jí to v pase bylo, jen jí je to trošku kratší. Ale s čím máme hrozný problém je sehnat na ni kalhotky, obešla jsem všechny obchody ve městě, koupila pár nejmenších kousků, co kde měli, ale všechno to na ní visí a plandá ![]()
Mám ten samej problém - holky 27m a cca 11kg… všude dělám záševky
Jsou jim velký i nový legíny
Kraťasi jsem ted nakoupila vel. 74, protože z vel. 92, kterou jinak nosí by mi vypadly ![]()
Řeším ten problém u syna (7,5 měsíce), když leze, tak se ním zůstávají kalhoty
Kupuju mu kalhoty s dírkatou gumičkou nebo prostě všívám všude gumu…
Holčičce bych dávala šaty, tím se řeší hodně, jinak dáváme kšandy a pak vybírám kalhoty s tou gumičkou, případně ty, co mají hodně úzký pas ![]()