Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jsem tady nová, tak snad se k vám mužu přidat. mám 2roční holčičku, ještě spinká v postýlce, ale uvažujeme s mužem, že jí už pořídíme velkou postel. Myslíte že ve 2letech může už mít velkou postel? nebo je radši lepší dětská postýlka? jak to máte vy doma? Děkuji za rady. Katrin
Ahoj
naší cácoře budou 2 na začátku září a dosane velkou postel k narozkám…teda s velkou zábranou poněvadž její spaní není na zádech nabo na boku normálně ale přemety a kotrmelce jak to jen jde takže počítám že párkrát půjde k zemi
aspon pro začátek než přestane padat bude mít na zemi peřiny a tak aby šla do měkkého
u nás je to hodně ovlivněné tím že kamarádka brzo bude rodit a slíbila jsem jí postýlku půjčit takže tak! a je pravda že se těším (ve skrytu duše) jak v noci přicapká k nám do postele že chce být s námi ![]()
tudíž myslím že brzo to není ![]()
Ahoj, já myslím že klidně už malá ve velké posteli být může. My jí pro syna budeme pořizovat v září, což mu bude 19m. V postýlce se hrozně mele, má málo místa ![]()
Naše spí ve velké posteli už někdy od 18. měsíce, ale má tam tedy zábranu jinak by spala na zemi
Tedy spí tam jen po obědě v noc spí snáma ![]()
Postýlku jsme zrušili už dávno, jen se na ní prášilo ![]()
Syn spal ve velké postely asi tak od 2,5 let, ale zatím né 2m, ale taková ta z Ikei a má ji doteď
, má 125 cm tak mu je pořád akorát, 2m budem pořizovat až se tam s plyšáky nevejde ![]()
Tak naší Janičce je 21měsíců a pořád spinká v dětské postýlce, zatím v poho, spinká celou noc, bez problémů, vůbec sebou nevrtí, nemele nic, takže ve velký jí dám spinkat až příští rok ![]()
Já to teď taky trochu řeším v souvislosti se stavebními úpravami v bytě - jestli dát malého už do samostatného pokojíčku na velkou postel, nebo má být ještě s námi. Za pár dní mu budou dva roky, ale v postýlce se taky nijak nemele, tak si říkám, že ještě rok počkáme.
Já mám 19měsíční dceru a zatím spí v postýlce. Teda první polovinu noci, potom putuje k nám do postele
Ale na podzim se budeme stěhovat, tak řeším, jestli už jí taky nekoupit velkou postel. Jenomže s tím, jak se v noci pořád točí a mele sebou, tak nevím, nevím… Asi má hrozně divoké sny. Po přestěhování to zkusíme a uvidíme.
Já mám právě obavy, že jakmile zjistí, že může vylézt a nic mu nebrání, bude to o moje nervy ![]()
Dceru jsme davali do velke postele a vlastniho pokojicku ve 22 mesicich, za 2 mesice se ji narodila sestricka. Ma postel z Domestavu se zabranou pres 3/4 delky postele. A v pohode.
Starší šel z postýlky (no vlastně z naší velké postele
) do svojí „větší“ (má taky ikeáckou Gulliver) v cca roce a půl, kvůli budoucímu mimču… No a mladší půjde do větší postele nevím kdy… Asi zase až se rozhodnu odstavit ![]()
Klidne velka, dcera sla asi v roce a pul, bylo to vic v klidu nez jsem cekala, …asi se ji libilo, ze ma volnost, spani se zlepsilo. Dostala hned i nove povleceni a velkou perinu, tak se citila dulezite. Nakonec jsem ani nestihla dat zabranu, postel je teda nizsi nez nase velka.
teda abych to upresnila, ma svoji detskou, ale bez bocnice, je dost velka - stara gulliverka z Ikei, vetsi se nam sem nevejde.
@Berta Linčová dcera se taky dost mlela, zezacatku trvalo nez si trochu zvykla, dole pod posteli jsem mela nastlany deky, aby kdyz spadne, tak do mekkeho. Spadla jen jednou a jeste po delsi dobe. Jednou jsem ji pristihla, jak visi hlavou dolu…
me prijde, ze se to to dite musi naucit, kde jeste muze a kde ne, dospely vetsinou taky z postele nepada.
ale jak jsem psala, postel je niz, tak to neni takova vyska a taky dost pomohl vetsi polstarek
Před týdnem jsme řešili. Uřízli jsme nohy od dětské postýlky, vyřízli 3 špricle a malá je spokojená jak blecha, že si může zalízat sama. My máme jistotu, že nespadne, když sebou v noci mele. Vypadá to skoro jako ohrádka. Do vlastního pokoje ještě nepůjde. Máme blbě řešený byt.
A abychom věděli, když zdrhne - nechali jsme jí monitor dechu. Takže když ráno tvrdě spíme a ona se protáhne. Během chvilky začne řvát chůva.