Ve 2 letech postel či postýlka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
29.4.14 11:07

Ahoj my klukům pořídili postele 200×90 místo postýlek ještě před druhýma narozeninama. Z postýlek už přelízali ven sami a navíc mě přišlo, že v nich mají málo místa (a to nejsou žádní obříci).Prostě se v těch postýlkách tak nějak divně „mlátili“ ze strany na stranu. V postelích jsou od začátku spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
29.4.14 11:08

Jo a máme velkou postel s bočnicí proti pádu, takže pohoda… http://www.montero.cz/ a my máme zatím v rozloženém stavu tu Miki a velká spokojenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.4.14 11:15

My máme bez úložných prostorů. Podle mě je to jen místo na další bordel :).Takhle je pod postelí prostor, matrace líp dýchá. V ložnici máme taky postel bez úložného prostoru, takže jen vysaji a je to.Nic pod postele nedávám. Peřiny stelu a nechávám na posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
29.4.14 11:17
@CokeLady píše:
Nebo mě napadlo sendat z postýlky bočnici (snad to jde) a vyzkoušet to. Nebo myslíte, že je to rozdíl malá postýlka bez bočnice, ze které může ven a velká postel?

Taky jsme nejdřív zkusili jen odendat bočnice u malých postýlek, ale bylo to naprd. Pořád z nich padaly, sesouvaly se jim peřiny ap. Tak jsme koupili klasiku 90×200. A spokojenost. Na takhle velké posteli se s jedním dítětem vyspím úplně v pohodě. A úložný prostor máme - jinak totiž pod postele pořád házeli různé věci a mě nebaví plazit se po zemi a pořád něco vytahovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.4.14 11:47

NAše malá má přesně tu Ikeáckou, co jsi dala odkaz, od dvou let. Na večerní čtení a uspávání tam ležím s ní, unese i tatínka. Malá je tam spokojená. Má to takový pelíšek, klasický rozměr mi pro tak malého prcka nesedí. Zároveň má v pokoji postel 110X2OO, tam se dospělák vyspí pohodlně, a když malá chce, může spát ve velké taky, je to pohodlnější, než když spí dítě s rodičem na posteli 90×2OO, to se nevypí ani jeden… Takže ideál je asi dvě postele, časem zrušíte Ikeáckou maličkou a budete už mít postel připravenou. Ale je mi jasné, že to chce prostor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
29.4.14 12:29
@CokeLady píše:
Ještě se zepám - úložný prostor pod postelí ano nebo ne? Na hračky, sklizení peřin apod?

My nemáme. Zdá se mi, že by v tom byl prach. Máme ale dost místa, mít malý byt, tak bych do toho šla. Možná se hodí vybrat takovou, kde se ten šuplík dá třeba dokoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
29.4.14 12:42
@CokeLady píše:
Ještě se zepám - úložný prostor pod postelí ano nebo ne? Na hračky, sklizení peřin apod?

My máme bez, ale máme pod postelí strčené nízké boxy z ikei. Máme i tak málo místa, tak využíváme co se dá. Ale ty boxy nejsou nic extra na pravidelné vyndavání a zandavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.4.14 12:50
@Pipi 00 píše:
My nemáme. Zdá se mi, že by v tom byl prach. Máme ale dost místa, mít malý byt, tak bych do toho šla. Možná se hodí vybrat takovou, kde se ten šuplík dá třeba dokoupit.

Nešla bych do žádných šuplíků, jedině do nějakých velkých zavíracích boxů. Šuplíkjsmeměli na kolejích a v životě jsems neviděla tolik prachu na jednom místě. Určitě bychnechtěla, aby to mělo dítě celou noc skoro pod hlavou. Nebo pořád dokolauklízet, uklízet, ale je to otročina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.8.14 19:45

Zdravím všechny :mavam: řešíme, jak vymyslet spaní pro syna. V jeho dvou letech se nám narodí miminko, takže bude muset z postýlky. A teď přemýšlíme, zda koupit dětskou postel se zábranami 170×60, která je i nižší, nebo koupit normální velkou postel 200×90, které se taky některé dělají se zábranou. Je to otázka ještě několika měsíců, ale potřebujeme celkově vybavit jeho pokojíček, tak to musíme nějak pořešit :think: Zatím se teda v postýlce dost mele, ale myslím, že spaní v posteli bez vysokých bočnic se prostě musí naučit, aby nepadal a tak..
A pak ještě, zda koupit postel s úložným prostorem, nebo s šuplíky pod postelí, nebo jen rám s roštem.. Poradíte? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
7.8.14 19:46

@Lizzi rostoucí postel nechcete? Dá se sehnat taková, kterou postupně „natahuješ“. Jinak já koupila rovnou 200×90, ale dětskou, se skluzavkou. Pokud chceš úložný prostor nebo šuplíky, tak není problém takovou postel sehnat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.8.14 19:49

@martina.se hm, to ani nevím, že taková je :mrgreen: mrknu na to..

• Citovat
  • Upravit
7.8.14 19:54

Náš malý má dneska dva roky a dostal vyvíšenou postel se skluzavkou a v pohodě :). A to hodně cestuje, tak jsem se bála :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
7.8.14 19:55

Určitě se to naučí, malý šel do velké v roce a půl, má klasickou velkou 200 na 90 cm s postranicí a paráda, jo a má šuplíky pod postelí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.8.14 19:56

@Verunka.T ta je moc hezká, díky za foto, můžu se zeptat, zda je na míru dělaná, nebo někde koupená?

• Citovat
  • Upravit
1746
7.8.14 20:01
@Lizzi píše:
@Verunka.T ta je moc hezká, díky za foto, můžu se zeptat, zda je na míru dělaná, nebo někde koupená?

no je z jednoho internetového obchodu, je to masiv, jsme s ní fakt spokojení, ale při dodávce chyběly nějaké díly a trvalo skoro dva měsíce, než to dali do pořádku, takže bych ho tady nerada propagovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí