Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu. Vím, že se má začít testovat až když se opozdí MS, ale já jsem strašně nedočkavá. Existuje nějaký test, jak poznat těhotenství už třeba po týdnu či dvou? Díky.
Suri, může se stát, a u některých těhulek se i stalo, že jim test ukázal druhou čárku (ne falešně pozitivní) už pár dnů před termínem MS. Obecně ale platí, že dřív, než se MS zpozdí, podle většiny Dr. aspoň o týden až deset dní, je testování zbytečné vyhazování peněz.
Nicméně, pokud to nebudeš moci vydržet, testuj dva týdny po předpokládaném datu početí, jeden z nejcitlivějších testů je test ClearBlue (cca 200 Kč), po ránu.
Děkuji za odpověď. Hned jak jsem přišla, tak jsem leťela k PC
. Určitě to vyzkouším.
Ahoj Suri,
mne uz test ukazal slabounke 2 carky asi 10 dnu po oplodneni (ovulaci), tedy asi 4 dny pred ocekavanou menstruaci. Dokonce to ani nebyl ClearBlue,ale nejaky levnejsi test asi za 40 Kc.
Je to ale urcite tak, ze cim dele vyckas, tim je test jednoznacnejsi.
Preji hodne stesti a hlavne tu druhou carku ![]()
Evcza 27tt
Ahoj, já jsem použila také ClearBlue a již 9 dní po předpokládaném oplodnění tam byly dvě čárky, ta druhá sice slabší, ale po dvou dnech kdy jsem ho opakovala tak už byly jasné obě. Ještě přidám jednu malou radu, já jsme špinila, tak jsem šla k lékaři hned, na UZV nic neviděli, báli se, že jde o mimoděložní těhotenství, podstoupila jsem dokonce laparku, kde nic nenašli a za 5dní na UZV byl mrňous vidět. Moje těhulkovství se rozchází od menstruace o 2 týdny, takže příště k lékaři půjdu až po 4 týdnu od předpokládaného oplodnění, i když to podruhé bude třeba jinak…
Já už pomalu počátám hodiny. Ještě nikdy jsem si test nedělala a jsem děsně zvědavá. Protože je to poprvé, tak by mě ani nezdrtilo, kdyby to hned nevyšlo, ale co kdyby. Té rady s doktorem se budu určitě držet a v případě úspěchu raději vyčkám.
Díky Suri
Ahoj holky.. Vím ze jsou testy ktere rozpoznaji tehotenství treba už tyden po oplodneni. Nevíte některa z vás jeho nazev a cenu?? Zjistuji to pro znamou.. Menstruaci by měla dostat az 5.9. Predem moc děkuji za odpoved.