Uspávání přes den - 2měsíční

7449
14.12.12 21:36

Uspávání přes den - 2měsíční

Ahojky maminky.

Naší Eliz byly 2 měsíce a máme velký problém s uspáváním přes den. Pročetla jsem tu veškeré diskuze na téma uspávání, ale rady nezabírají.
Večerní uspávání bez problémů - koupání cca v 19:30, do 20:15 je v postýlce. Někdy usne bez dudlíku, někdy ho jdu tak 2× vrátit a je klid. Má zapnutý kolotoč a je spokojená.
Velký problém máme přes den. Eliz se budí mezi 7:30-8:30, nakrmím (jsme na UM), pak si tak 30 minut vydrží hrát a pak už začíná protírat očka, zívat a je vidět, že by se potřebovala uspat. Zkoušela jsem postýlku jako večer (zavinutí, zatáhnout žaluzky, malé světýlko, kolotoč) - nic. Zkoušela jsem korbu kočárku změněnou na kolíbku (zavinutá, houpání, bílý šum) - občas 20 minut spánku, po probuzení je vidět, že by ještě spala - občas hodina spánku a po probuzení plná úsměvů. Jediné, co jsem nezkoušela, je šátek, který sice mám, ale chtěla být jí naučit usínat bez mé asistence po celou dobu spánku.
Netušíte některá, jak na to?
Jen pro upřesnění - krmíme (odchylka půl hodiny) v půl 9, půl 12, půl 3, půl 6, v 8 a mezi 2:30-5. Po krmení přebalení (mimo krmení v noci), hra cca 30 minut a pak už je zívací a chtěla by uspat… Pokud se to nepovede do pár minut, následuje řev. Zkoušela jsem na radu kamarádky a maminy nechat „vyřvat“. Jenže jejich děti vč. mě byly asi geniálnější a po pár minutách pochopily, že mají spát. Naše Eliz nejdřív pobrekává, ale pak se brekot mění na řev :(

PS. Omlouvám se za románové čtení, ale asi jsem se potřebovala trochu vypsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
14.12.12 21:42

Mam taky dvoumesicni ditko, vlastne uz skoro trimesicni a nekdy usne hned a sam, nekdy uspavam. Spis mi prijde ze cim je vetsi, tim vic potrebuje asistenci.

Jedine kde usne sam je kocarek :nevim:, jinak satek (u toho muzes neco delat), nebo se placnu na gauc a vezmu ho do naruci a relaxuju u televize.

zavinuti uz taky moc nepomaha, bily sum nemuzu prerusit.

jestli mas balkon, dej kocar na balkon, chvilku pojezdi a nech spat na balkone. Jinak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
14.12.12 21:48

Ahoj, asi bych jí přes den hlavně neučila na tmu - tma je v noci, takže žádné zatahování žaluzií. Někde jsem četla, že by malé mimi nemělo být vzhůru déle jak 2 hodiny - takže jakmile uvidíš první příznak toho, že se jí chce spát, šup do zavinky, dudlík do pusy a spát! Zkus jí pustit třebas na PC něco z týhle stránky: www/uspavac/cz, já to ze začátku používala hodně, sprcha vedla :* :dance:

Náš malej neměl se spánkem nikdy problém, až teď posledních 14 dní, bez zavinky neusne, většinou řve…přitom večer usne naprosto bez problémů (naštěstí :-) )

Taky mu dávám takovou měkkou chlupatou žínku (ale asi může být cokoliv, třebas usínáček si hodně lidí chválí!!!) na čelo a myslím, že mu to pomáhá…

A neboj, děti se mění moooc rychle, za pár dní to může být taky jinak, malá je malá, tak se jí to bude rovnat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.12.12 21:48

@suik V kočárku spí (procházce předchází řev při oblékání a do doby, než vyjedu s drncáním ven, tak řve) celou procházku a někdy i po ní. Máme balkon předělaný na zimní zahradu, ale je tu problém, že si malá zvykla na drncání u kočárku, takže při uspávání musím hodně drncat, ale jak přestanu, tak je hned vzhůru :zed:. U toho šátku se bojím, že si na to zvykne a nebude mi chtít usínat v postýlce ani večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.12.12 21:51

Asi nepotesim ale cca do 5mesicu obe moje deti spaly pres den pouze venku v kocare. Mladsi byl mene narocny toho stacilo uspat a odstavit ale se starsi se muselo jet a jet..jak se zastavilo hned rev :-). Doma jsem zkousela vse mozne i nemozne, nezabralo nic :nevim: Casem se oba naucili i doma v postylce.

Příspěvek upraven 14.12.12 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.12 21:53

Zkus si poridit tu houpci sit (hacku). Ja mela u prvniho ditete taky ten problem, usnula mi pres den jedine v zavinovacce v naruci, kdyz jsem ji pak chtela polozit, okamzite se probudila a rvala. Do pul roku jsem to resila 2× denne chozenim na prochazky s kocarkem, tam spala jak zabita. Od pul roku jsem aplikovala metodu kontrolovaneho place a do tydne byl klid a spala pres den v postylce v pohode. Ale tohle se muze delat az od 6 mesicu. Vice v knize Kazde dite muze dobre spat. Rozhodne nema smysl nechat vyrvat takhle male mimino, ktere to vubec nechape, proc ho mama nechava v jeho nestesti samotneho. To by me zajimalo, ktere „zkusene“ matky ti to poradily :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.12.12 21:56
@maritimka píše:
Ahojky maminky.

Naší Eliz byly 2 měsíce a máme velký problém s uspáváním přes den. Pročetla jsem tu veškeré diskuze na téma uspávání, ale rady nezabírají.
Večerní uspávání bez problémů - koupání cca v 19:30, do 20:15 je v postýlce. Někdy usne bez dudlíku, někdy ho jdu tak 2× vrátit a je klid. Má zapnutý kolotoč a je spokojená.
Velký problém máme přes den. Eliz se budí mezi 7:30-8:30, nakrmím (jsme na UM), pak si tak 30 minut vydrží hrát a pak už začíná protírat očka, zívat a je vidět, že by se potřebovala uspat. Zkoušela jsem postýlku jako večer (zavinutí, zatáhnout žaluzky, malé světýlko, kolotoč) - nic. Zkoušela jsem korbu kočárku změněnou na kolíbku (zavinutá, houpání, bílý šum) - občas 20 minut spánku, po probuzení je vidět, že by ještě spala - občas hodina spánku a po probuzení plná úsměvů. Jediné, co jsem nezkoušela, je šátek, který sice mám, ale chtěla být jí naučit usínat bez mé asistence po celou dobu spánku.
Netušíte některá, jak na to?
Jen pro upřesnění - krmíme (odchylka půl hodiny) v půl 9, půl 12, půl 3, půl 6, v 8 a mezi 2:30-5. Po krmení přebalení (mimo krmení v noci), hra cca 30 minut a pak už je zívací a chtěla by uspat… Pokud se to nepovede do pár minut, následuje řev. Zkoušela jsem na radu kamarádky a maminy nechat „vyřvat“. Jenže jejich děti vč. mě byly asi geniálnější a po pár minutách pochopily, že mají spát. Naše Eliz nejdřív pobrekává, ale pak se brekot mění na řev :(

PS. Omlouvám se za románové čtení, ale asi jsem se potřebovala trochu vypsat :)

nechceš toho po 2 měsíčním dítěti moc?
mě dítě samo bez asistence nespalo hodně dlouho. Starší spal jedině v kočárku, venku n balkoně, nemusel jezdit. Doma ani omylem do 2,5 let. Mladší usla kdekoli, ale s mojí asystencí, ale za chvilku- dudlík, chvíli si s ní lehnout nebo jen hladit u korbičky. Pokud jsem nebyla s ní, spala 20 min. Pokud jsem s ní byla ( v posteli nebo jí měla v šátku), spala déle. Takže jsem si mohla vybrat, jestli chci něco dělat s ní v šátku nebo si s ní lehnout nebo byť jen 20 min mít svobodu bez mimina. I to mi přišlo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.12.12 21:58

Moje spala buď v kočáru nebo na mně. Na postýlku jsem ji naučila cca je 3-4týdnech a je v noci. Trvalo to přibližně 3-4m.
Jelikož byla první dítko, mohla jsem si dovolit jí být k dispozici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
14.12.12 22:00

@Lištička3253 Neco jako hacku ale od La siesta jsem mela pro mladsiho, usnul v tom temer okamzite ale spal tam max.20min.Ale i tak to hoodne pomohlo, nicmene v kocare dal i 5-6hodin v tahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
14.12.12 22:04

Mám 5-měsiční dítko a samo neusne doteď. Holt některé děti jsou prostě takové, nenaděláš nic. Taky jsem zkoušela všechno, co jsem kde slyšela, nebo četla, ale v 2měsících prostě bez houpání (nošením, v šátku nebo v kočáru) neusnula. 2-měsiční bych vyřvávat nenechala, ale samozřejmě jsem ze zoufalství zkusila taky a dostala se do takového hysteráku, že jsem další hodinu uklidňovala.
Je hezká knížka (aspoň mně se líbila) od Jiřiny Prekopové: Když dítě nechce spát, vyzkoušela jsem její postup a fakt to pomáhá :palec:, myslím, že nejvíc pomohlo zavedení režimu (což u 2-měsičního ještě nepůjde :( ). Přeju hodně trpělivosti, neboj z toho vyroste, sama si to často opakuju :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28896
14.12.12 22:05

Když měl malý dva měsíce, tak usínal většinou v šátku, večer problém taky nebyl. Spal po hodině a půl vždycky půl hodiny. Uspavac. cz nám nefungoval :mrgreen:

PS na šátek si nezvykl tak, že by ho vyžadoval :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
14.12.12 22:07

Já tedy nikdy neuspávala, vždy jsem položila do postýlky, nebo kočárku a po chvilce usla sama. ale když jsem to chtěla urychlit, pomohlo vždy hlazení od nosánku nahoru po čelíčku, to usla během pár vteřin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.12.12 22:19

@lusila
Můžu se zeptat jakou metodu usínání doporučuje Jiřina Prekopová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
14.12.12 22:21

Promiň, ale nechat vyřvat 2 měsíční miminko mi přijde trochu mimo. Nechápu jak si někdo může myslet, že tak malé dítě dokáže pochopit, že má usnout samo a že když bude plakat a maminka nepřijde, je to tak v pořádku.
Zkus si přečíst knížku Nejšťastnější miminko v okolí, o spaní je tam toho dost. Jinak šátku bych se nebála, malou jsem nosila hodně v manduce a nikdy nebyl problém, že by nechtěla spát ve své postýlce. V podstatě je to úplně stejné, jako když ti spí za jízdy v kočárku ;) A i tak ti večer usíná bez problému. Je ještě moc malinká na to, abys ji jen položila a ona si sama usla. Ano, některé děti to tak mají, bohužel jiné ne.
Promysli si, jestli je lepší mít 20 minut klid a nevyspalé dítě, než spící dítě v šátku. A hlavně, dokud to nevyzkoušíš, tak nemůžeš dělat závěry, jak ti bude večer usínat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
14.12.12 22:23

Mladší taky nemohl usnout sám, pak jsem ale přišla na to, že potřebuje zachumlat i obličej a dýchat si do něčeho. Takže jako malé miminko jsem ho v zavinovačce šoupla trochu níž, a když z toho vyrostl tak měl plínu přes obličej. Jen tak mimochodem s plínou přes obličej usíná dodnes…a to už má rok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí