Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já znám děcko, které ještě ve 3 letech dávají do dětské postýlky a malá mi v tom přijde jak ve vězení, když usíná ve velké posteli, tak se roztáhne málem přes dvojpostel (a jak se tváří spokojeně) a pak ji přenášet do toho malého dřevěného vězení se mi opravdu nelíbí. Ovšem není to mé dítě a nemám do toho, co mluvit.
Taky budeme tedka kupovala velkou postel, protoze cekame druhe mimi, a holky nevylejzali vam z te postele? malej si umi i otrevrit dvere tak abych ho porad nenahanela zpatky. diky
Ahoj holky malému je dva a půl a pořád spí v postýlceale já mám tu jak zní jde udela postel která je do šesti let.Tak ta postýlka je dost velká
Ahoj holky, my to doma právě taky řešili, malý (22 měs.) se v postýlce už tak moc roztahoval, že je pro něj už malá a byl věčně přilepený na šprušlích, i když měl mantinely
V pokojíčku jsme měli i velkou 2 m postel na příp. přespání, když bylo třeba. Manžel vyrobil zábranu přes 3/4 postele a zkusili jsme tam malého dát spinkat, abychom zjistili, zda tam vůbec bude spát i na té tvrdší matraci. Musím říct, že přechod byl super, ale je to živý budíček
Dokonce i přišel na to jak otevřít dveře, takže nás chodí navštěvovat do ložnice třeba i ve 3 ráno
Jinak to musíme doladit, chceme udělat zábranu ze dřeva, co je na plot, má to rovnou oblé hrany z jedné strany, pak jsem řešila jak udělat z obyčejného rámu postele dětskou. Koukala jsem po různých polepech s dětským motivem (vše papír, takže by to bylo věčně strhnuté), ale pak nám jeden prodavač poradil, ať si necháme namíchat přímo pestrou barvu, která není závadná pro děti a rozhodli jsme se pro takovou tu zelenkavou (něco jako pistáciovou), takže to budeme mít v kombinaci zelenkavé se světlým dřevem. Jinak jsme měli vybranou přímo dětskou postýlku se zábranou http://deti.aukro.cz/…1758895.html ale jsme i rádi, že malý spinká pěkně v té velké, jen ji musíme doladit ![]()
@lovelytelle rano si vyleze, ale hned u postele ma krabici s hrackama (vede playmobil), tak si hned zacne kramovat a pak polici s knizkama, tak si cte. To me vzbudi, tak jen dospavam a posloucham co dela, nekdy jde do obyvaku, ale ne hned, nebo k nam a chce mleko.
v obyvaku teda neni nic nebezecneho, ale to uz radsi vstavam a jdu ji zkontrolovat a poustim ji pohadku a treba jeste na chvilku zalezu.
Za mě určitě postel, náš malej už se do postýlky taky nevešel, takže jsme udělali pokojíček a koupili tu postel vyvýšenou s žebříčkem, kvůli místu na hračky. První noci jsem téměř nespala a poslouchala, jestli nespadne, ale zábrana je dost vysoká, takže je vše super, rychle se adaptoval. Ráno si vezme do ruky polštářek, sleze ze žebříčku a jde dospávat ještě k nám. Jde jen o zvyk..Z postele neutíká. Když se mu nechce hned spát, tak si hraje v posteli se svítící želvičkou, vypijé mlíko a usne…
@suik píše:
@lovelytelle rano si vyleze, ale hned u postele ma krabici s hrackama (vede playmobil), tak si hned zacne kramovat a pak polici s knizkama, tak si cte. To me vzbudi, tak jen dospavam a posloucham co dela, nekdy jde do obyvaku, ale ne hned, nebo k nam a chce mleko.v obyvaku teda neni nic nebezecneho, ale to uz radsi vstavam a jdu ji zkontrolovat a poustim ji pohadku a treba jeste na chvilku zalezu.
To já malému taky ráno pustím pohádku a ještě si zalezu ![]()
Naše malá přešla do velké postele na nějakých 18m. V té době začala postýlku přelízat (nepomohlo vyndávat šprinclíky), postýlku jsme tam museli mít celou obloženou polštáři a nakonec nám ta velká postel přišla jako daleko bezpečnější řešení ![]()
Na boku má sundavatelnou zábranu a nikdy se nám nestalo, že by spadla.
Holky a svítíte dětem přes noc nějakou lampičkou?? Jen kdyby chtěl k nám večer do postele, tak aby trefil ![]()
@Šťístkule píše:
Holky a svítíte dětem přes noc nějakou lampičkou?? Jen kdyby chtěl k nám večer do postele, tak aby trefil
my nesvítíme
k nám trefí i pod tmě proto spí s námi v ložnici
@maminka lucinka píše:
my nesvítímek nám trefí i pod tmě proto spí s námi v ložnici
My nesvítíme, za psacím stolem má v pokojíčku krabičku na internet a ta svítí jemně modře a okno má do ulice, kde jsou pouliční lampy a prosvítají i přes žaluzie a to bohatě stačí… ![]()
On má větší postýlku které když odstraním bočnice, tak má postel do šesti let.My máme byt 2+1 tak je snáma..Ale budeme stavit domeček tak bude mít svůj pokojík
Dobrej nápad, kdyžtak mu nechám trošku roztažený žaluzie
Třeba tam na konec nebude chtít spát a bude ještě s námi ![]()