Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den,
holky potřebuji podporu. Jsem velký stresař a nervák. Jsem ještě na rodičáku, ale dceru vzali do školky a já nastupuji do nové práce. Už zítra. Jde o práci v kavárně ve městě. Poměrně oblíbená kavárna. Zítra jdu zatím jen na 4 hodiny. Jsem vyučená servírka, ale už pár let zpět. Kávovar za mě ještě na praxi nebyl, takže kávy dělat neumím. Mají tam v nabídce také nějaké limonády, drinky a podobně… Já jsem úplně na nervy, práce s lidmi mě baví, ráda bych to dělala, ale mám strach z toho, že to nezvládnu. Šel někdo bez praxe pracovat do kavárny? Potřebuji ujištění, že to můžu zvládnout. Zatím se vše učím teoreticky. Ať znám alespoň ty názvy a co to vlastně je, ale i tak mám hrůzu. 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ Děkuji všem.
Tak ze začátku tam snad nebudeš sama a proběhne nějaké zaškolení ne? Neboj, obsluha kávovaru není atomová věda ![]()
Jooo to určitě. Holky jsou prý fajn. Ale i tak mě to děsí. Prostě stresař no. Říkám si, obyčejná práce, kterou dělají studentky a já tak šílím. Ale to jsem prostě já no.
Předtím jsem dělala prodavačku a administrativu ve skladu.
Záleží na koelktivu, zapracovat se na kávovaru a drincích není nic zásadně složitého. U známého v hospodě (spíš jídelna) dělají servírky holčiny, které vůbec nejsou z oboru a za chvilku se zapracovaly, objednávky, roznášení obědů, kávovar - jednoduchý automat, točení piva, kasírování. Pokud jste pečlivá, hoďte trému za hlavu, obzvlášť když jste z oboru
Neboj to dáš
já brigádničila v kavárně při vysoké (studovala jsem úplně jiný obor než gastro - technický) a vše jsem se bez problému naučila celkem rychle.
Však se zaučíte, není to žádná věda. Neteř tohle dělávala brigádně už od 15.
Moc všem děkuji. Já vím, že tady teď vypadám jak největší trdlo a nemehlo, když se tak děsím. Přitom jsem přátelská, usměvavá, komunikativní. Myslím, že se na tu práci hodím. Jen ta moje hlava vidí vždy největší katastrofy, které se z 99,9% nikdy nestanou.
Moc děkuji všem za podporu. Tohle jsem potřebovala.
![]()
Taky mě trošku děsí, že tam budou samé mladé studentky. Mě je 28 a mám dítě. Aby mě vzaly mezi sebe. ![]()
Zítra dám vědět, jaké byly první pocity. Pořád jsou to jen první 4 hodiny. To uteče jak voda.
Dobrý den,
holky potřebuji podporu. Jsem velký stresař a nervák. Jsem ještě na rodičáku, ale dceru vzali do školky a já nastupuji do nové práce. Už zítra. Jde o práci v kavárně ve městě. Poměrně oblíbená kavárna. Zítra jdu zatím jen na 4 hodiny. Jsem vyučená servírka, ale už pár let zpět. Kávovar za mě ještě na praxi nebyl, takže kávy dělat neumím. Mají tam v nabídce také nějaké limonády, drinky a podobně… Já jsem úplně na nervy, práce s lidmi mě baví, ráda bych to dělala, ale mám strach z toho, že to nezvládnu. Šel někdo bez praxe pracovat do kavárny? Potřebuji ujištění, že to můžu zvládnout. Zatím se vše učím teoreticky. Ať znám alespoň ty názvy a co to vlastně je, ale i tak mám hrůzu. 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ Děkuji všem.