Bez rodičáku...??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bez rodičáku...??
Strašně by mě zajímal názor ostatních,jsem sama a mám dvě malé děti a jako každý měsíc čekám i teď na dávky a nic.Nedalo mi to a volám na úřad a paní mi oznámí že dávky ještě nebyly poslány a obává se že to bude možná příští týden ale že neví a přepojuje mě ke všem čertům a nakonec po hodinovém volání se dozvím to samé nikdo nic neví.Tak to je super co mám asi tak dělat říkám ale koho to vlastně zajímá nejspíš je to můj problém že mi chodí dávky složenkou a hotovo.Tak opravdu šťastné a veselé Vánoce a lituju i ostatní maminky které jsou teď ve stejné situaci jako já a čekají až se úřady v Kutné Hoře rozhodnou poslat peníze a nemít s tím stále problémy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to je mi moc líto, že máš zpoždění takhle před vánoci…taky jsem to teď řešila, u nás je to zas o tom že máme tatínka cizince takže jsme řešili potvrzení a papírování…no hrúza. A přesně jak píšeš, nikdo nic neví…zavolejte si tam a tam, zabralo to že jsem tam šla osobně…byla vzteklá
a nakonec tam ještě šel i taťka páč ty potvrzení se týkali hlavně jeho. Nakonec rodičák poslali celkem za včasu a i zpětně
Takže ti přeji silné nervy a dobré pořízení ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mě zatím vyplácejí pouze nemocenskou, ale taky to chodí různě. Ale většinou, když jsem tam osobně zašla, tak najednou během pár dní dávka přišla… Tak třeba snad taky nebudeš čekat dlouho… Bohužel není žádná páka, jak z nich ty peníze dostat zavčas, protože mají své lhůty a při jejich nedodržení nevznikne žádný problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás chodí dávky až po 20-tém, teď před Vánoci je to naprd. Taky jsem sama s dětmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky no víš já osobně bych tam vletěla hned a dala bych jim tam co proto ale mám to složitý jelikož bydlím v Šumperku a trvalý pobyt a vše máme s dětma v Kutné Hoře takže je to opravdu na dvě věci vše vyřizuji poštou a nebo tam volám.Kdybych neměla nemocný děti tak tam už asi dávno jsem a neodešla bych dokud mi to nedají jelikož jim nikdo peníze nestopne tak jim jsou ostatní ukradený.No snad ty Vánoce nějak dopadnou tak já utíkám zase volat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dostávám peníze složenkou.Peníze přijdou o den dýl než maminkám na účet.Tak to neni takový rozdíl.Já dostávám rodičák kolem 23 v měsíci.Ale před rokem jsem dostala složenku už 15, asi proto že bylo před vánocemi.Tak jsem zvědavá letos. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krat: Tak to koukám já dostávám peníze složenkou někdy už 6. a nejdýl 8. v měsíci to mám ve schránce to je asi všude jiný a na Vánoce to taky posílají dřív no snad se dočkám a ty taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás mají více termínů dávek v měsíci. Asi 3 nebo 4. Někomu chodí hned 1., nekomu kolem 15., jako mě, někomu až po 20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, každý dostane penízky jinak.Já už jsem si zvykla že si musim počkat na konec měsíce. :-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
**Maja2010 píše:
Ahojky no víš já osobně bych tam vletěla hned a dala bych jim tam co proto ale mám to složitý jelikož bydlím v Šumperku a trvalý pobyt a vše máme s dětma v Kutné Hoře takže je to opravdu na dvě věci vše vyřizuji poštou a nebo tam volám.Kdybych neměla nemocný děti tak tam už asi dávno jsem a neodešla bych dokud mi to nedají jelikož jim nikdo peníze nestopne tak jim jsou ostatní ukradený.No snad ty Vánoce nějak dopadnou tak já utíkám zase volat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víš že jsem to zkoušela ale bylo mi řečeno že to nejde kvůli tomu trvalému pobytu jedině že by mi majitel bytu dal trvalák ale to neudělá asi nikdo a pak bylo ještě jedno řešení že by si přítel přepsal dávky na sebe jelikož on má trvalý pobyt v Šumperku tudíž by se to automaticky všechno převedlo sem ale to jsem zatrhla.No řeším to už dlouho musela jsem tam dřív dojíždět i na úřad práce a tam jsem si to vydupala a převedli mi to sem.Nejhorší je že každej řekne něco jinýho a kdo se v tom má vyznat
Někde jsem taky zaslechla že k tomu aby člověk dostal trvalý pobyt stačí jen nájemní smlouva a byt nesmí být družstevní ale to asi taky nejspíš jedna paní povídala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Májo, jak z úřadu vydupat dávky včas, to ti neporadím. Ale s tím trvalým pobytem je to jak jsi slyšela. Pokud máš nájemní smlouvu (ne PODnájemní), tak s ní zajdi na úřad a oni ti trvalý pobyt změní. Možná k tomu budou chtít ještě nějakou prkotinu (doklad o placení nájemného?), ale souhlas majitele mít nemusíš.
Otázka je, jestli tím majitele nenaštveš natolik, aby ti dal výpověď. To by bylo blbý. On se to dozví dopisem z úřadu.
Jestli je nějaká výjimka pro družstevní byty, to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prosím tě .. já jsem původem z Ostravy, ale žiju už 4 roky v Plzni .. trvalý pobyt tady nemám ( zatím ) ale dojíždět na SSP do Ostravy se mi taky nechtělo a vyřizovat všechno písemně nebo telefonicky na tom jsem jim z vysoka sr*la a tak, když jsem byla na Moravě za babičkou v létě, tak jsem si na SSP zašla s tím, že dlouhodobě žiju v Plzni a CHCI si nechat převést spis do Plzně, abych nemusela lítat co 3 měsíce na SSO jak blbka s dětma .. ( mám dvě ) .. sepsala jsem žádost, kterou mi tam dali a spis se mi převedl do Plzně kde mi poslali výzvu, abych se dostavila a předložila veškeré papíry potřebné k vyřízení dávek stejně jako jsem je dokládala v Ově. Takže NE že to nejde .. Ale jde to .. jenom si nesmíš něco nechat nakukat těma slepicema co tam sedí a jenom umí kdákat .. Stejný je to i s tím ÚP jak si psala, akorát že to si žádali nájemní smlouvu, ale na SSP nic takovýho nechtěli. Takže si tam zajeď a ať ti to převedou, že to jde !! Nenech si srát na hlavu .. když to jde jiným, tak proč by to nemělo jít tobě ??? ![]()
Maja2010 píše:
To víš že jsem to zkoušela ale bylo mi řečeno že to nejde kvůli tomu trvalému pobytu jedině že by mi majitel bytu dal trvalák ale to neudělá asi nikdo a pak bylo ještě jedno řešení že by si přítel přepsal dávky na sebe jelikož on má trvalý pobyt v Šumperku tudíž by se to automaticky všechno převedlo sem ale to jsem zatrhla.No řeším to už dlouho musela jsem tam dřív dojíždět i na úřad práce a tam jsem si to vydupala a převedli mi to sem.Nejhorší je že každej řekne něco jinýho a kdo se v tom má vyznatNěkde jsem taky zaslechla že k tomu aby člověk dostal trvalý pobyt stačí jen nájemní smlouva a byt nesmí být družstevní ale to asi taky nejspíš jedna paní povídala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíš to a mě stále budou mlet dokola že to nejde tak to ať se nachystaj protože v pondělí tam budu jak na koňi a nehnu se dokud mi to nepředělaj sem, oni maj totiž na všechno dost času a my je vlastně jen otravujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
majo: protireces v uvodnim prispevku pises ze jsi sama.A v dolnim ze by si to pritel musel napasat na sebe.
tak jak to je?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit