Bez praxe do kavárny

Anonymní
13.9.23 11:49

Bez praxe do kavárny

Dobrý den,
holky potřebuji podporu. Jsem velký stresař a nervák. Jsem ještě na rodičáku, ale dceru vzali do školky a já nastupuji do nové práce. Už zítra. Jde o práci v kavárně ve městě. Poměrně oblíbená kavárna. Zítra jdu zatím jen na 4 hodiny. Jsem vyučená servírka, ale už pár let zpět. Kávovar za mě ještě na praxi nebyl, takže kávy dělat neumím. Mají tam v nabídce také nějaké limonády, drinky a podobně… Já jsem úplně na nervy, práce s lidmi mě baví, ráda bych to dělala, ale mám strach z toho, že to nezvládnu. Šel někdo bez praxe pracovat do kavárny? Potřebuji ujištění, že to můžu zvládnout. Zatím se vše učím teoreticky. Ať znám alespoň ty názvy a co to vlastně je, ale i tak mám hrůzu. 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.9.23 11:52
@Anonymní píše:
Dobrý den,
holky potřebuji podporu. Jsem velký stresař a nervák. Jsem ještě na rodičáku, ale dceru vzali do školky a já nastupuji do nové práce. Už zítra. Jde o práci v kavárně ve městě. Poměrně oblíbená kavárna. Zítra jdu zatím jen na 4 hodiny. Jsem vyučená servírka, ale už pár let zpět. Kávovar za mě ještě na praxi nebyl, takže kávy dělat neumím. Mají tam v nabídce také nějaké limonády, drinky a podobně… Já jsem úplně na nervy, práce s lidmi mě baví, ráda bych to dělala, ale mám strach z toho, že to nezvládnu. Šel někdo bez praxe pracovat do kavárny? Potřebuji ujištění, že to můžu zvládnout. Zatím se vše učím teoreticky. Ať znám alespoň ty názvy a co to vlastně je, ale i tak mám hrůzu. 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ Děkuji všem.

Tak ze začátku tam snad nebudeš sama a proběhne nějaké zaškolení ne? Neboj, obsluha kávovaru není atomová věda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 11:57

Jooo to určitě. Holky jsou prý fajn. Ale i tak mě to děsí. Prostě stresař no. Říkám si, obyčejná práce, kterou dělají studentky a já tak šílím. Ale to jsem prostě já no. :D Předtím jsem dělala prodavačku a administrativu ve skladu.

• Citovat
  • Upravit
2284
13.9.23 12:12

Záleží na koelktivu, zapracovat se na kávovaru a drincích není nic zásadně složitého. U známého v hospodě (spíš jídelna) dělají servírky holčiny, které vůbec nejsou z oboru a za chvilku se zapracovaly, objednávky, roznášení obědů, kávovar - jednoduchý automat, točení piva, kasírování. Pokud jste pečlivá, hoďte trému za hlavu, obzvlášť když jste z oboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4851
13.9.23 12:23

Neboj to dáš :) já brigádničila v kavárně při vysoké (studovala jsem úplně jiný obor než gastro - technický) a vše jsem se bez problému naučila celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24629
13.9.23 12:25

Však se zaučíte, není to žádná věda. Neteř tohle dělávala brigádně už od 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.9.23 12:35

To je bezna prace pro i pro nezkusene brigadniky…to bude ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 13:48

Moc všem děkuji. Já vím, že tady teď vypadám jak největší trdlo a nemehlo, když se tak děsím. Přitom jsem přátelská, usměvavá, komunikativní. Myslím, že se na tu práci hodím. Jen ta moje hlava vidí vždy největší katastrofy, které se z 99,9% nikdy nestanou. :D Moc děkuji všem za podporu. Tohle jsem potřebovala. :srdce: :hug:
Taky mě trošku děsí, že tam budou samé mladé studentky. Mě je 28 a mám dítě. Aby mě vzaly mezi sebe. :nevim:
Zítra dám vědět, jaké byly první pocity. Pořád jsou to jen první 4 hodiny. To uteče jak voda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová