Bez tatínka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1512
13.8.04 13:18

ahoj baghira,

teraz by som chcela povzbudit ja teba. dobry chlap je dolezity. blby chlap ta nepodrzi v tazkych chvilach. bez toho mojho by som skoncila kto vie kde. a dobry otec je dolezity. poznam dievcata co velmi trpia zato ze otec sa o nich nestara. jedine co im dava su peniaze. ja neviem co poradit, ale prajem ti vela sily a netrp ked nemusis. neboj sa toho co pride.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.8.04 15:17

ahoj Danko!

On to není žádný netvor, je to docela fajn chlap … Jen někdy je období (různě dlouhé), kdy se chová tak, jak jsem popisovala…
asi bych neměla odvahu ho opustit… A hlavně, bydlím v malém městě, jsem bez peněz a hrdinka, co začíná s malým děckem od nuly, to já nejsem.
Snad to dopadne tak, jak mi radí druzí: až Eliška povyroste, tak pro něj snad bude zajímavější …no uvidíme.
Každopádně děkuju všem za povzbuzení a rady :)

Baghira a dnes 4měsíční slečna Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.8.04 15:58

Baghiro,

asi jsme na tom úplně stejně, můj manžel si tak nějak začal synka víc všímat tak kolem roku, když už s ním byla „nějaká sranda“, do tý doby nic moc. Teď druhého synka si téměř VŮBEC nevšimne, jen když mu ho vrazím do klína, aby ho pochoval, když se mu zrovna nemůžu věnovat a ikdyž ho chová, tak kluk stejně řve, ale jemu to vůbec nevadí.
Zrovna dneska jsem byla se švagrovou v Makru a tam děti vůbec nesmí, takže jsem je musela nechat doma, samozřejmě jsem měla výčitky svědomí, protože ten menší (Tobík) to vždycky prořve. Odcházela jsem a Tobík spal, bohužel, když jsem přišla, byl celej uřvanej a tatínek něco telefonoval :cry: .
Já jen doufám, že se to časem aspoň trošku spraví, odejít nemůžu se dvěma dětma, ale jsou i takový maminy. A náš táta se vyhodit nenechá, to už jsem taky zkoušela.
Ten deníček není špatný nápad, aspoň bych si mohla kde vylejvat srdce :lol: .

SULANKU, docela ti závidím, taky o tom dost přemýšlím, že by nám bylo fajn samotným, ikdyž nevim, nevim, jak bych to s dvěma cvrčkama a psem zvládla :roll: .

Tak holky, které můžete, hezky si vyberte, ať nedopadnete tak jak my.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.8.04 22:00

Ahoj holky.
Mam 5ti letou holčičku a její tatínek mě nechal samotnou měsíc před jejím narozením.Musím napsat,že nejdřív to bylo zlé,ale když se narodila,všechno šlo stranou.Zajímala mě jen ona.Docela rychle jsem si zvykla být s ní sama,v novém bytě,nemuset se nikomu z ničeho zpovídat a dělat si co chci a jak já to chci.Ani jsem nezáviděla kámoškám jejich přítele a manžely,protože to vesměs byli hrozní blbci a sobci!
I finančně jsme si s malou žili v poho,nemůžu si stěžovat.Taky ale díky mé skvělé mamce,která nám pomáhala jak se dá a díky tatkovi,který je dědeček se vším všudy.
Takže můj názor je:než žít s idiotem,to radši sama!
(Teď už ale samy nejsme.I když jsem nehledala,znovu jsem se vdala :) ,manžel je skvělý,malé přibude bráška a všicni se těšíme :D !)
Držte se,čauky

CHrastilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.8.04 22:10

Katko-Smokie,určitě by jsi to zvládla!I s dvouma dětma a hafanem.Jen si je třeba věřit a udělat ten krok. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.8.04 22:27

To jo, asi bych to zvládla, já si věřím :wink: , ale je to trošku složitější, byt je můj, tedy proč já bych měla chodit, no a ještě se stěhujem a to už byt bude nás obou.
Kdybych měla jen jednoho mrňouse, asi bych se dlouho nerozmýšlela, se dvěma to je přeci jenom horší. Ale ono to není pořád tak hrozný, někdy to jde, asi jsem si na to už zvykla :? . Já si plánuju až budou děti dost velký, že se na něj vybodnu a budu se věnovat chovu psů :lol: :D :lol: , hezký plány, ne? Jestli to do tý doby ovšem vydržím.
Měj se hezky!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.04 11:40

Ahoj holky,
no kdybyste chtely zalozit denicek pro „svobodne ci osamele“ maminky, tak bych se pridala :-).
Ja mam ted pred porodem a partnera jsem pozadala o vystehovani, abych mela klid - nebot uz me nebavilo kazdy druhy den brecet. Ted mam relativni pohodu, akorat, ze se me ten muj byvaly snazi citove vydirat, jak me miluje atd., ale aby zmenil sve chovani vuci me to ne. No, to by bylo na delsi povidani :-).

Ja rozhodne drzim palecky vsem, aby se rozhodly spravne, pro me ale take plati, ze radeji byt sama nez s „blbcem“… i kdyz kdo vi, jak budu veci zvladat sama po porodu…

Zatim se mejte

Lili

• Citovat
  • Upravit
94
14.8.04 12:12

Ahoj Anny,
tak vidím, že jsme na tom úplně stejně. Já jsem sama s dvouměsíční holčičkou. Taťka Andrejky (mimochodem mnohem starší než já) jaksi nepočítal s tím, že po šesti letech vzhtahu se holt může stát, že do toho ženská vlítne a nehodlal se vzdát svého klidu. Myslel si, že budu nadšená z toho, že k nám bude chodit na návštěvy a takový vztah, že mi snad má stačit :? . Tak jsem zůstala sama, ale rozhodně si nestěžuju. Na malou mi ale platí, to zas jo.
Jsem šťastná, že mám tu nejkrásnější a nejhodnější holčičku. Bydlím teď u rodičů (i když svůj byt mám taky) a ti mi maximálně pomáhají a užívají si první vnučky. Navíc má Ája dvě hodné tetičky a prababičky a pradědečky, takže nám opravdu není smutno. A pořád věřím, že ten pravý se najde a k Andrejce přibude sestřička nebo bráška :) .

Naušničky jí nechám propíchnout až po třech měsících, až bude mít všechna očkování.

Jo, a ten nápad s deníčkem není vůbec špatný. Určitě se najde spousta holek, co potřebujou probrat slasti a strasti svobodných matek.

Lenka + Andrejka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
14.8.04 15:16

Ahoj holky,
protože mi ten nápad s deníčkem přišel super, tak jsem se jeden takový pokusila sepsat :lol: Teď už jen nezbývá než čekat, jestli jej zveřejní.

Těším se, že se tam setkáme :D

Lenka + Andrejka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.8.04 16:52

No teda… :)

Já ten nápad s deníčkem plácla jen tak z recese … a ono se to chytlo :D :lol: :D

Nevidím důvod, proč by to Zdeněk nezveřejnil …a možná že to i bude mít smysl.

Jen myslím, že to nemusí být nutně pravidelný týdeník… Prostě takový klub ženských, co jsou buďto bez partnera, nebo ten jejich chlap stojí za pendrek :(

Baghira a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
14.8.04 18:59

Ahoj Lenko,
tak to jsem ráda, že něco takového bude :wink: , tak tímto se hlásím do party :lol: .
Takže se těším ahoj Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
14.8.04 21:37

Ahoj holky!
Taky mi to neda bach se k vam nepridala. :) Me manzel opustil kdyz bylo Mise necely 2 mesice… nasel si jinou. :( Kdyz mi to rek, byl ten duvod ona, ale postupem casu sem ten duvod byla bohuzel ja a mala byla to co ho porad u me drzelo… :( Ted chodi za Misou 1× za 14 dni a asi mu to staci, rptoze kdyby ne tak sedi doma u nas na zadku a netaha se s courou… :( Uz je to 5 mesicu a stale me to moc boli… uz sice nebrecim pokazdy co vidim rodinku s deckem a nebo tatinky s kocarkem, ale porad to zadnej med neni. Uz sem si hodne zvykla, ale stale to neni ono. Porad je to moc cerstve. Sice nezdilim nazor ze lepsi zadnej chlap nez blbec, ale kdybych s nejakym blbcem zila tak bych mozna mluvila jinak, ze? :)
Tak hlavu vzhuru a trada lepsim zitrkum!!!! :)
Papa v denicku „osamnelych“ :)
Darka + Misutka 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.8.04 15:17

Mám stejný problém,jsem v 11t.t.a jen stále brečím.Mám partnera 8let a protože kvůli práci jezdí jen na víkend zdá se mu že nákup za 1000kč.týdně někdy ani to ne je dostačující investice,vše ostatní hradím sama.
Mám 2děti z minulého manželství.Byt jsem koupila a vybavila sama,koupiĺa auto,nic jsem po něm nechtěla,proč se hádat kvůli penězům,brala jsem 35tis.Ted jsem v neschopnosti a beru 12tis.a nezvládám vše platit,přítel bere 22tis.a přes týden neplatí nic za ubytování.Když jsem mu ted řekla,že bych chtěla aby mi dával 12.tis.měsíčně bylo zle,prý mu nic nezůstane atd.,prý mám co jsem chtěla,že on dítě nechtěl.Miminko byl sice můj nápad,ale on s tím po roce úvah ,i když né nadšeně souhlasil,prý si myslel,že to v mém věku (37)nevyjde.Výbavičku musím taky koupit sama ze svých našetřených peněz.Mám vůbec strach jestli mi bude něco dávat.Nakonec jsem částku snížila na 10tis.,prý si přes týden rozmyslí jestli bude souhlasit nabo se rozejdem, pokud mi bude chtít dávat ty peníze,věřit tomu na 100%nemůžu.Po tomto jsem se rozhodla,že ho neuvedu jako otce.Alimenty bych od něj nikdy neměla,tak proč zatěžovat dítě do budoucna dluhama,který mu udělá jeho otec buh ví kde ještě.Myslela jsem si že když bere takových peněz,že vzorně platí alimenty na své děti které má na Slovensku,neplatí.Zjištovala jsem dluh a je ohromující víc jak čtvrt milionu,nikdo po něm nic nechce i když jeho bývalá žena to neustále urguje.Přítel mé těhotenství úplně přehlíží,chová se jako by se nic nedělo.Navíc příští týden musím ze zdravotních důvodů podtoupit redukci dvojčat,dvě mít nemůžu.Přemýšlím jestli nemám jít rovnou na interupci i když jsem si tolik miminko s dětma přála.Je toho na mě moc,první manžel alkoholik,s ním jsem to vydržela 10let a ted tohle.Kdybych po něm nic nechtěla tak máme bezproblémový vztah jako doposud.Co dál?Je lepší zůstat sama se 3dětma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.8.04 15:49

reakce

Holka zlatá, já to nikdy řešit nemusela, ale snad ti alespoň trošku poradím.Asi bych dítě a to hlavně to, které jsem si přála z finanční tísně nedávala pryč, už jen to, že musíš podstoupit zákrok s jedním z dvojčat je pro tebe s jistotou obrovské rozhodnutí a zátěž.Ale mít u sebe chlapa, který se nedokáže postavit vzniklé situaci toho bych asi pěkně hnala.Chápu tě, že máš strach , že děti neuživíš, ale jak jsem se dočetla jsi vlastně soběstačná a nejsi na něm závislá, tak o co ti jde?Podívej máš v ruce dvě misky vah, v jedné jsou děti a tvůj život a to zabezpečený, sice se teď budeš muset i s dětmi uskromnit, ale s jistotou to zvládneš, i kdyby jsi musela po porodu do práce dřív a najít si vhodnou a levnou chůvu dnes není žádný problém.Na druhé misce vah máš muže, který se nechce podílet na domácnosti, ani na dítěti, a dluží výživné.Co tě u něj drží ta nespolehlivost, nebo ta nejistota zůstat na vše sama. Kde máš jistotu, že tě i tak neopustí?Kdybych byla v této situaci,řešila bych to takto:chlapa bych vyhodila ihned a bez pardonu z domu, do rodného listu dítěte bych ho zapsala a to z důvodu výživného, i když momentálně neplatí na děti, ruka zákona je i tak velmi dlouhá a pak to musí byť po malých dávkách splácet z vězení, ale to už je jen jeho věc, protože to s jistotou ví.Dál bych se i sdětmi uskromnila , s jistotou máš hodně potřebných věcí pro maličké po dětech schované ,já tedy ano.,banka pokud máš něco na splátky s platbami počká než nastoupíš po rizikovce a po narození dítěte do práce, jen to musíš nahlásit, a to i stím, že jsi sama s tolika dětmi.Po porodu dítěte si najít chůvu, což s tvým platem určitě půjde, a co nejdřív nastoupit do práce.Já musela pracovat po třech měsících co se dcera narodila a nemáme jedinou babičku nablízku a taky to šlo.Ale mám výhodu , že mám fantastického muže, pro kterého byla dcera vymodleným dítětem.Má babička vychovala sama pět dětí a šesté adoptovala, a taky to šlo,ale to byla jiná doba a ona dokonce neměla nic. Přečti si deníček holek snažilek č.9 a pochopíš.Já si myslím, že rozhodnutí mít dítě i když ty jsi to chtěla víc, musel v duchu udělat taky, protože on u toho taky byl, jinak by na to nebyl nikdy přistoupil, tak proč by jsi měla vše táhnout na svých bedrech sama.Hodně štěstí a dobře se rozhodni, já vím, že je to těžké, ale tohle si musíš bohužel rozhodnout jen ty sama .Eva2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.8.04 22:04

Ahoj holky, natrefila jsem na tuhle debatu a docela mě zaujala, i já mohu přispět se svojí troškou do mlýna. Máme 19ti měsíčního chlapečka a s manželem jsme spolu necelé čtyři roky, vdávala jsem se bláznivě zamilovaná, ale po pár letech je všechno pryč! Mám doma taky „malýho kluka“, ale absolutně ztrácím sílu ho stále vychovávat. U nás jsou problém finance, manžel nadělal plno dluhů (sice né závratné částky, ale ono se to nasčítá), pár faktur za telefon, a to není žádný troškař, byl schopný provolat v pohodě 3tisíce/měsíc, stoletý dluh za elektřinu - penále naskakují,občas „zapomene“ na trvalý příkaz a nenechá peníze na účtě,takhle bych mohla pokračovat dál a dál (nemluvím o ok kartách a pod. nesmyslech), něco už je splaceno, něco ne… 3 roky mi trvalo než začal pravidelně přispívat na domácnost, neukazoval mi výplatní pásky apod. Má syna z 1. manžleství na něj snad alimenty platí pravidelně. Musela jsem si vydobít, že veškeré jeho příjmy půjdou přeze mě a jemu dávám příděl, po částech splácím dluhy a šílím. Mám chuť se na všechno vykašlat. Místo abych byla v klidu na mateřské, tak se pořád snažím vydělávat, něco jsem trochu podnikala a zároveň jsem si ještě přivydělávala jako účetní, prostě co se dá. Nechci se chválit, ale kdyby nebylo mého příjmu, nevím, co bychom dělali? Bydlíme ve dvojdomku, který je mých rodičů. Manžel vyrostl v paneláku a zatím se nijak nazačlenil, v tom smyslu, že by se alespoň manuálně staral o barák (je to spíš gaučový povaleč), když už ne finančně. Vadí mi pořád přemýšlet, kolik mi přinese peněz, co se zase musí platit, kde zas přijde jaká obsílka, že někde něco nezaplatil (to je také oblébená disciplína mého muže nevyzvedávat si doporučené dopisy)… Chvílema se utěšuju tím, že každý chlap má něco, můj manžel se stará o syna, nedělá mu problém dát ho spát, vykoupat ho, nakrmit, vzít ho s sebou na nákup, ale chybí mi ta důběra a pocit, že se o mě někdo postará… Teď už je pozdě bědovat nad rozlitým mlékem, vdala jsem se celkem unáhleně a vzdala si „zajíce v pytli“, jenže co teď s tím? Už kolikrát jsem ho vyhazovala, ale nakonec jsem všechno vzala zpět (psychický nátlak jsem nikdy nevydržela). Strašně se stydím, za to koho mám doma, tohle nikomu nevyprávím, protož bych se musela hanbou propadnout, před kamarádkama. Já teď žiju v takové představě, že kdybych někoho potkala a doufám, že potkám, můžu svůj život třeba změnit. Samozřejmě ani nemluvím o sexu, který u nás prakticky neexistuje, manžel by chtěl, ale já prostě nemůžu.
Tak jsem se tu vybrečela, ale co může být ještě hůř!

ahoj Katka

jo abych nezapomněla, psa mám/e taky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky