Běžný účet zdarma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
běžný účet-zdarma?
Již několik let mám běžný účet u České spořitelny.Chtěla jsem si dnes k tomuto účtu sjednat nějakou službu abych mohla účet ovládat pomocí internetu či mobilního telefonu.Nabídli mi službu Servis 24.Chtějí však za vedení účtu měsíčně zhruba 240kč-což mně přijde poněkud hodně.Přitom by mi stačilo aby mi poslali upozorňovací SMS,že mi na účet přišli peníze-ostatní bych ani nepotřebovala-nejvíš ještě poslání jednorázového příkazu(ale i bez toho bych se obešla).
Něco málo se tu již psalo o běžných účtech u mBank či ING-že jsou zdarma.Zajímá mne,jak si lze tyto účty sjednat a zda jsou opravdu zdarma(zda to není třeba podmíňěno tím kolik mi na účet chodí měsíčně peněz)?Kde se dají a jakým způsobem vybírat a vkládat peníze na účet a zda je výběr zdarma?Mají tyto banky někde pobočky a kde?Předpokládám,že ovládání těchto účtů přes internet je samozřejmostí(trvalý příkaz,jednorázový příkaz,zjistit zůstatek na účtu).Předem děkuji za vaše zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj mam mbank a opravdu je to zdarma … resp. to co potrebuji zdarma mam - zrizeni inkasa, odchozi a prichozi platby, trvale prikazy atd… mrkni se na stranky www.mbank.cz … podminene vysi mesicni ulozky to neni… co je zpoplatnene jsou vybery z bankomatu, ale az 4. a dalsi tedy myslim, ja to nevyuziji, ale i tak je poplatek v porovnani s vedenim uctu u CS za pakatel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunny já mám tedy účet v ČS mám Servis 24, kontokorent a kartu a platím 69 Kč za vedení účtu, platí se ještě něco za ty smsky a výběr z bankomatu ale stovku to nepřeleze. Samozřejmě, že jsou i banky kde je to zdarma což ti určitě někdo napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky mbank. Právě proto, že v ČS jsme pořád za něco platila. V mbank je vše zadarmo - karta, účet, tři výběry měsíčně, veškeré platby atd. Maximální spokojenost, vše dělám z domova přes internet. Zatím fakt supr.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky mám účet u mBank, už je to rok, zatím jsem naprosto spokojená, vše obvyklé je zadarmo - jak už bylo napsáno výše - karta, 3 výběry z bankomatu/měsíc, platba u obchodníka, převody, trvalé příkazy, inkaso, ovládání přes internet,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunnny - to je teda vazne mazec, tolik??? Za co to proboha chteji?
rychle pryc!
Taky jsem presla k mbank (i kdyz od jine banky nez CS) a spokojenost obrovska.
Jedina nevyhoda asi je, ze maji malo pobocek (jen ve velkych mestech) a ze nejde penize vkladat na ucet, ale ja to k nicemu nepotrebuju (nekradu
), vse mi chodi na ucet. A plati se opravdu jen za nadstandardni sluzby, jako jiz zminovane vic jak 4 vybery z bankomatu.
Zalozis si ucet tak, ze vyplnis udaje na http://www.mbank.cz/…o/index.html a oni e ti ozvou na zaklade uvedeneho telefonu, prijede ti kuryr ve smluvenou dobu podepsat smlouvu a to je vse. Ani za kartu se neplati, jak to ze na tom neprodelaji nevim, ale spis asi ty vydridusi z jinych bank nehorazne vydelavaji
urcite se jim to musi vyplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanucha, ono je to prave o tom, ze je to nizkonakladova banka… roli hraje to, ze nemaji klasicke pobocky, ale jen ty kiosky… a pak co zacali delat kreditky a pujcky, tak na urocich se jim take neco dostava… navic jsou pod velkou bankou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mbank
![]()
Banka má vydělávat hospodařením s penězma klientů, třeba na finančních trzích, nebo z úroků z půjček, hypoték atd., né si nechat platit za každou ptákovinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunny, ja to teda mam podobne jako Misela, mam ucet u CS asi 13 let, Servis24 a netbanking, drive jsem platila vic, ale ted jsem si to upravila, existuje ted nove, ze si vyberes jen ty sluzby, ktere chces pouzivat a opravdu pouzivas a podle toho za ten ucet platis, tak si to zjisti u sveho osobniho bankere nejlepe (mela bys ho u CS mit). ![]()
Tim jsem Ti jako chtela poradit, kdybys u CS chtela zustat, ze tolik platit nemusis
Jinak samozrejme nektere banky to maji nastavene lip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mišelo u toho účtu v ČS mám nastaveno to samé co ty,kromě toho servisu24.Platím také jako ty 69kč.
Tak tedy opravdu nechápu proč Ty to máš za 69kč se servis 24 a po mě za něj chtějí 240kč!
Nezdá se mi,že bych se přeslechla.
To mi ještě řekli,že mi můžou dát slevu 10%,že jsem jejich dlouholetý klient(to už nejspíš dlouho nebudu!)ta mě teda vytrhne při této částce!!!
Nejspíš tu mBanku zkusím.Nevýhoda je,žetady pobočku nemá jsme menší město.Předpokládám že výběr z bankomatu jiné banky už zpoplatněný bude.
Vkládat peníze asi nebudu kde bych je vzala a i kdyby tak je tam hold pošlu přes poštu.Sice to bude něco stát ale zcela jistě míň něž v té ČS tam mě teda dostali!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To právě ne, oni svoje bankomaty nemají, takže výběr z JAKÉHOKOLI bankomatu je zdarma (tedy 3 v měsíci).
Já jsem tedy v pobočce nikdy nebyla a vůbec mi nechybí, udělám si vše doma přes PC.
Taky jsem se z počátku bála měnit banku, jsem dost konzerva, ale fakt jsem spokojená.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky mBank. Je to opravdu zdarma, včetně platební karty. Pobočky mají často jen takové stánky v nákupních centrech, mají i pár velkých poboček , ale ne moc, aby šetřili na nákladech, když nevybírají poplatky. Účet si zjednáš kompletně třeba u toho stánku, mají ho vybavený počítačem a tiskárnou, takže smlouvu podepíšeš hned tam. Taky to jde přes internet, ale to nevím, jak probíhá. Z běžného účtu můžeš kartou vybrat zdarma 3× za měsíc ze VŠECH bankomatů, zdarma máš samozřejmě internetové bankovnictví, za trvalé příkazy, jednorázové, za příchod, odchod plateb do té samé i jiné banky fakt nic neplatíš. Jen myslím ukládání peněz hotově nejde, ale kdy ho potřebuješ, že… A kdyby náhodou ta nutnost byla, pošleš si je složenkou přes poštu - sice zaplatíš poplatek za složenku poště, ale je to pořád míň než platit každý měsíc za vedení účtu. Od Spořky radši dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím že se to dá nastavit jen podle toho co chci.
No uvidíme.Ale asi půjdu stejně k té mBank jelikož mám stejný názor jako Angua.
Angua píše:
Banka má vydělávat hospodařením s penězma klientů, třeba na finančních trzích, nebo z úroků z půjček, hypoték atd., né si nechat platit za každou ptákovinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po přečtení příspěvku Halky a Gamy je mBank už jistá!!!Tři výběry mi stačí bohatě!!!
Vkládat stejně moc není co,a kdyby někdy bylo,tak založím ještě k tomu účtu to jejich konto s 2,5%úročením-o tom jsem už tady četla a peníze tam pošlu složenkou.Děkuji všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam už bohužel ten úrok snížili, myslím na 2.1, ale stejně, nato, že to můžeš kdykoli vybrat, docela slušné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit