Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá informaci o používání krému gyno-pevaryl. Snažíme se s manžílkem o mimi a objevilo se mi svědění a zarudnutí na přirození. K lékaři mohu jít až zítra, protože tam dnes není a svědění bylo nesnesitelné, tak jsem si nanesla ten krém, globulky jsem neriskovala. Dnes jsem se dočetla na netu, že ty globulky v prvních 12 týdnech těh. se nedoporučují,protože ty látky se vstřebávají do krve, ale o krému tam nic nepsali, když se to natírá jen na kraj a zvenší. Nevím, jestli může lékař určit těhotenství, když ještě neproběhl termín další menstruace (24 DC). Moc děkuji za odpověď.
Petra
Ahoj já jsem taky měla pochybnosti - na letáku je cosi napsané..ale šla jsem k doktorovi - ten mi určil těhotenství(jsem v 6.týdnu) a předepsal Gyno-pevaryl. Takže je to asi v pořádku - předpokládám že ten co je volně prodejný je to stejné jako mám já - jen větší balení..
No každopádně se s doktorem poraď..
Přeju hodně štěstí
Klaris
Jééé, Klaris, moooooc gratuluji. Deníčky moc nepročítám, takže se o tvých // dočítám až teď. Tak se hezky kulať =o)))
Radka a Betka 3t
Ahojky,
já naštěstí co jsem těhotná tak žádné kvasiknové onemocnení zatím neprodělala - a to jsem jich předtím měla požehnaně.
Jelikož do poradny chodím 1× za měsích a obávala jsem se už od začátku kvasinek, předepsal mi dr. právě gyno pevaryl - globulky abych k němu v případě potíží nemusela chodit (a jelikož měl dovolenou). Zatím jsem je neopoužila, ale leták jsem četla a je tam napsáno, že se v těhu užívat mohou.
jo a ještě něco - pokud si nejsi jistá, tak proč svému dr. aspon nezavoláš?
Nevolala jsem, protože mi to začalo včera a lékař tam nebyl a navíc bylo večer. Zavolala jsem tam dneska a zítra tam už je tak se jdu ukázat a domluvit. Petra
Mám také zkušenosti
, v době, kdy jsem si myslela, že bych mohla být těhotná
, mě přepadla infekce
, byla jsem na dovolené, a tak jsem konzultovala se známou lékařkou po telefonu, co bych pro sebe mohla akutně udělat
. Gyno-pevaryl by měl být bezpečný, i globule, dobrý a 100% bezpečný je taky Canesten, a to jak mast (volně prodejná), tak čípky (nejsem si jistá, jestli jsou volně prodejné, ale vím, že jsou 100% bezpečné). Dobré je také semtam použít Lactacyd pro intimní hygienu, ale ne denně. ![]()
Ahojky,
já jsem dostala Pevaryl mast a na letáku je psáno nepoužívat v prvním trimestru…tak jsem to nepoužívala, ale ptala jsem se pak v těhuporadně a můj doktor říkal, že jsem to klidně mohla mazat.
Desty a Cipátko 18+2tt
Nenechte se mučit svým gynekologem. Jednoduše a pbez předpisu:
více info na http://www.prozdravi.cz/nemoc.php?…
v podadresáři gyn. výtoky.
Ahoj Angeliko!
Dobrý odkaz… Ale stejně je dobrý se v těhotenství nespoléhat jenom na internet a v případě pochybností se poradit s odborníkem. Gynekolog tu není proto, aby tě mučil, ale aby se o tebe a tvé dítě co nejlépe postaral.
baghira