Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
jak dlouho nemusí miminko kakat? Dcera (6 týdnů) už několik dní nebyla, ale prdí jako z kanónu
Minulý týden nás nejspíš trápila kolika, ale posl. 2 dny super, krásně papá, spinká. Dávám Bio-gaiu, Lefax a když to na ní příjde tak odvaz z kmínu. Je možné že ji bříško všechno mlíčko zpracuje a využije tak že nekaká? Myslím, že jsem i tom někde slyšela
![]()
Jo přesně tak muže kakat po každém kojení nebo taky jednou za týden, tedy pokud kojíš, je to v pořádku
@sunnyho.motylek píše:
Jo přesně tak muže kakat po každém kojení nebo taky jednou za týden, tedy pokud kojíš, je to v pořádku
Přesně tak. ![]()
Náš mimín kadil tak po 7mi dnech, pokud prdní, je všechno naprosto v pořádku! kdyby neprděla, řešila bych to, může to znamenat že má neprůchodné střívko, ale když projdou plyny, bobek taky, neboj. Ona se vykaká…u kojených je to uplně normální. Kdybys z toho byla kor na nervy (jako já
) tak kup Easy Lax, asi 150,– 6 ampulek s přírodním glycerynem do zadečku, to se ti pak krásně vykakčí, ale opravdu, až 10 dní je v normě, ona asi všechno ztráví, z mléka nemusí zbýt nic… ![]()
Buď spokojená maminka
Náš dračislav kadil po každém kojení
Taky normální, ale mnohem náročnější průběh kojeneckého trávení ![]()
Nemusí mít stolici i 3 týdny. Jestli přibírá a je spokojená tak bych to vůbec neresila ![]()
Malá kaká jednou za 14-17 dní, buď v klidu, prostě všechno MM stráví a není co vyloučit
Maminky co krmíte neocate, jak často vaše mimino kadí? malej stáří 16 dní nekadil dva dny je to normální? ![]()
Naše malá, budou ji 4,5 měsíce, kadí jednou za 10-12 dnů. Má to tak už od porodnice.
@Petra274 píše:
Naše malá, budou ji 4,5 měsíce, kadí jednou za 10-12 dnů. Má to tak už od porodnice.
jejda, to kadí opravdu málo.
Ahoj holky, jsem už zoufalá malá 7 týdnů, plně kojená mi nekakala už 3 dny - všude čtu že je to normální, ale ty celodenní záchvaty pláče
a kroucení, a napínání mě celkem už znepokojují nevím jak ji mám pomoct, mam probiotické kapičky, dávám espumisan, rourku jsem už taky použila a výsledek žádný
Je mi ji strašně líto, nemáte některá podobnou zkušenost?? a co s tím??
Bginka zkus koupel teplá voda působí na rozhejbání střívek, dávej malou spát na bříško líp se jí bude tlačit at ma nožičky pokrčení a nechávej jí občas bez plenky jen tak u mě to zabírá. držím palce at něco z toho zabere vím jak je to nepříjemní mi to taky prožíváme ![]()