Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Katuško, a co kdyby jsi ho využila jako chůvu aty jsi vydělávala, dnes je opravdu svět otevřený ženám a o to víc jsou žádané, pokud zvládá tyto věci zkus to já sice nemě la povaleče, ale manžel dělal doma a je to k nezaplacení. v případě, že to ne finančně , ale fyzicky bude průših a to i po tvojí všestrané snaze .....vypracuješ se natolik, že opravdu v této oblasti budeš natolik nezávislá, že pak pravidla začneš určovat ty. Já to nikdy nemusela, ale nezávislost na mužských na ně působí jako oheň a žár zároveň chtějí být ti živitelé rodin a ne chůvami zkus to a pak uvidíš. V nejhorším zůstaneš sice sama , ale budeš soběstačná, a rodiče ti s jistotou rádi pomůžou(nemyslím si že by tě nechali na holičkách) kromě toho jsou dnes sebejisté ženy třebas i s dítětem velmi žádané, nikdo nechce puťku v špinavém triku od kašiček.Dej mu ještě jednu šanci buď se zvedne nebo ne a pak se holt musíš postarat sama o sebe živit dítě, a ještě chlapa ,i s dluhy je k ničemu po čase to pújde jen nahoru a ty to už neutáhneš a budeš dlužit i ty.Ahoj dobré nervy eva2
Ahoj maminky. Je mi 19 let. A můj přítel, když jsem mu oznámila tu radostnou novinu, tak se semnou rozešel, a řekl, že to v životě nechce vidět. Je mi z toho smutno a nevím co mám dělat. Jak to teď bez tatínka zvládneme??? Nedokážu si to představit. Jaké to bude. Mohly by jste mi prosím poradit.. Nevím co mám dělat. Teď jsem ve 2. měsíci. A na potrat jít nechci. Nedokázala bych toho drobečka „zabít“… ![]()
@Kachena Ahoj, jsem na tom stejně jako ty. Až na to že já od přítele utekla protože byl agresivní. Hlavu vzhůru, bude líp. Já žiji u rodičů a jsem v 5tým měsíci, nemám ani dodělanou školu. Nestresuj se není to dobré. Já měla i děsné noční můry a byla pořád ve stresu a každý se mě z rodiny ptal jak to bude poprodu, jestli se k němu vrátím, jestli ho uvedu do RL atd., tak jsm je všechny vyřvala at mčej že jim dotoho nic neni a mam klid a na toho blbečka už nemyslím. Ted na to nemysli a nestresuj se
![]()
Taky jsem utekla od lháře a násilníka..to mám druhý dítě..lepší než se s takovým volem trápit. Jinak s prvním jsem taky dopadla, že jsem zůstala sama..školu jsem si dodělala, bydlím u rodičů v baráku, dělíme se o výdaje a máme se dobře..A na blbý kecy seru ![]()
Uáá..ted jsem si dokonce všimla, že tohle téma jsem zakládala já v roce 2004??? Hahaha..no jo, to jsem z toho ještě měla smutnou, že jsme sami..ted po těch letech můžu říct, že nelituju..neměnila bych:D
Ahoj:) mám rok a půl starého syna, nemáme tátu a já začínám přemýšlet nad tím, až se začne na tátu ptát, co mu řeknu.. táta nás nechtěl, ale stejně sem si malého nechala a sem s ním sama.. mám z toho trochu strach..
Přemýšlela bych nad tím teprv asi až se ptát bude protože jinak to asi budeš vysvětlovat 2 letemu dítěti a jinak dítěti školou povinné těžko říct kdy se začne vyptávat.
Ale když se zeptá tak už bude pozdě na to něco vymýšlet.. natož až pak bude chodit do školy tak už tomu bude rozumět..:/
@Anonymní píše:
Ahoj:) mám rok a půl starého syna, nemáme tátu a já začínám přemýšlet nad tím, až se začne na tátu ptát, co mu řeknu.. táta nás nechtěl, ale stejně sem si malého nechala a sem s ním sama.. mám z toho trochu strach..
No tak bud řeknes pravdu, a musíš počítat s tim ze v decku bude do konce života,,jizva" z toho ze vlastní táta se na nej vykašlal. Nebo vymýšlíš milosrdnou lež, neco jako ze tatínek je v nebi. Ale každá lež na sebe váže další lež. Ja osobně bych úplnou pravdu neřekla, ale asi bych vymyslela neco ve stylu ma te moc rad, ale je na druhe straně světa a nemuze se vrátit atd. ![]()
Řekla bych mu pravdu…Stejně by se ji driv ci pozdeji dozvedel.(tim myslim klidne i za 10-15 let) a byla bys za tu zlou max tak ty.
Nás ve škole učily, že by se to mělo vysvětlit dítěti formou pohádky.. Něco jako byla jedna princezna a princ.. a ty měli malého človíčka.. Tebe! Ale bohužel zlá královna to tak nechtěla a prince poslala pryč.. Ale princezna stále čeká, že jednou přijde ten nejlepší princ zpátky.. určitě se dá vymyslet super pohádka, trochu třeba i konkrétnější.. I když bych pravdu úplně neříkala, to dítě nemá slyšet, že bylo nechtěný, nemilovaný.. Řekla bych jen obecně, že se to občas stane, že to nevyjde a maminka s tatínkem není.. Po odvyprávění té pohádky říct prckovi, že takhle to má maminka s ním, to samé, že jste bez tatínka..
@Anonymní píše:
pravdu ne
, co taky jiného. jak začneš něco vymýšlet zamotáš se v tom
dle věku to řekni jak to je, lepší než lhát. ty jsi přece nic špatného neudělala ![]()